The fooddiaries: juli

In de maand juli zat ik in Noord-Amerika, maar gelukkig bracht ik daarnaast ook nog wat dagen thuis door om zelf lekkere maaltijden op tafel te toveren. Niet te veel gedoe: laten we snel doorgaan naar waarvoor jullie op dit artikel geklikt hebben: een massa lekker eten en misschien wel wat inspiratie voor je eigen weekmenu!

Ik maakte deze maand protein fluff in alle vormen en maten voor ontbijt! Normaal staat mijn ontbijtje namelijk altijd klaar in de koelkast omdat ik eigenlijk geen tijd heb om het te maken, maar deze maand ging ik ’s ochtends vaak een beetje later werken! Daardoor was er tijd om proteïn fluff te maken, wat ik overigens altijd met nog wat crackers eet zodat er zeker ook genoeg koolhydraten binnenkomen!

Onder de categorie lievelingsontbijtjes vielen deze maand ook zeker de potten bananenijs, die ik echt herontdekt heb! Ook bloemkoolpap (lijkt op rijstepap, maar dan gemaakt met bloemkool) met fruit en cornflakes, vielen in de smaak!

De kippen van papa leggen nog steeds erg enthousiast, dus ook veel eieren op het menu! Een simpele omelet met kaas, maar ook scrambled eggs met Toscaanse aardappeltjes en veggie gehakt van de Lidl. So yummie. 

Opeens was het zo koud, dus maakte ik spinaziesoep met zwarte olijven (lefovertime) die ik met crackers en druiven naar binnen werkte. En nog meer scrambled eggs, met appel en gehakt deze keer, al was het de bedoeling dat dit een soort omelet werd! Even mislukt, maar toch lekker!

Een paar dagen later slaat ons Belgisch weertje helemaal om en stort ik me op de salades: met spruitjes, meloen en druiven (en mijn lievelingsgroente die in bijna al mijn salades zitten) en ook eentje met een mengeling van gebakken veggie gehakt, tonijn en meloen. Heel goede combo: vooral met een ietswat zuurdere dressing!

Deze zomerpasta met watermeloen en zoute filet de saxe was zo lekker! Echt summer in a bowl! Het recept staat binnenkort op mijn blog!

Ik ga ook een paar keer op bloggersdate, onder andere met veggie queen Lauren en met powerwoman Anneke! Dat was eigenlijk een koffiedate, maar die eindigt in een lunchdate. Oeps! Shakshuka (SHAKSHUKAAAA) met aubergine en een eenvoudige, maar vullende salade met kip! Twee heerlijke dagen!

Ben ik de enige die eerst tegen haar lief zegt dat die cruesli niet gezond is, om vervolgens a) de chocolade eruit te vissen of b) het zelf door haar ‘gezonde’ ontbijtje te gooien c) de lekkere en grootste stukken eruit te halen in plaats van de kruimels?Anyway, watermeloen met vanilleyoghurt & toppings en proteïn fluff met gedroogde peer en cornflakes! Zo lekker!

En dan is het theetijd! Ik ontdek nieuwe adresjes in Mechelen (Bar Botanica) en drink daarnaast zalige thee in Paira Daiza met een groot stuk cheesecake! Echt een van mijn favoriete desserten!

Zo, dit was ‘em alweer! Hebben jullie lekkere dingen gegeten? Op vakantie en met deze zomerse temperaturen. Ik hoor het graag in de reacties hieronder!

 

Een gedachte over “The fooddiaries: juli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s