Favoriete films en boeken tot nu toe + wat eet je erbij?

Lieve vrienden: let’s face it! Het jaar is alweer bijna in twee! Tijd om eens op een rijtje te zetten welke fijne boeken ik al gelezen heb, welke films er reeds gepasseerd zijn en vooral welke lekkere culinaire ontdekkingen of drankjes daarbij passen! Start!

Lalaland – een latte en een lekkere croissant

Deze film vond ik zo heerlijk toen ik ‘em de eerste keer zag… Ik ben sowieso al gek op musicals en de jazzy stijl van de muziek vond ik heel fijn! Tijdens mijn lange duurloop komt Another day in the sun of Someone in the crowd wel eens voorbij. Zalig! Het liedje over Parijs vind ik ook tof: vandaar de croissant! Dat mag ook vers stokbrood met boter en peper en zout zijn. Als ik zou mogen kiezen, zou ik daar nog een grote Amerikaanse latte uit een hipster koffiebarretje bij drinken, zo eentje waarvan je een melksnorretje krijgt!

Afbeeldingsresultaat voor lalaland

Beauty and the beast – Scones met aardbeienjam! En veel thee!

Toen ik naar deze film ging kijken, wist ik nog niet dat het een musical was. Vanaf Belle was ik verkocht. Ik vond de personages van Gaston en LeFou ook bijzonder goed gecast. De ‘nieuwe’ stukjes met het hele achtergrondverhaal rond Belle konden wat mij betreft wel weggelaten worden… Gezellige film, veel thee: dus scones met verse aardbeienjam zie ik hier wel bij passen. Of een volledige high tea… als we dan toch bezig zijn!

DSCN1377.JPG

Kubo and the two strings – Japanse noedels met verse vis. Of sushi!

Deze film is van de makers van Coraline, een van mijn lievelingsfilms en is ook wel erg leuk! Stop-motion animatie, grappige personages met karakter en veel Japanse cultuur. Ook als niet-kind zijnde kan je hier veel plezier aan beleven. Hierbij zou ik graag veel typisch Japans eten wegwerken… Of toch de Westerse variant die we ervan gemaakt hebben zoals ik laatst in Parijs at bij Ippudo! Man, ben ik de enige die ontzettend graag naar Japan wil vanwege het eten?

DSC_0562-001.JPG

DSC_0554-001.JPG

Liefde in tijden van cholera – Gabriel García Márquez – zwarte koffie en almojabana (Colombiaanse maïskaasbroodjes)

Nobelprijs winnaar Gabriel García Márquez schreef dit pareltje al jaren geleden, maar wat een ontdekking… Wat heb ik hiervan genoten! Je kan alleen maar in de liefde geloven na het lezen van dit boek. Dat in combinatie met een schets van de Colombiaanse bloedhete havenstad waar het verhaal zich afspeelt en het prachtige taalgebruik maakten het voor mij echt af! Hoewel het personage regelmatig ziek is van liefde en niet eten kan, zou ik er graag zwarte koffie bij drinken. En de almojabana waar ze het zo vaak over hebben! Nog nooit gegeten, maar brood en kaas. What can go wrong there?

Afbeeldingsresultaat voor almojabana

Norwegian Wood – Murakami – Chai groene thee

Nog meer Japanse literatuur het afgelopen half jaar en wel van Murakimi, een van mijn favoriete schrijvers. Dit is zijn eerste populaire boek, een soort coming-of-age roman over een jonge mannelijke student. Liefde, leven en eten… en veel humor ook! Ik heb er regelmatig een grote mok groene thee bijgedronken. Lekker sober, zoals de personages zelf om me volledig op het verhaal te kunnen concentreren!

Afbeeldingsresultaat voor green tea

Ontworteld  broodjes met gesmolten kaas en warm fruit

De enige fantasyroman in de lijst, maar wel eentje die me erg wist te boeien! Het typische verhaaltje van meisje-moet-haar-volk-redden-en-krijgt-hulp-van-lover wordt naar een hoger niveau getild door de niet-eenduidige personages die in het verhaal duidelijk evolueren. Verder wat erotiek en game-of-thrones getinte bloederige taferelen en je krijgt een sterk verhaal. Ik wil er graag comfortfood bij en dat betekent bij mij momenteel geroosterd brood met gegrilde ananas/mango en veel kaas!

InstaVersusReallife (2)

DSC_0526.jpg

Het Nest – Cynthia D’Aprix Sweeney – Starbucks coffee en een donut! NYC Food!

Lekker wegleesboek over familieperikelen binnen een rijke familie rond een groot fortuin. Basically hebben alle vier de broers/zussen van het gezin geld nodig, maar dat blijkt nu net verdwenen te zijn… Eerlijk gezegd weet ik er niet heel veel meer van, maar de Amerikaanse big city sfeer, de relaxte schrijfwijze en fijne ietwat goed uitgewerkte personages zijn wel blijven hangen. Hierbij wil je alleen maar NY City food eten: alles wat een Amerikaans tintje lijkt te hebben – en het liefst in even grote porties ook!

Afbeeldingsresultaat voor new york city coffee donut

Waar ik over praat als ik over hardlopen praat – Murakami – Niets, want je wilt meteen gaan hardlopen!

Op de valreep toch nog een hardloopboek – en wat voor één… Dit boek gaf me eindelijk meer inzicht in de vraag waarom ik eigenlijk altijd zoveel loop, altijd verder wil, altijd moet gaan… Gaat het nog om calorieën verbranden? Echt niet! Plots begreep ik mezelf zoveel beter en pikte ik bovendien enkele zeer handige trucjes op om langer vol te houden. Pain is inevitable, suffering is optional. Amen to that, Murakami! 

murakami

Het slechte pad – Robert Galbraith – Een of ander Engels heavy stoofpotje of een goede portie fish and chips!

Rowling en Harry Potter… Ze staan torenhoog in mijn favorietenlijstje wat boeken aller tijden betreft. Daarna zijn deze detectiveromans (die Rowling onder een schuilnaam schreef) slechts een troostprijs, maar wel een fijne. Ze lezen vlot, de personages zijn leuk, het achtergrondverhaal fascineert en de spanning blijft erin. Het verhaal is misschien (zoals vaak) iets te bloederig voor mijn tere zieltje, maar ik bleef zeker tot op het einde geboeid. Perfect boek om in één of andere donkere Engelse pub te lezen met het typische heavy Engelse food voor je neus! Misschien niet het lekkerste of het meest verfijnde, maar af en toe schaamteloos comfortfood eten, moet kunnen!

Gerelateerde afbeelding

5 gedachten over “Favoriete films en boeken tot nu toe + wat eet je erbij?

      1. Jaaa dat is altijd zo leuk he! Heel vrolijk word ik er altijd van! 🙂

        Like

  1. Hé Lien ! Lezen en lekker eten, bestaat er iets beter ?! Ik heb me net een ebook aangeschaft en er staan al duizenden bladzijden op … ik moet nog vele jaren leven … 😉 Leuk artikel, Lien, Ik heb ervan genoten !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s