SUPen in Mechelen

Als u in Mechelen of Lier woont, hebt u ze wellicht al zien passeren: die enthousiaste mensen die (al dan niet een tikkeltje onwennig) op een groot opblaasbaar bord de stad op het wat verkennen. Misschien dacht u dan, net als ik: daar moet je toch wel talent voor hebben, om zo te blijven rechtstaan. Wel, ik zal u een geheim verklappen: SUPen is leuk, uitdagend met momenten, grappig, chill, maar in the end nog zo moeilijk niet…

SUPen of ‘Stand Up Paddling’ is populair op dit moment. Het is een fijne sport waarbij je op een groot opblaasbaar bord en met een peddel rechtstaand over kalm water manoevreert. Dat kan op een meer, maar ook, zoals bij de uitstapjes van de SUPschool van Benny, op de Dijle in de stad Mechelen! Samen met slachtoffer van dienst Nele ging ik de ‘lange tour’ uittesten. Hoe ging dat dan in zijn werk?

Bij aankomst aan de Via Via Mechelen, waar de tour start, wordt ons meteen een zwemvest aangereikt door de goedlachse Julie. Waar ik eerder al wat zenuwachtig was, helpt dit niet echt. Gelukkig stelt zij ons snel gerust: ik voorspel dat jullie het droog gaan houden, vertelt ze ons. Bijna niemand valt in het water: ook de kinderen niet. Maar… Ik kan natuurlijk niets beloven.

Daarna geeft ze ons een uitleg: ze toont hoe we de peddel moeten houden, hoe we best draaien en wat we moeten doen als we de Mechelse pleziervaartboten onderweg ontmoeten (wat veel te vaak zal gebeuren, verdorie). Ik voel me eigenlijk al wel wat kalmer, maar de kriebel in de buik blijft. Ik ben niet bijster goed in kajakken (leerde ik in Canada) en daarnaast ook niet zo gek van zwemmen in koud water… Zal ik op zo’n bord mij echt op mijn gemak voelen of wordt het 90 minuten aftellen tot we weer veilig aan de kant staan?

Ik zal u niet in spanning houden: we zijn niet in het water gedonderd… Na de uitleg gaan we op handen en knieën het bord op en al snel staan we stevig rechtop en peddelen we vrolijk Mechelen door in het zonnetje. Af en toe zorgt een grote toeristenboot of tegenwind (waardoor je wat afdrijft) voor een stevige dosis spanning, maar daarna peddelen we en kletsen we weer lekker verder. Ondertussen komt er veel commentaar van de toeristen en bewoners op de terrasjes langs het water, waar we vrolijk lachend repliek op geven. Het is gezellig en we zien een kant van Mechelen die ik eigenlijk echt nog niet kende! Verrasingen wachten ons na elke bocht op, al het is maar omdat we een totaal andere kant zien van plekken zoals de Ijzerleen of de jachthaven, waar ik zelfs nog nooit geweest was!

IMG_0841

Al snel keren we om en peddelen we wind mee weer terug richting de Via Via. Het stoppen en uitstappen is nog wel even een dingetje, maar daarna voel ik mee heerlijk voldaan! We hebben het gedaan en de combinatie van een scheutje adrenaline, de gezellige babbel en het ‘actief zijn’ maakte het voor mij echt een hele fijne vrijdagnamiddagactiviteit! De SUPschool biedt ook programma’s voor gezinsuitstapjes, koppeluitjes, SUP Yoga, bachelorparties of teambuildings en ik ben er vrij zeker van dat ik ergens de komende maanden nog eens het water opga!

Dankjewel Julie voor de goede uitleg, de fijne uitstap en de foto’s! En merci Nele om weer eens mee te gaan op een van mijn gekke avonturen!

Meer info op de website van de SUP school

2 gedachten over “SUPen in Mechelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s