The fooddiaries: september

Eigenlijk is deze titel niet juist: dit blogbericht bevat zowel gerechtjes van eind augustus als september. In augustus verscheen er geen tweede fooddiaries meer, maar deze lekkere maaltijden wilde ik toch even met jullie delen… Vandaar! Het einde van de zomer nadert, maar eerst is het nog tijd voor een laatste portie summerfood. 

 

 

Het recept van deze egg bites komt binnenkort online! Ze zien er misschien niet uit, maar ze waren wel erg lekker. Prima als tussendoortje of eventueel on-the-go ontbijt. Daarnaast ontbeet ik ook een keertje met zoete couscous met meloen of appel en rode biet. Ook hiervan komt nog een recept online!

 

 

Onder de (mislukte) kookexperimenten van deze week, vallen ook deze spring rolls. Oepsie. Wel gelukt: de pannenkoekjes met aardbeien. Hoera!

 

 

Wel gelukt: deze couscous en deze wok met Thaïse vis!

 

 

Ik at een paar keer lekker veggie de afgelopen maand: een keertje in Bar Botanica in Mechelen met een salade met bloemkoolrijst, quinoa en de beste hummus die ik in België tot nu toe mocht proeven. Daarnaast maakte ik veggie kroketjes als deel van een veggie snack dinner. 

 

 

Nog wat meer ontbijtjes: magere yoghurt met vanille en zomerfruit. En protein fluff met meloen: nog steeds het een favorietje hier in de ochtend!

 

Ondanks het zomerse weer zette ik best wel wat winterse gerechtjes op tafel! Zoals deze zoete aardappelsoep met kokos en wortel, appelbieten-roerei en zoeteaardappelpuree met geitenkaas. Ook een favorietje deze laatste, vooral met die salade met zoute spekjes ernaast!

Dat was het ‘em weer! Op naar een volgende editie, met nog wat meer herfstige gerechtjes. Heb jij daarvoor receptjes voor mij? Mail ze me gerust door! Wie weet zie je jouw recept hier dan binnen een paar weken verschijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s