Review: Stox Energy Socks: ‘ik heb officeel loopkuiten’!

Tijdens de Brussels Sightjogging tour zag ik dat mijn loopmaatje Nele lange sokken droeg. Toen ik er haar naar vroeg, vertelde ze me dat deze Stox Energy sokken zouden helpen meer loopenergie te geven. Wat dat precies inhield, wilde ik zelf ook wel eens ontdekken! Van Stox mocht ik drie paar sokken uittesten. Benieuwd of sokken een wereld van verschil maken? Lees dan snel verder! 

Ik mocht drie paar sokken uittesten: de lightweight running socks, de gewone running socks en de revovery socks voor achteraf.

 

De maat bepalen

Eerst en vooral moest ik mijn maat doorgeven. Dat was nog wel even een dingetje! Ik weet namelijk natuurlijk mijn schoenmaat wel, maar kuitomvang is niet iets wat ik standaard uit mijn hoofd weet. Na een improvisatorisch meetmomentje blijkt al snel dat ik een stevige large heb, wat met mijn bootvoeten en lopers/fietskuiten natuurlijk niemand hoeft te verbazen.

Als ik de Stox ontvang en voor de eerste keer aantrek, is mijn eerste gedachte dat de maat te klein is… Jezus, wat spannen die dingen, zeg! De recovery socks lijken iets minder strak te zien, maar ik kan me even echt niet voorstellen dat ik deze sokken een hele training aanhoud… Laat staan voor de volledige marathon.

Kort erna ga ik foto’s maken en al snel gaat het een pak beter! Ik draag de gewone Stox Running socks en deze voel ik na een half uurtje niet meer spannen, hoewel de X achteraf in mijn been staat. Ik besluit dat ik ze de volgende run van 18 kilometer zeker wil uittesten. Wat wat het effect?

Meer energie?

Mijn benen voelden absoluut minder zwaar aan en ik loop mijn 18 kilometer aan een lekker tempo van 5 min. 34 per kilometer. Het gaat vlotjes! Normaal heb ik op 12 à 13 kilometer gegarandeerd een dipmomenetje waarbij ik niet meer vooruit lijk te gaan, maar dat valt deze 18 kilometer redelijk mee! Uiteindelijk loop ik na 1 uurtje en 41 minuten weer de voordeur door. Voor recovery socks heb ik vandaag geen tijd meer en ik spurt meteen door richting Leuven, waar ik met een medeblogger afgesproken heb om een paar uurtjes al zittend te babbelen. Meer energie? Absoluut! Maar hoe zal het mijn benen vergaan als ik na een lange run meteen voor enkele uren de voetjes omhoog leg?

 

Minder spierpijn (achteraf)?

Tijdens mijn trainingen heb ik nooit echt last van spierpijn, op de bovengenoemde vermoeide benen na! Achteraf kan dat met mijn kantoorjob al eens lelijk tegenvallen. Na 15-20 kilometer lopen 3 à 4 uur zitten gaat me meestal een pak slechter af dan wat fietsen of rondwandelen. Daarom probeer ik dat tijdens mijn vrije dagen te vermijden.

Vandaag ga ik echter een paar koffietjes drinken met een medeblogger en dat doe ik liever al zittend zodat je er ook wat bij babbelen kan. Een paar uur stilzitten is dan ook onvermijdelijk, maar bij het rechtstaan valt de spierpijn ook nu redelijk mee. Natuurlijk kruipen 18 kilometers in je benen, maar de opstartproblemen zijn oké! Ik zie er tenminste een keertje niet uit als de dametjes in de reclame op televisie die geneesmiddelen voor pijnlijke knieën promoot!

DSC_0583.jpg

Recovery Socks

Na 25 kilometer marathontraining op zaterdag test ik deze voor het eerst uit en ik voel meteen een nieuwe traditie ontstaan. Uitgeput opnieuw de voordeur bereiken, stretchen, douche, sokken aan, koffietje en EINDELIJK genieten van de endorfine. Voetjes omhoog op de bank en er even niet meer afkomen (behalve misschien om wat te eten te halen).

Naast het feit dat het leuk is om op deze manier de inspanning te belonen, voel ik ook het verschil achteraf. Ik heb nogal de neiging om na een lange duurloop een tijdje stil te zitten: er staan immers vaak langere ontbijtjes, lunches of (bloggers)brunches gepland om zaterdag, aangezien dit mijn enige vrije dag is! Dat is niet ideaal, maar het rechtstaan verloopt al een tikkeltje gemakkelijker.

The day after… normaal loop ik op zondagochtend een soort recoveryrun van 5 à 6 kilometer en jongens, wat heb ik hier een hekel aan! De dag na een lange duurloop wil je eigenlijk gewoon lekker lang in bed blijven liggen en het feit dat het ‘maar een halfuurtje’ is tegenover de 2 à 3 uur van de dag ervoor, helpt geen sikkepit! Ik ben namelijk niet vooruit te slepen tijdens die korte loopjes! Er is geen uitdaging, ik maak playlist en zoek geen fijn parcours. Ik draai rondjes rond de kerktoren met benen die zwaarder wegen dan twee pasgeboren olifanten. Als er op dat moment The Lion Kinggewijs een kudde gnoes zou verschijnen om mij te vertrappelen, zou ik niet eens Simba kunnen redden… Zo traag gaat het dus.

Genoeg geklaagd: de dag na mijn 25 kilometer zijn mijn benen beter hersteld… Ik huppel er niet bij en ik trek nog lang geen sprintjes van een kilometer of 5, maar mijn bejaarde buurvrouw weet me deze keer niet te dubbelen (op de fiets weliswaar)!

Algemeen oordeel

Ik vind het altijd moeilijk om over dit soort zaken een algemeen oordeel te vellen: bij lopen spelen er zoveel omstandigheden mee. Toch is voor mij de zondagochtendrun toch wel een teken dat de Stox mij helpen om sneller te herstellen en energieker te lopen. Ook is het fijn om na 4 uur bureauwerk niet het lachertje van de collega’s te zijn als ik met knarsende tandjes overeind kom. Geen redenen meer om te vragen ‘of dat wel allemaal goed is voor uw lichaam, al dat lopen’! Hoezee! Om uw dag nog wat beter te maken, volgen hier nog wat foto’s van de Stox en mijn loperskont kuiten. U kan hier ook meer info vinden en/of bestellen.

 

 

4 gedachten over “Review: Stox Energy Socks: ‘ik heb officeel loopkuiten’!

 1. Hehe ik heb ook loperskuiten en ben daar trots op. Meteen ook de reden waarom ik een hekel heb aan skinny jeans. Ik hoop echt zo hard dat die trend verdwijnt. Ik hoor hier en daar vallen dat dat al het geval is, maar dan vraag ik mij toch af waarom er in de jeanswinkel altijd 6 soorten skinny-jeans zijn en maar één soort boyfriend + één soort straight jeans!

  Like

  1. I hear you, Sista! Het liefst van al liep ik gewoon heel de tijd lekker comfy in legging rond, maar wel het soort dat ruim genoeg aan de kuiten zit 😀 Achja, beter loperskuiten dan blessures 😀 #ProudWomen

   Geliked door 1 persoon

 2. Shaken met die sexy loperskont! 😀
  Ik heb ze vandaag nog staan bekijken in de winkel en was terug aan het twijfelen. Dju toch… had beter deze ochtend jouw review gelezen dus. Dan had ik er zeker mee! Ik onthoud de tip 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s