My favorites: loopaccessoires & -gadgets

IMG_20170819_084946535_BURST000_COVER.jpgLaatst was ik een babbeltje aan het slaan in een hardloopwinkel. De eigenaar vertrouwde me wat info toe in verband met de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke klanten. Vrouwen zouden vooral voor de nieuwste collecties qua kledij gaan, terwijl mannen vooral bezig waren met leuke gadgets. Oeps, dacht ik, terwijl ik in gedachten al mijn eigen ietwat nerdy aankopen van het afgelopen jaar overliep… Misschien ben ik toch een man in een vrouwenlichaam?

Even serieus nu. Wat neem jij mee als je een rondje (of 2 of 3) gaat hardlopen? Ik deel alvast mijn belangrijkste accessoires en gadets met jullie!

Loophorloge: Garmin forerunner 235

Sommige van jullie volgen mij al wat langer hier, op Facebook, of op Instagram. Wat een eer, jongens, echt waar! Misschien zagen jullie dan al voorbijkomen dat ik sinds een half jaartje met een Garminhorloge loop. Personal records bijhouden, snelheid in het oog houden, hartslag- en slaapgegevens nakijken… Ik verlies er dagelijks toch een kwartiertje mee. Ook achteraf de route eens doorlopen om te zien waar het snel en traag, moeilijk of net gemakkelijk ging, vind ik erg nuttig! En het maakt het zoveel gemakkelijker om coole Instagramfoto’s te maken! Oepsie!

Edit: intussen loop ik met de Forerunner 735 xt, maar daar zal nog een review van volgen.

Zweetbandje

Sinds een paar maanden draag ik voor kortere afstanden in de zomer ook een zweetbandje. In de winter begin ik pas te zweten als ik thuiskom, of het is te zeggen, begint het pas te druppen als mijn mutsje en kap afgaan. In de zomer is het wat anders en krijg ik vaak druppels in mijn ogen, waar ik absoluut niet tegen kan.

Tijdens lange runs draag ik dat bandje trouwens niet: na anderhalf uur is dat ding volledig doorweekt en gaat het irriteren als ik het dan nog 2 uur langer moet dragen.

Waterflesjes of camelbag

Vorig jaar liep ik deze tijd nog met een hardloopgordel, maar dan gingen mijn flesjes aanvankelijk toch wat alle kanten uit. Tegenwoordig loop ik dan ook met een rugzak (vanaf 15k+ afstanden) waarin ik ofwel twee flesjes water aan zijkant (-2uur) of een grotere waterzak met mondstuk meeneem. Deze is eigenlijk niet van mij, maar van mijn blogmaatje Lauren. Ik mag ‘em al een jaar gebruiken en daar ben ik haar heel erg dankbaar voor!

IMG_20170705_074838654.jpg

MP3-speler

Korte loopjes op snelheid (tot 15 k) loop ik nog steeds met mijn old school mp3-spelertje (7 jaar oud intussen) met zowaar de volle 4 gigabyte schrijfruimte. Om de maand smijt ik er wat muziek bij of af. Het staat vol met knallende hardloopnummers die me vooruit duwen als het moeilijk gaat. Waarom geen fancier materiaal? Ik doe die korte loopjes graag met zo weinig mogelijk materiaal aan mijn lijf, waaronder ook geen rugzakje waarin ik mijn smartphone kwijt kan of zo’n irritante armband voor je smartphone (die bij mij na meer dan een half uur schuurwonden veroorzaakt).

Phillips In-ears

Elk jaar verslijt ik wel een paar van deze oortjes, maar ze zijn nog steeds de beste die ik tot nu toe gehad heb. Ze gaan het minst snel kapot, zorgen voor het heftige beat (belangrijk voor het ritme) en hebben zo een fijn draadje dat ik in mijn rechterhand kan houden (een tic van me; vandaar ook geen bluetooth oortjes).

9000000010918138

Smartphone

Als de camelbag meegaat, neem ik ook mijn smartphone mee, waarop ik een iets fijnere afspeellijst kan samenstellen, wat ik bij 15k+ toch wel nodig heb: een mix van de meest recente hits, mijn favoriete nummers, Ted-talks en af en toe eens een audiobook. Bovendien kan ik dan onderweg selfies maken (en stiekem twee seconden uitrusten).

Eten?

Geen accessoire, maar niettemin toch iets wat je meeneemt onderweg. Ik neem pas eten mee als de afstanden boven de 20 k gaan. Ik eet een banaantje vooraf en eet daarna elk half uur een grote gedroogde perzik, het eten dat me momenteel de minste nare darmbijwerkingen bezorgt. In de winter is dat chocolade, maar met de huidige temperaturen is dat minder handig. De winegums ben ik na Rotterdam even helemaal zat.

Loopschoenen en sokken

Ik loop nog steeds met mijn Stox Energy socks! Nog steeds even blij mee, maar ze aankrijgen is een workout op zich. Ik draag ze dus alleen vanaf 10 kilometer. Ik loop bijna alle afstanden op mijn Brooks Ghost 9. Jongens, wat een liefde voor deze – laten we eerlijk zijn – niet zo esthetische schoenen. Ik heb geen enkele last meer van blaren, wrijvingspijn aan mijn voorvoeten of andere voetgerelateerde ongemakken sinds ik mijn voeten liet meten bij Runner’s Store in Duffel en deze schoenen geadviseerd kreeg.

Mijn bijzonder korte afstand op zondag (6k of minder) loop ik nog steeds op Asics. Ik loop namelijk bij mijn ouders en ben te lui om schoenen over en weer te nemen.

Petje?

HAHAHA, nee, gewoon, nee! Ik sta niet met petjes. Andere hardloopaccessoires die ik niet gebruik? Lichtjes in plaats van fluostroken. Ik zou dat echt moeten doen, maar ik voel me dan net als het Lunapark dat vroeger bij ons op ’t pleintje stond. Verder ook dus niet van die armbanden voor je smartphone omdat mijn armen daar iets te dun voor zijn. Met gewichtjes lopen vind ik irritant, ook al schijnt het heel effectief te zijn. Wat ik, tot slot, niet gebruik, maar wel vaker zou moeten gebruiken, is een GPS. Dan zou ik wat minder haast hebben in de ochtend omdat ik weer een kwartier te laat ben vanwege gebrek aan oriëntatie. Jep, zelfs in mijn eigen stad!

Welke loopaccessoires vind jij onmisbaar? Welke uit mijn lijstje zou je nooit gebruiken? Deel je advies met mij!

8 gedachten over “My favorites: loopaccessoires & -gadgets

  1. Toevallig ben ik nu ook op zoek naar een goede zweetband of iets dergelijks, omdat bij mijn langere duurlopen het zweet ook in mijn ogen loopt. heel vervelend. Ik heb nu vaak een petje op, maar dit is niet ideaal. wat voor soort zweetband gebruik jij?

    Like

  2. Polar (m200), gsm en oortjes, Flipbelt, zweetbandje/doekje, goeie outfit en schoenen, en een (luchtdoorlatende) pet! Normaal draag ik ook nooit petten, maar ik vind ze handig zowel bij zon als bij regen, en (bonus) ik kan er mij een beetje achter verstoppen ook, bvb. bij vroege loopjes wanneer de wallen onder mijn ogen nog erg aanwezig zijn. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s