Nieuwe doelen?

Jawel, lieve lezer, het is beslist! Ik ben nooit erg goed geweest in lopen zonder doel of schema en daar moest dus snel iets aan gedaan worden! Ik moet zeggen: er is ruimte voor rust! Na Amsterdam had ik het eventjes helemaal gehad met (snel) lopen en wilde ik even de tijd om lekker zelf te kiezen in de ochtend hoeveel kilometers er gemaakt gingen worden en hoe snel! Daar ga ik nog lekker eventjes mee door…

Mijn eerste langere wedstrijd staat namelijk pas eind januari gepland. Daarvoor ga ik lekker ‘niksen’ wat inhoudt dat ik afstanden tussen de 5 en 16 kilometer maak zonder intervaltraining (want bah!) en af en toe mijn loopschoenen inruil voor een baantje zwemmen of een rondje inkort bij regenweer. Niets moet, alles mag! Hoogtepunt van deze ‘run for fun’ wordt de Urban Trail in Mechelen begin december! Nog nooit aan meegedaan, maar het lijkt me wel leuk. Voor een bepaalde tijd ga ik daarbij niet, maar leuk wordt het in elk geval!

mrbn-800x423

Mezelf kennende zal ik eind december wel weer aan een uitdaging toe zijn. Ik sluit niet uit dat ik net als vorig jaar voor 25 op 25 ga: 25 kilometer lopen op Kerst(avond) om een stuk taart meer naar binnen te werken! Op 1 januari start dan opnieuw het echte werk! 27 januari plan ik namelijk voor het eerst mee te doen met de Natuurloop in Lier! Daar twijfel ik nog tussen een snelle 10k (afhankelijk van wie meeloopt) of een vlotte 21 k! Mijn voorkeur gaat uit naar de langste afstand, maar hoe ik precies ga dealen met een wedstrijd midden in de winter (KOUKLEUM TO THE MAX) is nog ten zeerste af te wachten!

Natuurlopen Lier 22 nov. 2014 047

Of ik in Lier nu 10 of 21 kilometer afleg: de volgende halve marathon zal sowieso niet zo lang op zich laten wachten! Begin maart heb ik namelijk zin om naar Parijs te gaan en dan kan ik daar even goed de halve meepikken! Lopen in de lichtstad lijkt me echt geweldig! Het plan? Ontbijten met croissants (snelle suikers, haja!), een mooi stevig koud rondje rennen en de rest van het weekend aan sightseeing doen met flink wat endorfine in mijn bloed. Twee jaar geleden liep ik in Parijs mijn eerste 10k. Now I am back for more!

Citripjes combineren met loopjes is – zoals Octaaf zegt – 1 van mijn specialiteiten! De volgende op de agenda wordt de halve marathon van Praag op 7 april! Vriendinnetje Michaela nodigt mij al maanden uit om terug eens naar Praag af te zakken en dat gaan we dan ook gewoon doen. Mijn voorwaarde? Samen 21 k door de stad hobbelen! Prioriteiten bij deze wedstrijd? Sightseeing en bijpraten! Het moet allemaal niet te snel vooruitgaan…

Waarom, kan u zich afvragen? Wel, begin april zal deze 21 k ook mijn lange duurloop zijn als onderdeel van mijn trainingsschema voor een nieuwe marathon! Jawel, we gaan het toch gewoon nog een keertje doen. 42 kilometer rennen en dan nog wel in de volle zomer! Op de planning staat namelijk de Great Breweries Marathon. Niet voor de snelste tijd (want warm), maar wel een thuismatch met (hopelijk) veel bekende supporters langs de kant op bekend terrein! Uiteraard zal mijn tijdsdoel nog wel scherp gesteld worden in de weken ervoor, maar nu heb ik vooral zin in een gezellig loopje doorheen het prachtige Vlaamsche land. Geen gedoe met hotels of openbaar vervoer, maar slapen in mijn eigen bed en véél duveltjes achteraf (voor mijn trouwe supporters)!

Of u nu loopt of juicht, bananen naar onze bezwete hoofden gooit of zelf slachtoffer bent van bananenmikkerij… Ik hoop u ergens tegen te komen? Laat alvast weten als jij erbij kan zijn!

 

 

12 gedachten over “Nieuwe doelen?

  1. Peins dat het Octaaf was die dat zei. 😉 De loopgoesting spat van je postje af. Zalige plannen. Als er weer een Urban Trail in Brugge komt (ik vind er precies niets over terug) doe ik hem ook zeker mee. Enige nu op de planning is een 10K Kerstloop midden december. Maar weet niet of ik ga kunnen starten, ik word enorm geplaagd door allerlei loperskwaaltjes…

    Like

  2. Lier is een leuke! Daar ga ik eens over nadenken… en ook over die 25 op 25 december… misschien een leuke om naar het kerstdiner te lopen ipv te rijden….
    Ik ben vandaag nogal veel aan het denken, want die 25K op de Breweries is misschien ook wel een optie. Alleen de hitte schrikt mij nogal af, vorige editie was ik mee met de fiets, en dat was al bakken en braden…
    In ieder geval: succes, maar ik weet dat dat wel goedkomt! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s