My favorites: de meest inspirerende fitfilms

Als ik niet aan het sporten ben, kijk ik ook graag eens naar de prestaties van anderen! Een fijne docu over de echte doorbijters inspireert altijd! Laatst viel het me op dat ik er in het afgelopen jaar eigenlijk wel genoeg gekeken had om een artikel over te schrijven. Mijn aanraders? Hier komen ze!

Barkley Marathons

Met stip op nummer 1! The Barkley Marathons. Deze vond mijn lief (volgens mij) zelfs leuk om naar te kijken! Die mensen… Wat een karakter en doorzettingsvermogen, zeg! En er zit ook een Belg bij (die vrij snel opgeeft, spoiler) maar leuk om dat Belgisch accentje te horen!

Running on the sun

Badwater… Spreekt tot ieders verbeelding toch? Lopen door de Death Valey in juli met temperaturen boven de 50 graden… Wie verzint zoiets?! Een instant shot inspiratie!

The fittest on earth

Deze mensen… Nooit van mijn leven zou ik mij aan crossfit wagen (op dit niveau): ik heb er simpelweg de aanleg niet voor! Toch moet je (zelfs als hardloper) deze docu eens een kans geven! Het doorzettingsvermogen waarover deze mensen beschikken is namelijk echt verbluffend!

Gun runners

In België staat deze momenteel op Netflix! Een mix van sportieve inspiratie en een confronterende (helaas) reële politieke situatie.

Breaking2

Wie heeft er deze recordpoging niet gevolgd?! Ik zat alleszins aan mijn computer vastgelijmd… De docu erachter is een beetje dramatisch, maar de verhalen van Eliud Kipchoge, Lelisa Desisa en Zersenay Tadese blijven prachtig om op beeldscherm te zien! Helden!

Outside voices

Vermoedelijk geen gemakkelijke film om te vinden, deze Outside Voices over Jenn Shelton. Als je Born to run las, kan je niet anders dan nieuwsgierig zijn over hoe deze jongedame er werkelijk uitziet! Even fantastisch en door en door gestoord als ze in het boek overkomt? Of gewoon een hele grote atlete wiens gekke kantje wat uitvergroot werd?! Zeer gefragmenteerde vorm van film… wat alleen maar passend is voor een leven dat zo boordevol issues zit!

Unbreakable: The Western States 100

Nog een ultramarathondocu om mee af te sluiten: een docu over de meest prestigieuze 100 mijl race die start in de Squaw Valley! En ook hier duikt Jenn trouwens weer op! Wat een race, wat een karakters!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s