My favorites: mijn favoriete gezelschapsspelletjes

Na vijf jaar studentenleven en 10 jaar jeugdbeweging is het moeilijk om niet gek te zijn op gezelschapsspelletjes! Ik was zelfs even lid van een Mechelse spelletjesvereniging tot bloggers- and marathonlife roet in het eten kwamen gooien. Graag zet ik voor jullie mijn favorieten even op een rijtje. 

 1. De weerwolven van Wakkerdam

Heerlijk spel vind ik dit (nog steeds). Het kleine doosje met kaartjes ging mee op vakantie, op kamp en naar familiefeesten! Het is een praatspel waarbij je door flink wat bluf en een vlotte babbel kan overleven. Echt mijn soort van spel dus! Oh, en ook verteller spelen vind ik reuzeleuk. Ben ik de enige die dan de meest gruwelijke moordtaferelen in ‘de ochtend’ beschrijft?!

Afbeeldingsresultaat voor weerwolven van wakkerdam

2. Monopoly

Dit spel kan urenlang duren, maar jongens, wat een leuke uren! Drankje erbij, goede knabbel… en genieten maar. In de studententijd speelden we wel eens de alcoholische versie trouwens, waarbij je als ware grootmacht met een glaasje (papieren) geld vergooid en monsterleningen aangaat. Heerlijk!

Afbeeldingsresultaat voor wakkerdam meme

3. Uno

Het beste reisgezelschap! Uren hebben we dit aan het zwembad in de Italiaanse zon gespeeld of op de lange uren op de trein tijdens rugzaktrips. Weinig ruimte, veel fun!

Afbeeldingsresultaat voor uno meme

4. Het gewone kaartenspel

Zwarte pieten, wippen, crazy bitchen,… De meeste kaartenspelletjes die ik ken, hebben niet de allermooiste namen, maar wel superleuk! Kan jij er daar nog aan toevoegen?

Afbeeldingsresultaat voor playing cards meme

5. Jungle Speed

Een ware jeugdbewegingsklassieker! Hoe groter de groep, hoe leuker als je ’t mij vraagt. Vele nagels zijn door dit spel gebroken en glazen gesneuveld. En toch: topspel, zeker als je zoals ik de klassieke en dodelijke versie met houten totem (in plaats van mousse) bezit! Wordt leuker naarmate de bierconsumptie vordert.

Afbeeldingsresultaat voor jungle speed meme

6. Wie ben ik of ‘Time’s up’

Twee spelletjes waar je alleen papier en pen voor nodig hebt. Klassiekers na een avondje uitgaan om nog even te bekomen en te genieten van de laatste uurtjes van de nacht. Gezelligheid troef.

7. Kolonisten van Catan

Klassieker waarbij je elkaar een beetje kan pesten… Leuk voor een avondvullend gezelschapseventje. Machiavelli past volgens mij perfect hierna om gezellig af te sluiten. ik ben gek op van die prachtige historische kaartspelen (you can call me noobie) omdat ik mij dan ga inbeelden hoe het er allemaal uitzag in die tijd. Helemaal opgaan in het spel!

Afbeeldingsresultaat voor kolonisten van catan meme

Wat zijn jullie favoriete gezelschapsspelen?

7 gedachten over “My favorites: mijn favoriete gezelschapsspelletjes

 1. Wij doen met vrienden één keer per maand een spelletjesavond. Wij doen vaak Munchkin (hilarisch) Sketch of Zombies. Weerwolven hebben we ook wel eens gedaan en ook andere spellen hebben de revue gepasseerd. Munchkin en Zombies zijn wel de grote favorieten.Oh en Machiavelli!!

  Like

   1. Sketch kan vanaf heel jong al, dan moet je de opdrachten misschien iets simpeler maken maar ik denk vanaf 6 jaar. Wel vooral leuk met 6 personen. Munchkin is super grappig en vanaf 12 jaar en het leukst met minimaal 4 man en tot 6 man. Zombies is blijkbaar niet de echte naam van het spel, het heet Bang en wij hebben de the walking dead variant. Met uitbreiding kun je tot 7 personen spelen, is ook het leukst met 6/7 man. Ik denk vooral leuk vanaf 16, maar vanaf 12 kan ook wel 😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s