Canada in Hotspots: Vancouver, Sunshine Coast & Vancouver Island

Na een artikel vol kiekjes van Canada is het nu tijd voor het traditionele artikel vol tips die ik de moeite waard vond tijdens onze trip! Een beetje cliché? Misschien, maar zelf vind ik deze lijstjes altijd heel erg leuk om te lezen! Dus ik maak er lekker toch eentje voor jullie met 12 tips over waar te eten, slapen en wat te bezoeken tussen die zaken door!

Slapen

Madeira Park Bed & Breakfast

We beginnen met mijn favoriet: Madeira Park Bed & Breakfast in Madeira Park (5175 Wesjac Road Madeira Park, BC) op de Sunshine Coast. De kamers met jacuzzi hebben het allermooiste uitzicht ooit: een baai met dobberende bootjes, knalblauw water en ’s nachts duizenden lichtjes om te tellen. De gastheer en gastvrouw zijn ZO lief en gepassioneerd en serveren je samen een heerlijk ontbijt in maar liefst drie gangen. Dikke aanrader!

Mountain Retreat Hotel Squamish

Twee gigantische kingsize bedden, lekkere koffie, een zalige hottub, zwembad met glijbaan en een fitness. Jep, dit hotel was perfect om te verblijven aan de vooravond van mijn lange duurloop! Daarnaast is het ook gelegen aan de voet van enkele (beklimbare) prachtige bergen met eeuwige sneeuw en op een Canadese boogscheut van het prachtige Whistler!

Eten

Cora Breakfast and lunch

Deze Canadese keten ontdekten wij de eerste dag al omdat we vroeg wilden ontbijten in de buurt van ons hotel (1368 Robson St, Vancouver): Noord-Amerikaanse portiegroottes, heel veel vers fruit en zalige pannenkoeken… Keuze te over en koffie die heel regelmatig bijgevuld wordt. HEERLIJK.

Viet Sub

In dezelfde straat (1675-1689 Robson St, Vancouver, BC V6G 1C8, Canada) als Cora Vancouver vind je dit kleine Vietnamese afhaalrestaurantje! Ik wilde graag een portie vers eten MET groente na al het vliegtuigvoer en vroeg aan mijn lief om daarom hier te gaan eten – verademing tussen alle Wendy’s en andere fastfoodrestaurants op deze straat. Hij wilde graag iets nieuws ontdekken dus Pho Soep en springrolls it was! Lekker, vooral de pindasaus!

Timberwolf

Dit restaurant voor ontbijt, lunch en diner lag vlak naast ons hotel (38922 Progress Way, Squamish, BC, V8B 0K5) in Squamish, wat na mijn lange duurloop een flinke meevaller was! Ik had dan namelijk echt geen zin om eerst nog een stukje met de auto te rijden. Hangry! Ik ging de eerste dag voor egg white omelet met fruit en toast en bij de tweede ochtend voor eggs benedict. Dat wilde ik namelijk al zo lang eens eten! Grote porties, tonnetje rond! En om een of andere fantastische reden kreeg je overal een potje pindakaas bij. Hurray!

The Grasshopper Pub

Deze pub werd ons aangeraden in onze B&B omdat het eten er lekker en vers zou zijn! De locatie (12671 Sunshine Coast HwyMadeira Park, British Columbia V0N 2H1, Canada) is daarnaast een flinke meevaller door het mooie uitzicht en het personeel vriendelijk. Lekker! Alleen de porties hadden voor mij groter gemogen, maar dat verbaast niemand meer!

DSC_1294.jpg

Backeddy Marine Pub

In Egmont, waar dit restaurant ligt (16660 Backeddy Rd, Egmont, BC V0N 1N0, Canada), zijn eigenlijk maar twee restaurants. Niet veel keuze, maar gelukkig wel lekker eten en opnieuw een prachtig uitzicht! Ik ging voor hummus van gerookte paprika met pita en dipgroente (en champignonkippenroomsoep) en die was vet, maar oh-zo-lekker! Prima basis voor een hike van een uur of drie!

DSC_1272.jpg

Realm Food Co

Van dit restaurantje was ik een enorme fan als healthy foodaddict. Eliot vond het iets te alternatief, denk ik! Ik hou wel van gerechten met groente in de hoofdrol waarbij je niet precies weet wat je eet, maar wel smakgeluidjes van plezier maakt! Dat was hier het geval bij de enorme saladbowl (greens, beet, carrot, marinated tomato, spiced slaw,
turmeric quinoa, hemp seeds, avocado, sprouts, rye bread) die ik te eten kreeg! Ik vroeg er extra kort gegrilde tonijn bij en die smolt echt weg in de mond. Zalig! Verder op het menu? Three fish tacos, (vegan) foodbowls, ramen bowls en heerlijk bijzondere sandwiches.

Bene Sushi Lounge

Na de tonijn van Realm Food Co had ik enorm veel zin in rauwe vis. Sushitijd! Op weg naar het autohuurbedrijf kwamen we per toeval in dit sushirestaurant terecht in Vancouver West (1574 Marine Dr, West Vancouver, BC). Ik ging voor de sashimi mix met als voorafje eerst nog een soepje met octopus. Enorm vers en lekker. Non-stop groene thee voor zij die graag toiletbezoekjes afleggen.

Wat valt er te doen?

Stanley Park

Heel wat van de activiteiten die ik aanraden kan, zullen hikes en wandelingen zijn. Canada bezoeken ging voor mij in de eerste plaats om de prachtige natuur en die kan je natuurlijk best te voet bekijken én overwinnen. We beginnen met een rustige uitdaging: Stanley Park is het grote park van Vancouver waarin je heel wat wildlife kan aanschouwen, maar evengoed lekker in het gras chillen, bootjes staren of mensen kijken met een drankje. Heerlijke vibes, goed onderhoud en fijne uitzichten: Stanley park has it all. En als je net als ik even moet wennen aan de heuvelachtige omgeving, is het ook een uitstekende plek om als hardloper je reis te beginnen!

Capilano Suspension Bridge

Even ten noorden van Vancouver vind je dit geweldige natuurpark met prachtige uitkijkpunten met als klap op de vuurpijl een gigantische hangbrug. Akkoord: 42 euro is als toegang best duur, maar het is het helemaal waard! De wachtrijen zijn iets minder fijn, maar het wandelen op een schommelende brug, staren naar de stormachtige rivier eronder en het chillen met de eekhoorns hoog in de bomen waren voor mij echt hoogtepunten uit onze reis. Niet onbelangrijk: het eten is er erg lekker! Hier niet (alleen) de fastfoodtoestanden die je bij ons in pretparken te vreten krijgt, maar gegrilde zalm van de BBQ, handgesneden ‘dirty fries’ en quinoasalades!

Grouse Mountain

Grouse mountain… Wat valt erover te vertellen? Eerste advies: bereid je voor en begin niet aan deze hike (The Grouse Grind) zonder te beseffen waar je effectief aan begint… Zoals wij… Eenmaal vertrokken mag je niet meer terug naar beneden. The only way is up, maar dat is dan wel 2,9 kilometer met 900 hoogtemeters afzien. Boven is dat bij het prachtige uitzicht al snel vergeten en ben ik toch wel trots dat we het gehaald hebben in 1u20 (terwijl het gemiddelde rond de 2 uur ligt). Een uitdaging, die ik je zeker kan aanraden als je in relatief goede conditie bent en niet afgeschrikt wordt door wat losse stenen.

Whistler

Dikke aanrader en zoveel mogelijkheden! Hiken, skiën, shoppen in Whistler Village… You name it! Ik wilde als (nogal) fanatieke sporter weer heel graag de bergen in voor een wandeling, maar ons oorspronkelijke plan om de High note trail te wandelen viel in duigen door te veel sneeuw. Achteraf gezien een geluk bij een ongeluk, want de lieve mensen van de toeristische dienst wisten ons een prachtig (en iets meer haalbaar) alternatief uit te tekenen.

Wij deden de Little burn en de Big Burn, waar er nog geen sneeuw lag. Heerlijke wandeling van een uur of 2 die af en toe flink in de kuiten beet! Wat een uitzichten! Daarna gingen we per stoeltjeslift verder tot Blackbomb Mountain, waar we heerlijk Thaïs aten! Opnieuw geen fastfood hier, maar wel fatsoenlijk en stevig hikersfood. Daarna namen we de peak-to-peakgondola (WAT EEN UITZICHT!) en gingen per kabelbaan weer naar beneden.

4 Lakes Trail

Deze eenvoudige wandeling van ongeveer 1u 30 minuten is echt voor iedereen toegankelijk en wordt ook door heel wat gezinnen elk jaar volbracht! Je wandelt onder de bomen door sprookjesachtige bossen, op en af heuveltjes en langs het water. Af en toe eens in de handjes klappen om de beren te verjagen en je zal een heerlijke tijd beleven!

Pender Hill

Deze hike van een stevig half uur op de Sunshine Coast werd ons in de B&B aangeraden. Het begin van de trip is moeilijk te vinden, maar hier vind je alle info. Uitstekende wandeling als je houdt van mooie uitzichten voor niet al te veel moeite! Het pad loopt wel redelijk steil, wat de terugtocht iets gevaarlijker maakt.

Whale Watching

Deze trip boekte ik al vanuit België bij Ocean Ecoventures. Met 94 euro was deze activiteit de duurste die we deden, maar wat mij betreft, was het een uitstekende keuze! Ik heb namelijk bewust gekozen voor een kleine groep van 12 passagiers (in plaats van een bedrijfje dat met 10 boten rond een school gaat liggen) en een stabiele boot (in verband met zeeziekte, voormalig marineschip). Bovendien investeren ze een deel van het geld opnieuw in het behoud van het natuurlijke habitat van de dieren. Daar geef ik liever mijn geld aan uit dan aan pakweg tien sleutelhangers die moeten bewijzen dat ik Canada fantastisch vind.

Deze preek gezegd zijnde: het was een once-in-a-lifetime ervaring. Met zo’n speedboot tegen een ongelofelijke snelheid over de golven vliegen (soms zelfs letterlijk; geen trip voor tere zieltjes) en dan die prachtige dieren in het echt aanschouwen… Geweldig! Aanrader!

Kajakken

Watersporten zijn er genoeg te beoefenen in Canada! Surfen, kajakken, SUP’en. Er is echt voor ieder wat wils, maar wij kregen bij ons huisje in Salt Spring Island drie boten voor gratis gebruik erbij! Heerlijk: zo in het ochtendzonnetje naar de dichtsbijzijnde eilanden dobberen! Wel moet ik toegeven dat ik als hardloper niet zo’n goede kajakker ben. 0 armspieren, traag als een slak en niet al te gek op koud water… Toch had ik dit voor geen geld willen missen en mijn lief zag er zo gelukkig uit dat ik niets anders kon dan glimlachen!

5 gedachten over “Canada in Hotspots: Vancouver, Sunshine Coast & Vancouver Island

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s