Ik stel u voor: ons nieuwe gezinslid Floor

Floor is de nieuwe Border Colie van papa… Je hoort het goed: ook al heb ik de naam aangedragen, ze is niet echt van mij! Toch heb ik het gevoel dat ik een goede band met haar aan het opbouwen ben en dat ze ook van mijn (toekomstige) gezin een belangrijk deel zal uitmaken! Eigenlijk heeft ze een beetje mijn hart gestolen… Omdat er plannen zijn om van Floor ook een belangrijk loopmaatje te maken, stel ik jullie hier aan haar voor! 

IMG_1388

Natuurlijk is Floor op dit moment nog een puppy: laten we geen marathons rennen voor we deftig kunnen wandelen met haar! Even beginnen bij het begin! Ongeveer anderhalf jaar geleden begon papa voorzichtig aan een herdershond te denken. Het was een gevalletje van ‘als-ik-ooit-eens-vijf-minuten-tijd-heb’. Misschien later, als hij met pensioen ging. Nu doe ik niet aan ‘later’ en ‘ooit’ maar wel aan ‘actie’ en ‘voltooid’. Toen loop- en instamaatje Lore  mij vertelde dat zij binnenkort een Border Colie gingen adopteren, was ik daarover meteen enthousiast!

In eerste instantie was er geen pup voor ons bij en waren alle beestjes al besproken. Wat een schatjes, maar we zouden dus nog enkele jaren moeten wachten voor we onze herdershond konden leren kennen… Tot een onverwacht Instagramberichtje vlak na de marathon van Amsterdam een leuk nieuwtje bracht: er was toch nog een hondje ter beschikking! Natuurlijk is papa toen niet over één nacht ijs gegaan: hij twijfelde serieus of hij die verantwoordelijkheid van zo’n beestje eigenlijk wel wilde. Zo vader, zo dochter: als we iets doen, willen we dat ook voor 200 procent doen…

IMG_1389

Toch zijn we even gaan kijken en wie kan er nog twijfelen als je net met 7 pups geknuffeld hebt? Ik hou eigenlijk niet zo van honden omdat ik er als loper een beetje bang voor ben… Maar bij Lus en haar nestje thuis voelde ik me meteen op mijn gemak! Een week later was de beslissing genomen… We wisten toen al wel dat we een teefje gingen krijgen, maar nog niet welke van de 5! De zoektocht naar een naam kon toch al beginnen: ik stelde Flo, Floor en Fiona voor, maar het is uiteindelijk Floor geworden! Mama en papa hadden natuurlijk het laatste woord en misschien was onze hond naar de vrouw van Shrek noemen, niet het beste idee ooit!

Een dag later kon ik al opnieuw even naar het nestje terugkeren, samen met Lore die had besloten hun lieve pup Loki te noemen! Daar wachtte mij de verrassing dat de andere gezinnen inmiddels gekozen hadden, waardoor we Floor echt konden leren kennen. Een koppig karaktertje, maar tegelijk rustig en lief! Een stille doorzetter… Een bovenal een klein schattig dingetje!

Een week later ging papa Floor dan echt oppikken en na een eng nachtje voelt ze zich inmiddels helemaal thuis. Ik had de eer de dag erna de eerste wandeling met haar te maken aan de leiband en dat ging met ups & downs, maar aan het einde van het weekend liep ze al vrolijk mee! Wat leert zo’n border colie snel! En wat rent ze (nu al) hard! Dat belooft!

IMG_1391

Lopen met Floor dus…. Dat is één van mijn plannen voor volgend najaar: als ze er helemaal klaar voor is! Het wandelen gaan we nu stilaan opbouwen met respect voor de kracht én de limieten van zo een klein hondje. Het zal dus nog even duren, maar toch kijk ik er al enorm naar uit! Een loopmaatje dat even enthousiast is als mij als ze op zondag de deur mag… Dat wordt gewoon reuzegezellig! Voor je het weet, staan we allebei rondjes te dansen voor de deur tot we naar buiten mogen om ‘buiten te gaan spelen’…

Wat nu dan? Op dit moment zoek ik wat advies wat betreft leiband voor het lopen, schema om het wandelen en het lopen op te bouwen… En misschien verre toekomstmuziek, maar hoe nemen jullie water mee voor je hond bij echt lange loopjes? En gezien de mens bij zo’n tochtjes bananen/gelletjes naar binnen speelt, nemen jullie dan ook iets van hondenvoeding mee? Onder het motto #durftevragen graag uw advies! En dan ga ik nu nog even vertederd naar de nieuwe puppy kijken en proberen niet toe te geven aan de neiging een kerstpuppypakje te kopen!

Edit: intussen is er geen Kerstpuppypakje gekocht, maar heeft ze wel haar eigen kerstboom:

IMG_20171126_130547040.jpg

12 gedachten over “Ik stel u voor: ons nieuwe gezinslid Floor

 1. Ooooh, dag Floortje!!!! 😀 Wat een mega schattig beestje!
  Ik wil al keilang een Border Collie, het zijn gewoon de beste honden om mee te lopen 😉
  Tip voor een leiband om te lopen: een politieleiband. Die draag je schuin over je romp (een beetje zoals je je handtas zou dragen). Geen band die je rond je taille vastklikt. Een hond kan al eens gaan trekken als hij iets ziet/ruikt en bij zo’n ‘tailleband’ krijg je megasnokken aan je onderrug. Heb je dus niet bij zo’n politieleiband 😉 Als ik ga lopen met Chanel is het met zo’n band, en ook al was het best een prijzig ding, het was de beste aankoop ooit 😉
  Voor het drinken: er bestaan zo’n flessen waar een bakje aan vasthangt (openklikken en gewoon water uitknijpen in het bakje) en die kan je gewoon aan je camelbak klikken 😉
  Ivm dat kerstpakje: gewoon DOEN! 😀 Ik ben al sinds vorige week aan het shoppen voor Chanel 😀

  Like

  1. amai, dat zijn echt superpraktische tips! Ik had al zo’n tailleband op mijn kerstlijstje staan, maar dat ga ik aanpassen! ik heb nog geen kerstpakje, maar als het artikel vernieuwd zie je wel de edit met de kerstboom die ze nu heeft, hahahah 😀

   Like

 2. We moeten echt een puppy meet doen! Dit weekend nog Miley en Boo gezien op de schapenhoed wedstrijd bij Lus😁zotte bedoeling hoor onze hevige Loki met even enthousiaste Miley en Boo voor de vocale ondersteuning!😁 Loki hier heeft nog geen kerstspullen misschien toch eens een kijkje gaan nemen😁

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s