Mijn marathonbucketlist

De marathon van Amsterdam: die komt eraan! Zondag staat er weer een marathonupdate voor je klaar met alle pittige Canadese en zomerse details van de afgelopen maand! Vandaag kijk ik graag een stukje verder! Welke marathons (of misschien andere uitdagingen) zou ik graag nog willen volbrengen de komende jaren? Wel, hier gaan we!

DSC_0440.jpg

Jerusalem Marathon (09/03/2018)

Als alles goed gaat, loop ik in Amsterdam onder de vier uur de finishlijn over! Daarmee zal ik één van mijn grote levensdoelen bereikt hebben. Maar wat met het zwarte gat erna? Daar heb ik wellicht al een oplossing voor gevonden! Een van de zwaardere marathons op minder dan 5 uur vliegen van ons Belgenlandje! De marathon van Jeruzalem. 350 hoogtemeters om te klimmen, temperaturen die moeilijk te voorspellen, maar vermoedelijk warm zullen zijn… Voor trailrunners is dit wellicht een grapje, maar voor mij echt een nieuwe uitdaging!

Waarom deze marathon, kan u zich afvragen? Wel, ik heb nogal een bijzondere band met Israël: ik heb er een half jaar gewoond en krijg nog regelmatig last van aanvallen van heimwee. Alle politieke conflicten daar gelaten, heb ik het land en haar inwoners leren kennen als traditioneel, maar vol liefde voor iedereen die interesse toont in de cultuur en de tradities (en de hummus). En ik wil terug: om opnieuw de witte muren van Jeruzalem te aanschouwen, me te vergapen aan de cultuurshock en hummus in kilo’s in te slaan (om nog niet te spreken van de shakshuka).

Daarnaast ga ik dus ook de marathon lopen, samen met één van mijn vriendinnetjes die ik daar enkele jaren geleden leerde kennen. Zij komt uit Praag, liep nog nooit meer dan 10 kilometer (tot een paar maanden geleden) en gaat samen met mij de uitdaging aan! Samen de finish halen is momenteel ons doel!

DSC_0558.jpg

Two Oceans Ultamarathon

Als ik Jeruzalem overleef, staat de volgende uitdaging pas een jaar later op het programma. Vermoedelijk doe ik nog wel een marathon als training tussenin, maar mijn grote doel wordt dan waarschijnlijk deze ultramarathon (56k) in Zuid-Afrika. Nu kan je je afvragen: hoe kom je hier weer bij?

Als sinds ik van de Two Oceans gehoord heb, droom ik ervan deze uit te lopen! Ten eerste vanwege de hoogtemeters, maar ook vanwege de afstand. Hoe zal mijn lichaam reageren op meer dan 42 kilometer? Laten we dat eens testen! En die heuveltjes? Ik kijk er al naar uit om een plan te bedenken om hiervoor te trainen… Elke reden is goed om te reizen en dit lijkt me zeker een bruikbaar excuus.

Heuveltjes beklimmen en lange afstanden lopen: daarvoor hoef je niet naar Zuid-Afrika, kan u nu denken. U hebt daarin volledig gelijk, maar er is dan ook nog wel wat meer te vertellen. Ik heb namelijk een persoonlijke superheld, mijn vader, die binnenkort na jaren van hard werken, het een klein beetje rustiger aan zou gaan doen. Volkomen verdiend, ware het niet dat hij toch nog een flinke bucketlist af te werken heeft. Zo wil hij niet alleen per boot naar Scandinavië varen, maar ook heel graag het zuidelijkste puntje van Afrika beschouwen. En zoals dat gaat bij mensen waar je naar opkijkt, neem je graag doelen van hen over. En zo is het dus niet alleen mijn droom om samen de Two Oceans te lopen, maar dat ook te doen met papa aan mijn zijde.

DSC_0347.jpg

Maar ertussen dan?

Goed: één doel in maart 2018 en het volgende in maart 2019. Wat dan met de periode ertussen? Eigenlijk heb ik voor oktober/november 2018 dus nog een fijne marathon nodig: liefst een met heuveltjes. New York trekt daarbij het hardst aan mijn mouw, maar dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend.

Hebt u nog fijne suggesties? Ik lees ze graag! Ook moet ik toegeven dat iets zoals een obstaclerun, een echte trail of een andere fysieke uitdaging mij wel aantrekt. Een beetje afwisseling wat doelen betreft, kan nooit kwaad!

 

 

Een gedachte over “Mijn marathonbucketlist

  1. Mooie en symbolische doelstellingen, Lien! De 2 oceans staat ook op mijn bucket list. Tussenin zou je qua afwisseling in de zomer en het najaar de kaart van Trail kunnen trekken. sportevents.be heeft hele mooie en goed georganiseerde Trail runs voor beginners en gevorderden. Op betrail.run kan je een handig overzicht vinden van de trails in de Benelux. Ik ben nogal fan van Trail omdat het je dichter bij de natuur brengt en bij het pure lopen. En er komt een interessante parameter bij : hoogtemeters 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s