The fooddiaries: september (2)

September verloopt lekker regenachtig en van een die langverwachte Indian Summer is ook dit jaar geen sprake. Wel een reden om lekker veel ietwat herfstige recepten reeds op het menu te zetten! Kijk je gezellig mee?

Ik maakte weer volop zoats (zucchini oats, dus van courgette) want die smaken zo lekker warm na een stevige looptraining! Op die 1 à 2 warme dagen die we nog hadden, smeet ik er dan maar wat koud fruit bovenop!

Maar op koudere dagen warmde ik dat ook op en gooide het er overheen en doorheen. Zalig zoet, die aardbeien en frambozen met een beetje poedersuiker opgewarmd!

1 keertje ging ik ook voor een hartig Engels ontbijtje en ik kreeg meteen een ei met een dubbele dooier! Toch altijd even bijzonder, hè! Maar toen kwam ik de vijgen tegen in de Turkse supermarkt en ging ik op zoek naar de beste manieren om die in mijn eten te verwerken!

Deze risotto met courgette, spekjes en kaas was te lekker! Net als deze salade met asperges, vis en rode biet. Vreemde combo? Probeer maar eens!

Ik zet overigens wel eens vreemdere combinaties op tafel dan dat… Ik maakte een salade met alle gebroken stukjes rijstpapier en surimi! Yum! En misschien nog een beetje raarder: broodjes met fruit en kaas! Net een kaastafel, maar dan met gesmolten kaas en de noten/rozijnen bovenop.

Dat grapje heb ik nog een paar keer herhaald want het is echt te lekker!

Tot slot ging ik ook nog eens uit eten in Via Via Mechelen: de vegan salade met als tapa erbij de Aziatische kippenwrap. Ik proefde ook even van de vis van Eliot, die de stukjes banaan op zijn bord niet zo kon waarderen. Ik vond het heerlijk. Daarna perfectioneerde ik mijn havermoutrissotto recept door ook wat bloemkoolrijst toe te voegen en af te werken met extra zout, walnoten en mini koude gele kersentomaatjes.

Hebben jullie al lekker gegeten deze maand?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s