Mijn favoriete fitnessapps

Nu het vakantie is, kan ook jij misschien niet meteen je normale sportschema volgen… Of je nu naar de zon trekt om te luieren of voor een actieve fietsvakantie kiest: voor alle soorten trips geldt dat je graag je progressie van de afgelopen maanden behoudt. Maar hoe zorg je daar dan voor? Hoe kan je garanderen dat je na je break nog die fijne zumbales met gemak tot het einde uitdanst of zonder ongelukken enkele kilometers kan rennen? Door ook tijdens je reis je conditie te onderhouden! Ik tip 7 apps waarmee dat kan! 

My fitness Pal

Je mag je in het zweet sporten wat je wil: als het in de keuken misgaat, zal dat fitte lichaam zich moeilijk ontwikkelen! Auto’s rijden ook niet als je er verkeerde brandstof ingooit… Gelukkig is er My Fitness Pal om zowel jouw voeding als je sportieve activiteiten netjes bij te houden. Aanvankelijk kan het misschien een beetje traag gaan om al je eten in te voeren, maar na enkele dagen kent de app je favorieten waardoor alles een pak sneller gaat! Ook bij de sportieve activiteiten heb je veel keuze om jouw calorieverbruik exact te registreren.

SworkIt

Met deze app kan je ontelbare trainingen afwerken! Deze app is uitermate geschikt voor de sporters onder ons die houden van een persoonlijke training zonder de luxe van een mooie fitness in de buurt zoals dat thuis het geval is. Misschien verblijf jij wel in een rustig Italiaans boerderijtje op een domein waar wel druivelaars en olijfbomen in overvloed staan, maar waar je niet zomaar snel een groepslesje yoga kan meepikken? Of je nu houdt van yoga of krachttraining: met SworkIt heb je een training naar jouw smaak bij de hand.

download (1)

7-minute workout

Iets te veel cocktails gedronken in combinatie met de brandende zon? Oef, the day after is niet meteen het beste moment om met een katertje een paar uur te gaan hardlopen. Of gewoon te lopen. Of te wandelen misschien zelfs… Wil je toch een klein beetje in beweging blijven? Ga dan voor de 7 minute workoutapp. Je training zal hoogstens 7 minuten duren: best te doen toch?! En als je dan toch van die ligstoel gekropen bent, kan je er misschien 2 rondjes van 7 minuten van maken?

Sleepcycle

Niemand blijft goed in vorm zonder lekker te slapen! Je blijft erdoor op gewicht, kweekt spiermassa aan en voelt je over het algemeen een pak beter. Met deze app hou je je slaapritme bij en kan je bijvoorbeeld controleren of bepaalde voedingsmiddelen je slaappatroon negatief beïnvloeden. Je zal nog nooit zo uitgeslapen van vakantie teruggekomen zijn!

Runkeeper/Garmin Connect/Strava/…

Als hardloper kan ik dit artikel niet schrijven zonder enkele cardio-apps aan te raden waarin je bijhoudt hoe je loop- of fietstraining op vakantie verloopt. Het klinkt misschien fanatiek voor jou om ook op vakantie te gaan rennen, maar in praktijk is het vaak een pak leuker om al lopend een nieuwe omgeving te ontdekken dan je gewoonlijke rondjes te rennen! Het fijne aan deze apps is dat je ook je (geïnteresseerde) vrienden thuis zo op de hoogte kan houden van je sportieve activiteiten (en de fantastische locaties waar je die beoefent).

Afbeeldingsresultaat voor garmin connect

GymPact app

Echt een stok achter de deur nodig om te blijven trainen? Een leuke app daarvoor is de Gym Pact App, waarbij je een bepaalde virtuele som inzet. Elke keer als je gaat trainen en je aan je belofte houdt, zie je het totaalbedrag stijgen!

StrongLifts 5×5 app

Tot slot nog eentje voor de krachttrainers onder ons: Strong Lifts richt zich specifiek op het kweken van een grotere spiermassa. Hou ook op vakantie je progressie bij!

Dit waren mijn 7 apps. Vergeet trouwens ook niet dat je op YouTube met een goede verbinding heel wat trainingsvideo’s vindt. Zouden jullie daarbij ook graag mijn favorieten zien? Ik lees het graag in de commentaren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s