The fooddiaries: juni (deel 2)

Klaar voor uw maandelijkse portie kwijlmateriaal? En nee, dan heb ik het niet over fopspenen, maar wel over foto’s van veel en lekker eten (althans naar mijn mening). Juni bracht een grote portie salades door de warme temperaturen en daarnaast ook veel te veel lekkere terrasjes! Geniet mee!

Ik ging brunchen bij Wasbar en uit eten in Aan het strand van Oostende! Dat zagen jullie al in deze blogpost, maar hier krijg je al een mini-indruk als je die nog niet gelezen had!

Lekker veel ontbijtjes om mee te beginnen! Yoghurt (een beetje verborgen) met appel, blauwe bessen en wat rijtwafels. Broodjes met fruit & smeltkaas (yep, nog steeds een verslaving), een havermoutje met toppings en een bloemkoolrijstpapje met een massa bosvruchten, tropisch fruit en meer lekkers bovenop!

Het recept van deze pasta met perzik en tonijn komt sowieso nog online! Zo simpel, maar zo lekker. De dag erna at ik de leftovers met geroosterde spruitjes, wat dipgroente en kikkererwten. Verder nog op tafel: gebakken aardappeltjes met vis, spinazie, Thaïse wokgroente, gember en artisjokharten. Vooral die laatste zijn een beetje een recente verslaving. Je gaat ze hier nog zien…

Dit soort dagen zijn er ook… Koffie en een chocolate Cookie op het station in de ochtend als je merkt dat je nood hebt aan sugaaaaah. Een schaaltje yoghurt met blauwe bessen en rijstwafel en daaronder een omeletje met rode biet en appel… Eigenlijk meer scrambled eggs… Oh, en ik maakte ook nog gerookte paprikasoep met spekjes (Doen, zo lekker!) met dipgroente en rijstwafels met aardbeienconfituur en zo… La mama zou dit vieze goestingen noemen.

Ontbijten met mijn cookies-and-cream sokken en héél veel tropisch fruit, aardbeien en yoghurt. De dag erna stonden er proats (met geroosterde kikkererwten) en rijstwafels met geroosterde meloen en kaas op het menu!

Geroosterde meloen met kaas is trouwens een topcombo: dat zoete en hartige gaan zo goed samen, ook al zou je het misschien niet zeggen! Reden om later op de week salade te maken met de rest van de meloen met zoute cottage cheese. Blijvertje!

Wisten jullie al dat ik erg hou van zalm in alle maten en vormen? Zoals in deze zelfgemaakte pokébowl met champignons en perziken (leftovers) erbij! Of bij een omeletje als breakfast for diner op zondag. Of in een veel te winters stoofpotje met kreeftensaus, aubergine en paprika! Lekker!

Het echte leven, lieve lezers, ziet er soms zo uit: een pot Optimel met appel als ontbijt na het rennen! Of fruit met veel yoghurt (en geroosterde kikkererwten) en volkoren brood met nog meer fruit en kaas. Tot slot nog een van mijn lievelingsontbijtjes van vorige zomer: courgettehavermout met blauwe bessen en wat rijstwafels. Nu courgettes weer stilaan in het seizoen zijn, voorspel in een come-back!

Tot slot nog twee nieuwe ontdekkingen: koude couscous met geroosterde rode biet, spruitjes en champignons! En een salade met geitenkaas, parmaham en pistachenoten in de Honoloeloe in Mechelen (aanrader!), vlak voor het evenement Runners Talk plaatsvond!

Dit was het weer! Verwacht je voor de volgende editie maar aan een hoop Canadese gerechten (en een dag vol weddingfood) want wij gaan in Vancouver de bruiloft van Eliots’ nichtje vieren! Hip hoi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s