My favorites: 5 Ted Talks, 5 liedjes en 2 boeken voor tijdens het lopen

De marathontraining zit in haar meest intense fase waardoor er veel kilometers gemaakt worden! Tijdens deze periode van lange duurlopen besteed ik veel meer aandacht aan de muziek of de ‘stem’ die me vergezelt op mijn tochtjes. Goede muziek of een inspirerende Ted-Talk kunnen zoveel energie geven… Hier volgen mijn favorieten van de afgelopen maanden! 

Ted Talks

Sorry, dit worden er meer dan 5 want ik luister echt héél veel Ted Talks tijdens het lopen. Ik vind die zo motiverend als het gaat over onderwerpen als ondernemen, lopen, reizen of motivatie op zich. Daarnaast kan je ook ontzettend veel bijleren als het gaat over technologie of de medische wereld (in mijn geval) omdat ze altijd starten op een laag niveau, waardoor je ook als complete noob kan volgen.

Wist je dat mensen belonen vooral werkt als een taak niet te veel inzicht vraagt? Anders bezorgt het de deelnemers vooral veel stress! Nee? Ik ook niet tot ik deze Ted Talk hoorde!

Als ik niet zo’n lieve oma had gehad, zou deze vrouw mijn oma mogen zijn! Heerlijk, vooral het stukje over pure chocolade maakte mij op kilometer 24 van de 25 ongelofelijk hard aan het lachen (en dat zag er een beetje idioot uit, inderdaad).

Hechten we te veel aandacht aan PMS? Is dit een truc van de medicijnenfabrikanten? Deze Ted Talk doet mij altijd vermoeden dat ik een beetje een drama queen ben en dat al die pre-mentstruele klachten (including weird foodcombo’s) slechts inbeelding zijn.

Ted Talks over lopen… tijdens het lopen. Doen het altijd goed, zeker als ze zo’n positieve benadering hebben over ultralopen voor vrouwen als deze!

Na deze moest ik even mijn mama bellen! Mooi! Het toont aan wat mensen in the end echt belangrijk vinden in het leven. Spoiler alert: werken en geld zijn het niet.

Ik heb een leven waarin small talk erg belangrijk is. Sinds ik deze Ted Talk zag, probeer ik ook echt actief te luisteren naar wat mensen te vertellen hebben in plaats van soms eens met mijn hoofd al bij het avondeten te zitten.

Muziek

Mijn top 5 van running songs deze maanden:

Anne-Marie: Caio Adios
Boef- Habiba

Calvin Harris etc. – Feels

Miley Cyrus – Malibu

Ed Sheeran – Bibia Be Ye Ye

Audiobooks

Voor boeken tijdens het lopen geldt voor mij dat ze niet te moeilijk mogen zijn wat taalgebruik of verhaallijn betreft. Het is namelijk moeilijk om af en toe even terug te spoelen. Meestal kies ik dan ook voor jeugdboeken of chicklits of thrillers die niet al te ingewikkeld zijn. Deze maanden ‘las’ ik zo de laatste 5 delen van de jeugdreeks De grijze jager uit: deze volg ik al vanaf het begin en het was erg fijn om even bij te benen! Ik lees ze overigens in het Engels (Ranger’s Apprentice): ik heb geen idee hoever de Nederlandse vertaling reikt. Daarnaast stond ook Big Little Lies van Moriaty op mijn speellijst! Zoals steeds wissel ik daarbij overigens hoofdstukjes tekst af met muziek. De ideale combo voor mij!

Heb jij nog interessante dingen opgepikt door te luisteren tijdens het lopen de afgelopen maanden? Of luisteren jullie geen muziek? Laat het me weten in de comments!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s