Favoriete vakantiesporten

In de zomer zitten we vaak allemaal graag ‘Wat strakker in het pak’… Of in mijn geval: in mijn bikini! Gelukkig zijn er door het betere warmere weer veel meer mogelijkheden om (buiten) te sporten! Zeker op vakantie test ik graag wat nieuwe of ongebruikelijke dingen uit! Benieuwd wat er voor dit jaar op mijn sportverlanglijstje staat? 

 • Kajakken

Is er iets heerlijker dan in het Zuiden van Frankrijk in een kajak gezellig over de golfjes van de lokale riviertjes te pedellen? De geur van zonnebrand, af en toe een watergevecht en picknicken op mini-strandjes van witte keien met watersloefkes aan. Heerlijk!

kajak

 • Lopen

Behoeft geen uitleg, denk ik… Ik hou van lopen en in het buitenland/op vakantie is het eens zo tof om nieuwe plekken te ontdekken! En verloren lopen? Tja, dat hoort er nu eenmaal af en toe bij…

 • Skeeleren

Op het moment dat ik dit artikel schrijf, heb ik nog geen skates gekocht, maar ik wil ze ZO graag. De laatste weken zag ik langs de Dijle steeds gelukkige mensen met happy faces voorbij glijden. Zo elegant, zo vlotjes! Dat wil ik ook! Ga ik het tof vinden? Mijn onhandigheid kennende, ga ik vooral erg bang zijn in het begin! Tegen dat ik naar Theater aan Zee vertrek, is dat hopelijk veranderd zodat ik mijn talent op de dijk kan showen. Misschien word ik er wel echt goed in? Keep you posted on that one!

MemeSkaten

 • Longboard?

Zie het skeelerverhaal, maar vervang skates door longboard. Ik twijfel tussen de twee! Voor? Tegens? Deel ze gerust met mij!

longboarding-long-skateboard-or-whatever_o_269244

 • Wandelen/hiken

Na lopen mijn favoriete zomersport: ik doe bij voorkeur op vakantie/in de zomer alles te voet. Of het nu gaat om een citytrip waarbij je van hotspot naar hotspot slentert of bergen veroveren in Zwitserland? Ik hou van beide. Dit jaar trek ik met mijn lief naar Canada en daar gaan we zeker ook de nodige bergen proberen te veroveren. Mijn vlaggenstok ligt al klaar! Fitmetlien goes for it!

 • Zwemmen

Met zwemmen heb ik een soort haat-liefdeverhouding want ik heb het ZO SNEL koud. Tijdens warme dagen ben ik altijd heel blij om even het water in te duiken, maar even snel ben ik ook weer eruit als dat water eigenlijk net een tikkeltje te fris is. Af en toe ga ik ook wel eens baantjes trekken, maar ook dan blijf ik niet graag lang hangen bij lage temperaturen.

Toch betrap ik me erop bij de zoektocht naar hotels/b&b’s vaak een lichte voorkeur te hebben voor plekjes met zwembad… Volgens mij heeft dat meer te maken met het ‘vakantiegevoel’ van dat blauwe water dan met de echte zin in zwemmen!

 • Yoga

Yoga ken ik eigenlijk alleen van filmpjes op YouTube en van een blogeventje hier en daar… Toch zou ik me hier graag wat meer in verdiepen door op vakantie enkele lesjes mee te pikken, bij voorkeur in de vroege ochtendzon! Dat lijkt me zo relaxed en wat meer lenigheid kan ik eerlijk gezegd best wel gebruiken… En waarom niet meteen voor de uitdaging gaan en een lesje SUP Yoga meepikken? We gaan de mogelijkheid hebben in Canada, maar daarover later waarschijnlijk meer (hilariteit).

YogaMeme

 • Beachvolley

Onder het motto ‘sporten die ik niet zo serieus neem’, speel ik wel eens graag een rondje beachvolley, wat erop neerkomt dat we zo veel mogelijk in het warme zand op en neer duiken zonder al te veel rekening te houden met allerlei regeltjes. Onder dezelfde noemer: strandpingpong of pogingen tot surfen op een luchtmatras. Pure fun, zeker als je over de hand-oogcoördinatie van een mol met een oogontsteking beschikt (zoals ik).

635931802551570557-1434536057_sand

5 gedachten over “Favoriete vakantiesporten

 1. Ik heb ooit bij het Fratelli Team ik Mechelen de Start to skate gevolgd. Ik weet niet of ze dat nog organiseren, maar nu ik weet hoe ik veilig moet stoppen … voel ik me al een pak beter. Tijd om die van mij binnenkort ook eens van onder het stof te halen. Enige nadeel vind ik dat je je zo moet inpakken met veiligheidsmateriaal dat dat tijdens warme dagen toch wat tegenvalt 😊.

  Like

 2. Mijn vriend heeft een longboard, ik heb skeelers… Het longboard is zeer vermoeiend voor 1been en je gaat iets minder snel, voordeel is wel dat je iets minder onderhevig bent aan de kwaliteit van de onderliggende asfalt. Ik heb liever mijn skeelers, ontspannender bewegen volgens mij en sneller (adrenalinejunkie😊) nadeel is je springt niet even van die skates om te stoppen dus het remmen vraagt wel wat oefening! Beschermingsmaterriaal bij beide geen overbodige luxe! Veel succes ermee

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s