5 leuke loopuitdagingen tijdens de feestdagen

Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik stel dat ik tijdens de feestdagen meestal wat meer loop… Al dat stilzitten en eten in warme huiskamers vol kaarsen en geglitter doet mij soms verlangen naar enkele uren buiten in de winterkoude… Om vervolgens aan te schuiven voor het kerstontbijt! Welke uitdagingen kan je daarbij aan jezelf stellen?

  1. De klassieker: 25 op 25 of 31 op 31

Met stip op nummer 1 in de leuke kerstuitdagingen voor mij: 25 kilometer rennen op 24 of 25 december. Twee jaar geleden deed ik er 12, maar vorig jaar ging ik voor de volle 25 om daarna de rest van de dag met een gezonde blos op mijn wangen een groot kerstdiner voor mijn familie voor te bereiden. Zei ik al dat daarbij alleen kerstmuziek op mijn playlist stond? De echte die hards kunnen een week later voor 31 kilometer op 31 december gaan! Of 1 kilometer op 1 januari natuurlijk….

2. De Christmas music run

Ik vermelde het hierboven al even: op Kerstmis loop ik met kerstmuziek! Lekkere upbeat Christmassongs zoals All I want for Christmas is you en soortgelijk! Maar af en toe een traag nummer mag eigenlijk ook wel! Niets mooier dan op kerstochtend lichtjes te kijken met It’s beginning to look a lot like Christmas in mijn oren!

3. Kerstlegging

Spreekt voor zich, vermoed ik? Ik plan alleszins om rond de feestdagen in mijn Kerstmislegging rond te huppelen, al ga ik er geen lange afstanden in afleggen: daarvoor is de stof net iets te dun!

Voor mijn lange run wil echter ook een ‘Christmas touch’ toevoegen! Rendieroren lijken me onhandig, maar ik denk eraan dit shortje over mijn legging te dragen als ik het ergens kan vinden… Dat wordt vermoedelijk de lelijkste outfit die ik ooit gedragen heb om te lopen, maar ik zoveel zin in Kerstmis… Lekker toegeven aan de guilty pleassure dit jaar, denk ik! Wie weet waar ik deze short kan vinden in Europa: let me know!

02ee35f84f93e20d29c1d3e491a6d956

4. Doe mee met een Santarun

Natuurlijk kan je nog altijd een stapje verder gaan en als kerstman doorheen de stad hobbelen! Ik zou niet meteen een Santarun in de buurt weten… Maar ik ben er zeker van dat er wel eentje te vinden zal zijn! Anders kan je je altijd geroepen voelen dit gat in de markt op te vullen!

santarun-1500x750.jpg

5. We organisaren een ChristMESSrun

Ken je Le Marathon du Médoc waarbij de bevoorrading uit wijn (en kaas) bestaat? Misschien kunnen we een (kortere) wintervariant doen met jenevertjes, Gluhwein en kerstkoekjes, champagne en oesters (lijkt me echt geinig) en chocolamelk met amaretto en soesjestaart… We maken de afstand niet te lang (want we verlopen ‘em vermoedelijk dubbel) en de winnaar krijgt een gevulde kalkoen om lekker op te vreten! Who’s in to get Christmessy? Christmas, Champagne and Chocolate marathon, baby!

SLIDE5

Zoiets, maar dan met nog meer lekkers! Aan welke kerstuitdagingen doe jij mee? Of laat je het lopen tijdens de feestdagen even zo?

4 gedachten over “5 leuke loopuitdagingen tijdens de feestdagen

  1. Hier nog niet echt specifieke plannen, maar we zijn wel sterk aan het overwegen om mee te lopen met de Warmathon in Leuven 😉 Goede doelen steunen èn lopen. Perfect match 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s