Fitmetlien test uit: de eerste keer naar het massagesalon

Een kleine maand geleden deed ik een beetje gek: op de toondag van mijn werk ging ik in de ochtend 12 kilometer rennen om dan de rest van de dag met decors te sleuren. Ik ben een hardloper en geen krachttrainer… Het resultaat? De dag erna werd ik op mijn recupedagje wakker met twee armen en een stel schouders die met moeite een kopje thee konden tillen… Tijd voor wat relaxatie!

Tijdens mijn workout het uurtje daarop was ik even aan het uitfietsen en kwam het bij mij me op dat een goede massage wel echt deugd zou doen na al dat gesleur van de dag ervoor… Nu heb ik dat altijd al eens willen doen: een echte massage boeken… Maar zoals veel mensen was ik een beetje een schijtluis op dat gebied… Wat moest ik aandoen? Hoeveel kleren zouden er aanblijven? Wat werd er van mij verwacht? En wat als je het niet leuk vindt om door ‘een vreemde’ aangeraakt te worden terwijl je nog 50 minuten behandeling te gaan hebt? Oh, en misschien een beetje onnozel, maar ik was ook echt bang dat ik per ongeluk in een salon met happy endings terecht ging komen… Wist ik veel waar dit soort behandelingen serieus of net erotisch benaderd werden?

clipboard012

Tegelijk vertelde ik mezelf dat ik niet de sissy moest zijn en ging ik op zoek naar een betrouwbare zaak! Via Treatwell kwam ik bij Rustpunt Mechelen terecht, een nieuw massage- en relaxatiehuis dat bijzonder goede reviews kreeg! Wat me vooral aansprak, was dat de klanten in de reviews benadrukten dat ze meteen op hun gemak waren, zelfs al was het de eerste keer! Zo gezegd, zo gedaan: snel keek ik in de agenda van Treatwell of er nog plaats was en na 5 minuten had ik een afspraak gemaakt!

Twee uurtjes later was ik al onderweg naar Auwegemvaart 50 voor een energetische lichaamsmassage (35 euro voor een uur). Dat valt mee, dacht ik, terwijl ik langs de vaart peddelde op mijn retro bike. Zeker als je bedenkt hoeveel geld je soms in welnesscentra kwijt bent voor een half uur… Zoals altijd was ik meer dan een kwartier te vroeg… Daardoor kon ik nog eventjes gaan wandelen en vanop een afstandje bestuderen waar ik terecht zou komen.

Rustpunt Mechelen zag eruit als een gewoon huis aan de vaart: alleen de kleine Oosterse beeldjes verrieden dat er een relaxatiecentrum aanwezig was. Al snel ging de deur echter open en kon ik na een korte plaspauze (toch nog wat zenuwen) naar binnen! En jongens, wat een relaxed gevoel. Zodra ik de warme massagekamer binnenloop en de zachte muziek hoor, valt al het gestress al van me af! Ik heb er zelfs absoluut geen problemen mee om me tot op mijn onderbroek uit te kleden. Nu ben ik niet preuts, maar in andere contexten had ik dat toch vreemd gevonden! Nu voelt het net als bij de dokter: je weet dat je in goede en professionele handen bent, dus er is geen reden om je zorgen te maken over een of ander lichamelijk oordeel.

Twee minuten later ligt er een warme handdoek over mijn kont (en de rest) en ongeveer tien minuten later ben ik compleet van de wereld. Terwijl alle onderdelen van mijn lichaam beurtelings weer losgemaakt worden, drijven de gedachten in mijn hoofd voorbij als wolkjes aan een blauwe hemel: ze passeren en ik kan ze loslaten zonder problemen. Het is een fijn gevoel, dat ik normaal alleen na minstens 10 kilometer hardlopen ervaar. Wat een kalmte! Voor ik het weet, is er een flink uur voorbij!

img_1793

Dit artikel is niet gesponsord: ik vond mijn ervaring bij Rustpunt Mechelen echt fijn en ga zeker nog terug om de andere behandelingen uit te testen! Het voelt als een echte verwennerij, maar eentje die langer doorwerkt dan een namiddagje shoppen! Ben jij – net als ik – een beetje afwachtend op lichamelijk gebied? Zo van: ik wil dat wel, zo’n massage, maar ik durf toch niet zo goed… Ook dan zou ik deze plek van harte aanraden! Je bent (letterlijk) in goede handen!

Meer info, tarieven en foto’s vind je hier!

 

2 gedachten over “Fitmetlien test uit: de eerste keer naar het massagesalon

  1. Zou dat ook eens heel dringend moeten doen, zo’n massage. Zelfs met al mijn ‘ge-yoga’ merk ik dat mijn ‘monnikskap’ (die spier tussen de schouderbladen) nog steeds heel vaak vastzit. Maar ik ben ook zo’n schijtwicht gelijk gij 😀 Van zodra ik nog maar denk dat ik in mijn onderbroek ga moeten rondhuppelen ben ik al weg 😀

    Like

    1. Haha, herkenbaar:-D net een kapper geboekt via dezelfde site! Dat doe ik ook te weinig onder het motto: mijn haar moet lang genoeg zijn om met een paardenstaart uit mijn ogen te houden tijdens een marathon, haha:-D

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s