The fooddiaries: juni

Juni was de maand waarin ik een watermeloen van 5 kilo kocht en vervolgens een week lang in al mijn gerechten op een of andere manier meloen moest verwerken om te vermijden dat die rot werd. Kijken jullie mee naar mijn meloenenfeestje?

 

Watermeloen dus! In stukjes met yoghurt wat de populairste variant, maar ik maakte er ook fluff en een vanillesmoothie mee. Met de juiste portie toppings, uiteraard!

 

Zelfs salades werden met watermeloen gemaakt (en met kippenvleesbrood, yum!)

 

En toen had ik opeens hartige trek: gezond Engels ontbijt for dinner en wortelpuree met gewokte groente en vis en lekker veel Raz-el-hanout, een van mijn favoriete kruidenmixen!

 

Er waren ook ontbijtjes zonder watermeloen: proats met wat rijstwafels en de lekkerste Wasacrackers tot nu toe (met rozemarijn en zeezout), protein fluff van rode biet (jawel, dat kan en het is lekker) met drie crackers met rozijnenspread en aardbeienspread. En nog een gewoon havermoutje. Daarnaast zie je trouwens het sportsupplement dat ik sinds kort neem van Pure encapsulations! Vooral tijdens die tijd van de maand voel ik me wel eens slapjes en heb ik giga hoofdpijn en dit lijkt wat te helpen. Binnenkort komt hierover nog een artikel online: over die periode van de maand dan wel te verstaan. Geen schaamte!

 

Verder veel zin in rijstwafels en eieren! Links met wat leftover witte bonen en diezelfde Wasa-crackers, rechts met surimi erdoor. Rijstwafels met kaas en fruit (sweet and savory) zijn een recente verslaving…

 

En dan was het weer woktijd: een bordje groente met vissaus, witte bonen en artisjokharten! En soeptijd: tomatensoep met veel komijn, gerookte paprika en spekjes. Heerlijk!

 

Er waren heel wat vrije dagen de afgelopen tijd en dat betekent lekker veel uit eten gaan! In Eco-café at ik deze salade met geitenkaas (een beetje klein voor mijn maatstaven), in SAM SAM Café in Breda deze salade van het huis met knoflookcroutons en witvis… Iedereen op het jazzfestival kon me zo meteen op enkele meters afstand ruiken! Tot slot at ik nog een laatste keer asperges (met coquilles) in De Wattman in Berchem. Een echte aanrader, dit laatste adresje, voor alle soorten eters: heerlijke hamburgers, verfijnde vis, zoete taartjes, ontbijtjes… Alles voor de (gezonde) typische Belg!

 

En toen was die watermeloen nog steeds niet op en at ik zelfs broodjes met kaas en watermeloen! En hoe goed is de combinatie met vanilleyoghurt en munt?!

 

Toch nog even een ander bordje: een frisse couscous met champignons, munt, surimi en veel groente! Beetje citroensap, tikkeltje suiker en wat Arabische kruiden erdoorheen en je hebt een prima lunch!

 

Tijdens een brak dagje maakte ik zelf baba ganoush op basis van cottage cheese en natuurlijk heel veel geroosterde aubergine! Zeer lekker: zeker om je brood in te dippen! Ik maakte drie porties en gebruikte een deel ervan als basis voor mijn pastasaus de dag erna, maar dan voegde ik er nog zoete meloen (ja, echt) en wat wokgroente aan toe.

 

De laatste ontbijtjes: proats en mijn lievelingswasacrackers met zeezout en rosemarijn met zoet fruit en zoute kaas. Heerlijke combo! Dan nog bieten-en aardbeien protein fluff met wat crackers en een kommetje meloen met appel en wat rijstwafels bovenop. Heerlijk zomers!

Wat aten jullie al voor lekkers deze week? Deel je top 3 lunches in de comments!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s