The fooddiaries: november

Waar denk je aan bij november? Warme havermoutjes, pompoensoep, de eerste sinterklaaschocolade en stoofpotjes? Precies! Ik laat je zien hoe ik in november at in een poging de marathonkilo’s een beetje kwijt te geraken! Vitamientjes. 

Vitamientjes dus: ik at deze maand heel veel groente smoothie(bowl)s! Mijn nieuwe eenhoorn vond ze ook erg lekker, zoals je ziet! Wat zit erin? Meestal spinazie, banaan, appel of peer en een flinke schep eiwitpoeder witte chocolade voor spierherstel na mijn training. Heb jij trouwens ook een hekel aan van die lange spinazievelletjes die blijven hangen tussen je tanden? Mix dan eerst de spinazie superfijn in de keukenmachine voor je de elementen zoals fruit of eiwitpoeder toevoegt! #lifehack

Gewone winterse ontbijtjes waren er natuurlijk ook zoals deze overnight proats (protein oats) met Lions van de Lidl! Heerlijk! Ook gegeten: protein bowl met stukjes appel, rode biet en warme zoete flespompoen! En toast met avocado en een witte chocolademilkshake (smart protein) voor een zoete touch. Yep, veel eiwitjes deze maand met oog op ‘Lien speelt haar marathonkilo’s kwijt’.

En dan de soepen van deze maand: pompoensoep met salade! Niet slecht, maar de pindasoep die ernaast staat… Jongens, het water loopt mij nog in de mond! De bovenste foto van de pindasoep was trouwens de dag erna waarbij ik de soep nog pimpte met leftover rijst.

Veel salades met ei, rode biet en champignons ook deze maand! Oh, en eiwitpannenkoeken uit de Kruidvat! Aanrader!

Nog meer salades: meestal met rode biet en champignons (bos- of porcini) en dan kip of eiwit van drie eieren erdoor. Voor genoeg zout binnen te krijgen, at ik daar meestal een misosoepje of een kippensoepje bij. Heerlijk in de winter!

Kan het eenvoudiger? Aardappeltjes, pastinaak, bloemkool bij elkaar en klaar! Met flink wat knoflook en een uitje erdoor best te eten! Daarnaast maak ik ook veel tonijnsteak nu dit weer in de Lidl te vinden is voor de feestdagen. Foei, maar zo lekker als ie alleen dichtgeschroeid is, nog lekker rauw vanbinnen en met flink wat gember, sojasaus en citroensap erbij!

Misschien wel de ontdekking van deze maand… Zelf popcorn met kaneel maken in een pan met anti-aanbaklaag! Heerlijke vetvrije koolhydraten met zoveel crunch voor op mijn smoothiebowls en protein fluffies. Echt een aanrader als je het mij vraagt en nog lekker zo ook. Met zout dan! Juist, ik ben één van die mensen die in de bioscoop de cinema van hun voorraad zoute popcorn afhelpt! Verkies jij de zoete of de zoute?

Ik heb ook enkele schattige nieuwe kommetjes: leuk toch? Kan je een paar keer opscheppen! De sobere variant is van Point Virgule en vind ik lekker stijlvol! Ter compensatie een over-the-top Christmas kommetje. Nu al. Jep, ik ben al helemaal in de sfeer en at hieruit terwijl ik alle kerstfilms die al op Netflix staan, afwerkte… Somebody’s gotta be the crazy Christmas lady, I guess. En jij, deed jij al een lekker foute aankoop voor Kerstmis? Meer kerstvoer in de volgende Fooddiaries! 

 

3 gedachten over “The fooddiaries: november

  1. Hoe meer kleurrijke kommetjes met lekkers in, hoe meer vreugd🙌 Wij maken hier meestal de party-popcorn van Nigella, dat recept vind je wel ergens online hoor, is met gesmolten boter, beetje zout, suiker en/of honing en dan kaneel, komijn en paprika…dus dat is zout én zoet…dat is hier altijd smullen…ik maak het me wel gemakkelijk en neem de zakjes popcorn voor in de microgolf😋

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s