Als liefde voor sport aangeboren is… Louise Delputte

Asics Frontrunner Louise Delputte groeide op met sport en dat is eraan te merken! Ze is een sympathieke omnivoor: zo eentje die geen beestjes, maar verschillende soorten sport verslindt: lopen, fietsen, fitnessen, zwemmen, zumba… Door een blessure mag ze momenteel even niet lopen. Kijken jullie mee naar de manier waarop ze hiermee omgaat? Laten we vandaag iets bijleren over loopalternatieven en sterk worden. Here we go. 

Dag Louise, jij bent een sportieve vrouw. Kan je ons vertellen welke sporten je momenteel beoefend?
Dag Lien! Momenteel staat mijn lopen op een laag pitje wegens mijn ITB blessure, typische lopersblessure aan de knie door te veel lopen. Omdat ik niet zonder mijn sport kan, ga ik wekelijks zwemmen en fietsen. Ik heb mij een nieuwe racefiets aangeschaft en amuseer me te pletter. Daarnaast ga ik 2 keer per week naar de fysio voor corestability-oefeningen en om alle spieren rond mijn knie sterker te maken. Eind september mag ik na bijna 3 maand opnieuw lopen en dan nog wel in een superleuke setting: in Disneyland Parijs!

Ben je altijd al zo sportief geweest?
(knikt) Mijn ouders zijn ook heel sportief en ik ben met sport opgegroeid. Ik loop al sinds de lagere school en nam toen ook en deel aan een recreatieve wedstrijd. Ik zat toen in de atletiekclub, waar ik sinds vorig jaar overigens opnieuw lid van ben!
Naast sporten ga ik graag uit met vrienden of ga ik ook wel eens een namiddagje shoppen. Ook heb ik mijn eigen blog: www.appetight.be.  Natuurlijk supporter ik ook voor mijn vriend, die voetbal speelt! Planning is noodzakelijk om alles te kunnen doen, maar lopen is wel heel gemakkelijk: je doet gelijk waar je loopschoenen aan en je bent weg.

Wat is voor jou zo mooi aan hardlopen?
Ik geniet echt van het lopen. Je kan al je gedachten eens op een rijtje zetten en ondertussen genieten van de mooie natuur. Ik luister ook graag naar muziek en durf af en toe al eens mee te zingen (lacht). Ook loop ik graag in groep: dat is ook de reden dat ik me terug ingeschreven heb in de atletiekclub. Je kan ervaringen met elkaar delen en ondertussen praten over je gemeenschappelijke passie: lopen.
De minder leuke kant heb ik onlangs ondervonden: door teveel te lopen, krijg je blessures. Ik moet genoeg rustpauzes inlassen en da’s lastig als je zo graag loopt.

Wat is jouw favoriete loopoutfit?
Ik ben een Asics Frontrunner dus ik ben sowieso fan van alles van Asics! Het liefst loop ik met een driekwartbroek en een topje. Die shortjes durven nogal vaak omhoog te kruipen en dat vind ik soms minder gemakkelijk. En verder loop ik het liefst met kleurrijke schoenen met kleurtjes die terugkomen in mijn outfit. Is dat typisch voor vrouwen? (lacht)

Je hebt al heel wat wedstrijden gelopen. Kan je er enkele noemen die je echt zijn bijgebleven?
De 20 km door Brussel vond ik telkens super! De sfeer en de animatie waren echt top! Ik heb ook al iedere keer mooi weer gehad: dat speelt ook mee. Nog een andere race waar ik me reuze geamuseerd heb was de Sommernachtslauf in Neuss in Duitsland met Frontrunners van over de hele wereld. Er waren twee races waardoor er twee groepen waren van Frontrunners die elkaar zoveel aanmoedigden dat je bijna vloog: echt supertof!

Met welke wedstrijd heb je minder goede ervaringen?
Tijdens de Ten Miles in Roeselare (waar ik woon) moest ik op de helft van de race opgeven wegens teveel kniepijn. Eigenlijk had ik nooit aan die race mogen beginnen en mijn knie moeten rust gunnen. Sindsdien heb ik niet meer gelopen.

Hoe train jij?
Ik loop altijd met hartslagmeter en houd mijn hartslag zo in de gaten. Ik doe 1 keer per week intervaltraining met de club om mijn tijd op wedstrijden te verbeteren. Achteraf probeer ik de foamroller te gebruiken, veel water te drinken en goed te eten. Soms durf ik eens stijf zijn, maar dat valt allemaal goed mee. Tijdens wedstrijden loop je nog altijd dat tikkeltje sneller dan tijdens je trainingen. Je loopt in groep en dat geeft een gevoel van samenhorigheid. Als er dan nog veel supporters langs de zijlijn staan te roepen geeft je dit echt een goed gevoel.

Welke grote sportplannen staan er nog op je programma?
Ik wou de marathon van Amsterdam lopen in oktober, maar wegens mijn blessure moest ik die plannen opzeggen. Nu plan ik nog niet te veel en zal ik zien hoe het vordert met mijn knie. Ik wil wel graag een 8e of een 4e triatlon doen zodra ik weer mag lopen en later ook graag een halve triatlon!

Hoe zou je je eetpatroon beschrijven?

Ik probeer 5 keer per dag te eten maar dat lukt niet altijd. Ik volg geen bijzonder dieet en mag alles eten. Gelukkig eet ik heel erg graag groentjes! Ik kan gerust ook een maaltijd zonder vlees eten maar ik ben geen vegetariër. Voor een wedstrijd probeer ik pasta of pannenkoeken te eten. Voor een marathon zal ik wel wat meer opletten tijdens de maaltijden de dagen voor de wedstrijd, maar onder de 21 km is dit nog niet echt nodig, vind ik. Ik had ook gels besteld voor een marathon, maar deze heb ik voorlopig nog niet nodig. Tijdens het fietsen drink ik sportdrank van Herbalife.

Kan je ons je favoriete maaltijd verklappen?
Mijn favoriete gerecht is pasta met scampi en veel groentjes. Daarnaast eet ik heel graag Italiaans, maar Chinees of Grieks kan me ook bekoren. Bij weinig tijd, kies ik zoals veel Belgen voor aardappelen, groentjes en een stuk vlees, maar uit eten gaan is ook erg leuk! Dan maakt het eten mij niet zoveel uit: als het maar gezellig is door leuk gezelschap! Nu ja, koeientong moeten ze me niet voorschotelen! Chocolade daarentegen (maakt mmmm-geluidje).

Bedankt Louise om je passie voor sport, lopen en chocolade met ons te delen! Hopelijk tot snel!

2 gedachten over “Als liefde voor sport aangeboren is… Louise Delputte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s