Eetdagboek van Kelly

Kelly ken ik al van in de kleuterklas: we waren vriendinnetjes in de lagere school en zaten ook in de middelbare school nog even samen in de klas. Intussen is zij getrouwd en verwachten zij en haar man hun eerste kindje! Bovendien maakt ze prachtige en creatieve (food)photos. Het was dus hoog tijd om DE vraag te stellen. Kelly, wil jij als zwangere vrouw eens een eetdagboekje voor mij bijhouden? Gelukkig vond ze dat een heel leuk idee! En jongens, wat een resultaat…!

Wie is Kelly?

Hallo, mijn naam is Kelly en in september verwachten mijn man en ik ons eerste kindje, een meisje! Wat kijk ik er naar uit om onze kleine spruit met veel liefde te mogen ontmoeten. Ondertussen ben ik 24 weken zwanger en voel ik mij op-en-top fit. Als kleuterjuf in moederschapsbescherming heb ik nu meer tijd en ruimte om mijn creativiteit verder uit te werken en ben ik volop bezig aan de inrichting van de kinderkamer, het maken van de doopsuiker en geboortekaartjes. En ik kan mij weer verdiepen in mijn grote passie:  fotografie.

18987472_10213156898817511_202668795_o

De eerste 3 tot 4 maanden van de zwangerschap verliepen niet zo vlekkeloos: jammer genoeg had ik enorm veel last van zwangerschapsmiselijkheid die de hele dag kon aanhouden. Mijn voeding was tijdens deze maanden niet zo gevarieerd: het bleef meestal bij een droge beschuit, wat rijst en andere licht verteerbare producten. Gelukkig kreeg ik vanaf de 17e week weer een energyboost en leek ik de wereld weer aan te kunnen. Ik startte met lessen zwangerschapsyoga waar je als toekomstige mama je energie voor jou en je baby op een positieve manier leert gebruiken. Je leert ook vertrouwen op de natuur. Deze lessen in combinatie met een rijk en gevarieerd voedingspatroon zorgen ervoor dat mijn energiepijl weer helemaal op punt staat (en ik ondertussen niet meer in mij gewone kledij pas :-)).

Onze kleine meid stelt het prima: alle orgaantjes zijn aanwezig en moeten enkel nog wat groeien. Langzaam kunnen we aftellen naar een nieuw hoofdstuk in ons leven: het ouderschap. Maar eerst nog wat genieten van al dat babygeluk binnen in mijn bolle buik…

Groetjes,

Een trotse mama.

Dag 1

Ontbijt: in een potje:  Griekse yoghurt met braambessen, havermoutvlokken en rode vruchten.
Lunch: Een oosterse, pittige gele paprikasoep.
Tussendoortje: Homemade smoothie van rode vruchten
Avondmaaltijd: We blijven in de oosterse sfeer met een wok van gevogelte en wokgroenten afgewerkt met een kokos-currysausje.

Dag 2

Ontbijt: Zelfgemaakte granola (Het recept vind je onderaan!)
Tussendoortje: Homemade Ice-Tea
Lunch: Quiche van zalm en broccoli
Tussendoortje: A pink donut for my little babygirl 🙂
Avondmaaltijd: Gebakken zalmfilet met een combinatie van rauwe en gestoomde groentjes afgewerkt met een fris sausje van dille en komkommer.

Dag 3

Ontbijt: Het hoeft niet altijd gezond te zijn met deze ‘American pancakes’ gevuld met banaan en overgoten met honing.
Lunch: pastaslaatje met spek, kerstomaatjes en stukjes brie ( opgelet, enkel gepasteuriseerde kazen tijdens de zwangerschap! Ook rauwe groentjes moeten steeds goed gewassen worden. )
Tussendoor: Op een zonnige zomerdag mag een ijsje natuurlijk niet ontbreken!
Avondmaaltijd: Traditionele spaghetti met vers gemaakte saus boordevol vitaminen en groenten.

Wauw, Kelly, wat doe je me aan? Ik heb zoveel honger gekregen door jouw dagboek! En verder natuurlijk een dikke proficiat met de zwangerschap van je eerste kindje! Ik kan niet wachten om de foto’s van jullie kleine meid te zien! Hieronder deelt Kelly alvast het recept van haar heerlijke granola met jullie! Meer recepten nodig of wil je zelf je ervaringen als foodie-in-verwachting delen? Dat mag gerust in de reacties!

Recept Granola

  • 4 el gedroogde cranberry’s
  • 60 g rozijnen
  • 40 g noten ( cashewnoten, hazelnoten, … naar keuze )
  • 40 g zonnebloempitten3 el sesamzaad ( lijnzaad of Chiazaad kan natuurlijk ook )
  • 400 g havervlokken
  • 60 g kokosvlokken
  • 3 el boter
  • 3 el honing
  • 3 el water

Eens je alles gemengd hebt, bak je het mengsel op een bakplaat in de oven. Roer regelmatig om tot de noten krokant bruin zijn. Je kunt granola lang bewaren dus aarzel zeker niet om grote porties te maken. Voeg bij het ontbijt nog wat gedroogd fruit, yoghurt of honing toe en je start je dag goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s