Favoriete boeken van de afgelopen zomer

De zomer is normaal de periode waarin ik het meeste lees: afhankelijk van het aantal pagina’s, vreet ik me een weg door 3 à 4 boeken per maand. Mijn favorieten van de afgelopen zomer zet ik hieronder op een rijtje, maar ik hoor ook graag wat jij de afgelopen maanden als aanraders voor mij hebt!

 

Een klein leven – Hanya Yanagihara

Jongens, wat wat is verslaafd aan dit boek! Een klein leven vertelt het verhaal van vier jongemannen die in New York leven. Af en toe worden er sprongen in de tijd gemaakt, waardoor je hun hele levensloop langzaam te weten komt. Het is een klepper, maar ik was zo verslaafd aan dit boek! Mijn slaaptekort van de maand augustus is hieraan te wijten!

Big little Lies – Liane Moriarty

Een beetje een guilty pleasure boek misschien maar ik heb hier toch van genoten! Lekker dramatisch verhaal dat zich afspeelt in en rond een kleuterschool in Sidney! Net zoals in de vorige boeken van Moriarty lekker veel helikoptermoeders, carrièrevrouwen en andere cliché’s: heerlijk als je het met een korreltje zout neemt. Het speelt zich ook af in een kleine gesloten gemeenschap, waardoor de spanning elke pagina een beetje stijgt.

 

De Theeroos – Jennifer Donnelly

Dit boek ziet eruit als een cliché liefdesroman, maar dat was het voor mij niet. Er wordt namelijk heel wat context in verwerkt over het Londen aan het begin van de twintigste eeuw. De schitterende Engelse Oliver Twistsfeer maakten het voor mij dan ook bijzonder genietbaar. Het leest lekker weg en is voor mij perfecte vakantielectuur!

De droogte – Jape Harper

Op zoek naar een goede thriller die net iets minder voorspelbaar is? Kies dan voor dit boek van Jane Harper. Het speelt zich af in het bloedhete Australië, maar de sfeer in het dorpje ligt onder het vriespunt. Net als Big Little Lies kijken we mee over de schouders van de inwoners van een kleine, niet-zo-gezellige gemeenschap waar niemand elkaar nog vertrouwd. Te midden van al dat dorre afstervende gras wordt een gezin vermoord aangetroffen. Familiedrama of moord? Tot op de laatste pagina blijf je in spanning afwachten!

Ik zie je op het strand – Jill Mansell

Ik probeer hier op mijn blog een authentiek beeld te scheppen van mijn leven en ik ga dan ook niet ontkennen dat ik ook wel eens graag een paar chicklits lees. Ook al ben je het verhaal na een halve dag alweer vergeten, Jill Mansell leest altijd lekker weg! Een heerlijk liefdesverhaaltje volgens de regels tegen de achtergrond van een Engels dorpje zoals we in The Great British Bake off te zien krijgen. Genieten!

Delen jullie je favoriete boeken van deze zomer met me?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s