5 manieren om je koffie te ‘pimpen’

24 jaar lang beschouwde ik koffie als een of ander vies vocht dat mensen dronken om wakker te worden. Geen haar op mijn hoofd (en dat zijn er veel) dat eraan zou denken dat dit ook lekker of gezellig kon zijn… Maar toen kwam ik terecht op Instagram en de werkwereld, waarin mensen puur voor de fun dit spul drinken en na wat melk en wat zoetjes was ik volledig verkocht! Maar daar blijft het niet bij… Kijk jij mee hoe ik mijn koffie ‘pimp’?

warm-1116137_960_720

 • Met kaneel en een beetje melk

Misschien is het niet het meest zomerse combinatie, maar koffie met een theelepeltje kaneel en een scheut warme melk, smaakt voor mij naar wat je voelt als je voor een warme kachel in de winter zit… Op van die typisch Belgische koudere zomeravonden ideaal voor onder een dekentje op een terrasje naar de regen te staren (als je zelf onder een afdakje zit natuurlijk.)

 • Met vanille siroop/karamelsiroop

Van Walden Farms (of een ander zoetstof merk) gebruik ik regelmatig deze zoetstoffen met een smaakje! Ik gebruik ze in de suikervrije variant, maar als je van tha real stuff houdt, kan je je altijd eens verwennen met de versie mèt suiker.

ice-1638902_960_720

 • Ijskoffie

Een iets hoger zomergehalte en perfect voor na een lange summerrun in de (zeer vroege) ochtendzon: ijskoffie om te bekomen en weer op te laden! Hoe maak ik dat?

 1. Zet je kopje koffie zoals je het gewend bent.
 2. Voeg de zoetjes toe zodat deze al kunnen oplossen in je koffie
 3. Plaats de koffie voor een uurtje of twee in de koelkast zodat deze kan afkoelen. Het is belangrijk dat de koffie goed koud is! Anders smelt het ijs!
 4. Doe na 2 uurtjes een flinke hand ijsblokjes in de keukenmachine of in de blender om deze te
 5. Voeg daarna de melk toe en laat de keukenmachine nog even kort draaien tot de melk een beetje schuimt.
 6. Doe de ijsblokjes-met-melk in een glas en schenk hier de gekoelde koffie over. Roer goed door! Proost!

ginger-1191945_960_720

 • Chai Caffe

Oftwel: voeg gember, kurkuma, nootmuskaat en een klein beetje zwarte peper toe. En in mijn geval: zoetjes en een beetje melk. Pittig: you love it or you hate it. 

caramel-1868802_960_720

 • Met slagroom

Koffie met slagroom! Yum! Genietmomentje. Zet je koffie zoals gewoonlijk, voeg een flinke toef verse slagroom toe en strooi er nog wat kaneel, karamel en cacaopoeder op voor het ultieme verwenmoment! Of doe zoals ik en drink deze alleen als je lekker languit in het zonnetje zit en je deze kan bestellen bij de betere koffiebar zodat je zelf niets hoeft te doen!

11 gedachten over “5 manieren om je koffie te ‘pimpen’

 1. Dat ziet er altijd zo leuk uit! Helaas lust ik geen koffie.. IK heb het al super vaak geprobeerd, maar ik vind de smaak gewoon zo smerig!

  Like

  1. Haha, ik heb heel wat zoetjes nodig gehad, maar nu kan ik het wel waarderen;p maar ik snap je wel hoor! Alleen zag dat er op een terrasje altijd zo fancy uit… tegenover mij theetjes die ik vroeger altijd dronk… en zo begint dat, he!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s