Fitmetlien test uit: duiken met The dive friends

 

Kent u Finding Nemo? Die prachtige Pixarfilm over een clownvis die de onderwaterwereld ontdekt… Een beetje zoals Nemo voelden Eliot en ik ons toen we afgelopen maand bij The dive friends een duikinitiatie mochten doen! Oké, wij bleven alleen het kleine zwembad van de Nekkerpool, maar toch had ik nu al het gevoel dat ik een blik mocht opvangen van een wereld die niet iedereen geboden werd…

Aanvankelijk voelen mijn eerste stappen op vinnen en met een duikfles op mijn rug aan alsof ik een gemuteerde inktvis ben: je hebt er opeens ongeveer duizend ledematen bijgekregen en je weet niet goed hoe je je nu precies moet voortbewegen. Gelukkig is er Linda van The dive friends die me in alle vertrouwen ook door dit deel van de duikinitiatie loodst!

Even terug naar het begin: Eliot (tha BF) en ik komen aan bij de Nekkerpool waar al een grote groep mensen met nog meer materiaal staat de wachten. We worden vrolijk begroet door Alain die mij voorstelt aan Linda, een duikster met al tien jaar ervaring op de teller. Ik ontmoet een vrouw met een bijzonder warme uitstraling en pretoogjes van enthousiasme. Meteen voel ik me ook op mijn gemak, wat toch wel belangrijk is! Ik hou wel van zwemmen, maar duiken is toch wel weer wat anders!

Dat blijkt snel als we beginnen met het materiaal te verzamelen. Vesten, flippers en mondstukken worden aan de rand van het zwembad gelegd, maar de luchtflessen zijn voor mij net een kilootje te zwaar. Oeps, mijn spieren zitten in mijn benen, maar hulp genoeg! Daarna gaan we al snel over op het theoretisch gedeelte. Linda demonstreert hoe we de flessen met lucht (geen zuurstof, ik heb goed opgelet) aan onze vest vastmaken en monteert ook de mondstukken. Ik leer hoe ik ga kunnen dalen en stijgen en haal Linda ondertussen de pieren uit haar neus over duikavonturen die ze heeft beleeft.

Egype, Bonaire, de Maladiven of de Filipijnen zijn voorlopig nog niet aan mij besteed; we gaan eerst maar eens het zwembad in en daar komt het inktvisgevoel even naar boven. Opeens heb ik het gevoel dat zelfs gewoon zwemmen een uitdaging zal worden. We beginnen echter eenvoudig. Dalen, stijgen, even op de buik gaan liggen. Al snel voelt het veel vertrouwder en peddel ik vrolijk het zwembad door, intussen stiekem een beetje grinnikend als ik Eliot ook zie sukkelen met het inktvisgevoel. Een paar minuten later is hij er uiteraard nog sneller mee weg dan ikzelf. We doen nog een paar andere oefeningen met het mondstuk en de duikbril en dan zit de les er alweer op. Wauw! Dat uur is echt voorbij gevlogen.

Daarna is het tijd om na te kletsen. We drinken een glaasje (thee in mijn geval, oma loopt een marathon binnenkort) en we horen nog meer prachtige duikverhalen. Twee gevoelens beginnen bij mij te overheersen. Ten eerste ben ik een beetje trots dat ik mijn lichte paniek overwonnen die de eerste seconden onder water je toch wel overvalt. Je zakt namelijk opeens door het lood in je vest en je vergeet even dat je door dat mondstuk gewoon kan ademen. Eenmaal ik daar overheen was, vond ik het echt zalig. Ten tweede ervaar ik ook dat wij slechts een glimp opvingen van de magische wereld die deze clubleden bij elke duik mogen aanschouwen! Ik moest glimlachen toen ik Eliots gesukkel kon aanschouwen: hoeveel meer geheimen zouden er buiten het zwembad op de loer liggen? Heerlijk!

bril klaren

En tot slot moet ik ook nog de goede sfeer vermelden. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Linda, maar ook bij de andere leden. In de kleedkamer van de vrouwen gaat het er gezellig aan toe met lekker veel getetter. Bij het drankje achteraf is het nog gezelliger! We voelen de passie die in de lucht hangt. Ik herken de liefde voor mijn eigen vertrouwde loopsport in hun twinkelende oogjes! Mooi!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s