Vreemde gewoontes – tag

Vandaag schrijf ik mijn eigen tag: de vreemde gewoontestag! Deze was ZO leuk om in te vullen! En ook een beetje confronterend… Neem de tag gerust over: ik leer ook graag jouw gênante, vreemde of slechte gewoontes kennen! Of reageer hieronder op (een van de) vragen! Hoe meer antwoorden, hoe leuker voor alle lezers!

Welke slechte gewoontes heb je al sinds je je kan herinneren?

Ik praat soms wat te veel, denk ik! En ook wat te snel. Dat heeft er altijd al ingezeten: aanvankelijk nogal verlegen tot je me wat beter leert kennen… Op de lagere en de middelbare school heeft me dat regelmatig problemen opgeleverd. Op de universiteit en in de studentenvereniging ook trouwens… Vandaag vind ik het net handig om een redelijk vlotte prater te zijn. Je legt gemakkelijker contacten en kan conversaties over koetjes en kalfjes zonder problemen onderhouden.

Ik ben ook ontzettend nieuwsgierig en dat lijkt met ouder te worden alleen maar te verergeren!

No, no please continue to talk! That glazed over look in my eyes doesn't mean your talking too much!:

Wat is je slechtste eetgewoonte?

Ik overeet mezelf bijna altijd. Daarnaast eet ik graag komkommers met choco, waardoor je je gaat afvragen welke (nog vreemdere) combinaties ik zou gaan maken als ik ooit zwanger ben. Ik eet ook ontzettend snel. Anderen vinden het wel eens vervelend dat ik zo gezond eet omdat het me een ‘moeilijke eter’ maakt, maar aangezien ik wel bijna alles lust, vind ik dat eigenlijk niet.

Afbeeldingsresultaat voor meme weird foodcombo

Hoe moet jouw tafel altijd gedekt zijn?

Er moet een warm drankje (thee of koffie) en een koud drankje klaarstaan. Daarnaast eet ik met stokjes om mijn slechte gewoonte om te schrokken wat tegen te gaan. Verder ligt mijn e-reader meestal bij op tafel (als ik alleen eet) en staat er een groot pepervat op tafel.

Gerelateerde afbeelding

Heb je een vreemde slaapgewoonte?

Ik kan niet gaan slapen met koude voeten, dus ik heb altijd een warm bad of een warme douche nodig voor het slapen gaan. Veel mensen beweren dat dit de slaapkwaliteit tegengaat, maar persoonlijk slaap ik er echt wel beter door… Ander geraak ik echt niet in slaap.

Slaap je aan de linker- of rechterzijde van het bed?

Rechterzijde, ook op vakantie of als mijn lief er niet is.

Slaap je met een lichtje aan?

Nee, graag zo donker mogelijk!

Lees je op toilet?

Ik lees overal. Het toilet is wel voorbehouden aan strips en Waar is wally?.

Afbeeldingsresultaat voor reading bathroom meme

Blote voeten, schoenen, kousen of pantoffels?

Altijd blote voeten, tenzij het echt heel koud is, al van kleins af aan! Zoveel pijnlijke lego-steentjesaanvaringen! Bij de koud weer draag ik sokken. Schoenen draag ik alleen buiten en in de winter.

Afbeeldingsresultaat voor bare feet meme

Start je de dag met koffie of thee?

Eerst groene thee of kruidenthee na mijn workout, dan koffie bij het tienuurtje als beloning voor het doorwerken van mijn mail. Rond 11u drink ik nog eens 300 ml groene thee.

Afbeeldingsresultaat voor coffee meme

Eet je altijd hetzelfde ontbijt of regelmatig iets anders?

Ik wissel heel vaak af, afhankelijk van het type workout die ik in de ochtend doe. Als me volgt op Instagram, zal je zien dat ik een echte ontbijtfreak ben.

Sta je vaak op de weegschaal?

Normaal eenmaal in de 2 weken na mijn lange duurloop om te checken of ik nog genoeg eet of net niet een beetje te veel aan het bijkomen ben. Of minder als ik er niet klaar voor ben! Ik bedoel: wie weegt zich de dag na een feestje? Of na een avondje uit eten? Of als the feeling je zegt het niet te doen? Of als die periode van de maand weer daar is?

Afbeeldingsresultaat voor weighing meme

Welke van je gewoontes kunnen andere mensen wel eens ergeren?

Veel praten, donkere humor, nogal een betweter, snel hangry en te enthousiast over lopen/eten. Eigenlijk allemaal dingen die ik best nog wel oké vind: ik ben gepassioneerd in alles wat ik doe en dat uit zich op deze manier!

Afbeeldingsresultaat voor running marathon tell you

Heb je vreemde gewoontes tijdens het autorijden?

Ik kauw op mijn duimnagel als ik gestressed ben ik het verkeer.

Wat zou je zelf als je beste gewoontes omschrijven?

Zoals mijn lief het ooit zei: ik ben een ontzettende doorzetter als ik iets echt wil! Daarnaast ben ik ook best empathisch en heb ik enorm veel over voor mijn familie en naaste vrienden.

Welke rare gewoontes had je zelf niet door tot iemand je erop wees?

Ik wiebel met mijn been op café waardoor het tafeltje soms mee beweegt en kijk in een restaurant constant naar de keuken of ons eten er al aankomt! Dat had ik echt niet door tot anderen mij erop wezen. Ik grom soms een beetje bij 30+ duurlopen om mezelf op te peppen. Die valt onder ‘dingen die ik zelf wel weet, maar waarvan ik hoop dat niemand anders het ooit weet’.

Afbeeldingsresultaat voor waiting for food meme

Welke gewoontes vindt je lief/huisgenoot volgens jou best wel irritant?

De afstandsbediening veroveren en vervolgens een of andere heel erg foute realiltyserie kijken… En nog eentje… En nog eentje om het af te leren. Ik ben ook niet zo goed in afwassen waardoor er al eens een vuiltje aan mijn lepeltjes blijft hangen. Dat is volgens mij best wel irritant als je honger hebt, zelfs al een beetje hangry bent en dan een vuil kopje uit de kast haalt!

Afbeeldingsresultaat voor doing dishes meme

Welke slechte gewoontes heb je kunnen afleren?

Nagelbijten! Daar ben ik van de ene dag op de andere dag mee kunnen stoppen toen het eenmaal beslist was. Daar ben ik best trots op.

En nu is het aan jullie! Tijd voor bekentenissen! Ik ben benieuwd!

11 gedachten over “Vreemde gewoontes – tag

  1. Haha zalig! Dat van met stokjes eten en teveel babbelen doe ik ook! Ik kreeg vroeger vaak slechte punten voor gedrag op mijn rapport omdat ik teveel babbelde…

    Ik draag altijd sokken. Vroeger ook in bed, maar dat mag ik nimeer van Luc tenzij het heel koud is. Ik draag ook nooit sandalen. 😜

    Like

    1. Haha, Eli heeft ook een sokkenverbod opgelegd, maar vooral omdat ik die halverwege de nacht dan uitdoe, vergeet en een soort sokkenvoorraad aan het voeteinde creëer :p

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s