Instagram: real life versus foodphotography

Sommigen onder jullie weten misschien al dat ik nogal enthousiast een Instagramaccount bijhoudt, al valt het mij de laatste tijd op dat ik daar regelmatig de vraag krijg of ik ‘echt zoveel eet’ of dat ‘dit alles is wat ik eet’. Wel, lieve lezers, foodphoto’s worden inderdaad zo gestijl dat ze er voor de foto wat beter uitzien, al zal ik nooit liegen over portiegroottes of mijn gerechten blaadje per blaadje schikken. Vandaag een inkijk in tha real thing. Kijken jullie mee naar het echte leven en naar wat er uiteindelijk op mijn bord ligt?

Dit waren de Instagramversies van mijn open ontbijtcroque met framboosjes (en yoghurt met fruit op de achtergrond).

InstaVersusReallife (5)

Real life!

InstaVersusReallife (15)

Netjes: avocadospread op rijstwafels/pitabrood met salade op de achtergrond

InstaVersusReallife (17)

Tijd voor de real life portie! En, ja, de helft van die tapenade eet ik inderdaad gewoon met een lepel + overal Thai hot sauce bij…

InstaVersusReallife (7)

Daglicht voor de foto (wel een foutje overigens, je ziet de afdruk van mijn theetas staan).

InstaVersusReallife (6)

En dan gezellig met Mike voor de televisie met mijn kommetje! Zondagochtend, hé, jongens!

InstaVersusReallife (9)

Saladetijd! Bij dit soort foto’s vermeld ik overigens regelmatig al dat ik drie à vier borden eet. Bewijsje nodig?

Hier zie je de complete portie!

InstaVersusReallife (13)

Broccoli-avocadopuree met een groenteschotel uit de oven op Instagram…

InstaVersusReallife (14)

En hoe je dat meeneemt naar het werk!

InstaVersusReallife (11)

Soms vraagt een mens zich af… Zoude er werkelijk bloggers/fotografen zijn die hun kommetjes havermout zo ontzettend mooi schikken (met halve bananen en appels bovenop) en dat vervolgens ook zo naar binnen sukkelen?

InstaVersusReallife (12)

Of ziet het er bij iedereen na 2 minuten (geen geduld!) uit zoals bij mij?

Ziet er lekker uit, nietwaar?

DSC_0637.jpg

Maar zoveel lekkerder als het gemixt is!

Kan jij raden wat er op Instagram stond?

Nog eentje dan, om het af te leren… Heerlijk trouwens: foto’s lekker online zwieren zonder een keertje rekening te houden met belichting etc.!

Doorbreek ik nu een bepaalde illusie? Ik denk het niet… Ik probeer altijd een heel authentiek beeld te schetsen, ook op mijn Instagram en zal zeker niet liegen over portiegroottes etc. Aan de andere kant probeer ik als foodie en foodphotographer ook een evenwicht te zoeken met het aspect ‘schoonheid’ en mooi licht of een goede schikking te verkrijgen zonder daarbij aan jullie een verkeerd beeld te bieden. Het is een moeilijk evenwicht… maar ik blijf erbij dat authenticiteit in mijn foto’s en teksten de kracht van Fitmetlien is en moet blijven! Deel je mening gerust hieronder!

7 gedachten over “Instagram: real life versus foodphotography

    1. Ik vind het ook best ok! Soms een iets kleinere portie in beeld omdat het eigenlijk niet op mijn bord past, maar authenticiteit is de basis van mijn account; dan zou ik erover liegen een beetje flauw vinden 😀

      Geliked door 1 persoon

  1. Haha super leuk artikel! Sommige mensen moeten inderdaad ervan bewust gemaakt worden dat instagram gewoon foto’s zijn en geen beeld van wat er de hele dag gegeten wordt. Ookal eet je ’s avonds maar een mini salade dan kan je als lunch wel een hele pizza en een zak chips gegeten hebben bij wijze van spreken… :p

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s