The fooddiaries: mei

Mei is alweer in twee en de koude dagen bij aanvang van deze maand toverden de stoofpotjes en soepen terug op tafel! Tegelijk probeerde ik op z’n minst door de gerechten op het menu een ietwat pre-zomers gevoel te creëren! Kijk je mee?

Deze maand haalde ik nieuwe kommetje bij de Casa! Die moesten natuurlijk meteen uitgetest worden met een portie blauwebessenijs voor ontbijt. Superlekker! Verder waren ze ook heel geschikt voor mijn appelrodebiethavermoutjes. Oh en ik steunde ook het Rode Kruis deze maand, in combinatie met nog meer havermout!

Nog meer proteïn fluff, op basis van aardbeien! En chocoladehavermout met appel en rode biet (alweer) en nog wat koekjes en hazelnoten erover want het was zondag! Tot slot at ik ook boterhammen met kaas en gegrilde frambozen met kaneel… Jawel, dat is lekker! Doet denken aan kaas met aardbeienjam, maar dan met een twist!

Naast veel kaas (ook lekker met druiven) at ik ook al heel wat eieren deze maand, zoals met champignons of in een zoet ovenpotje met (opnieuw) frambozen en zelfgemaakt ‘flatbread’ , vers uit de oven, erbij!

Die eieren gebruikte ik ook voor zelfgemaakte eiersalade met nog wat meer flatbread! En dan het warme comfortfood: vissoep met kurkuma, pitabrood en salade! Heerlijk. Dan de pogingen om de zon op mijn bord te toveren als het weer niet meewil: salade met appel, ansjovis en tonijn!

DSC_0393

Eten bij Foom Mechelen. Prima wraps met zalm, komkommer, rucola, appel en wasabi… Alleen jammer dat er geen appel en (toch niet proefbaar) wasabi op zaten!

Avocado-aardappelpuree met broccoli en groentjes uit de oven! Zeer lekker! Dat ging ook mee in een bakje voor mijn foodprep van die week (rechts boven). En verder maakte ik die ochtend ook een nieuw bakje kaas open! Aangezien ik alleen woon (en eet) betekent dat VEEL kaas eten! Geen straf!

Met de rest van de avocado’s maakte ik avocado-champignonspread voor op pitabrood/rijstwafels. Met veel chili, citroensap, peper en zout. LEKKER! en kaas dus en rijstwafels met rozijnenkaneelspread!

Ontbijten met ijs! Zo een lekkere smoothiebowl. Genieten! Verder maakte ik nog een keer pompoenpap met de pompoen die mijn ouders nog in de diepvries hadden zitten en die op moest (met Smart Protein White Chocolate; OMG). Daarnaast kocht ik een giga papaya waarvan ik drie dagen met yoghurt en geroosterde kikkererwten ontbeet! Yoghurt dragonfruit & lime trouwens! Aziatische weken bij Lidl zijn heerlijk!

De zelfgemaakte kipcurry met ananas was dit keer een beetje te lopend, maar daarom niet minder lekker! En nog meer salades: met ansjovis & papaya! Restjes opmaken.

Niet onder het motto restjes opmaken, maar bewust gecombineerd: deze vlinderpasta met champignons, abrikozen en ei! Heerlijk en vooral zalig om mijn nieuwe Mulex potten te bestellen. Hiervoor heb ik trouwens een kortingscode om deze Happy Set te bestellen (89,90 euro in plaats van 170 euro!). Ze zijn anti-aanbak en je mag ze zo de oven ingooien. Erg handig als lief weer eens te laat is. De code voor de webshop is Topf2017! En dan nog wat scrambled eggs met pompoen: ALTIJD een goed idee!

Heerlijk gegeten tot nu toe deze maand en helemaal on track met gezond genieten! Heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s