Eetdagboek van Fitmetlien (+ nieuwe marathon!)

Vandaag heb ik weer een eetdagboekje van afgelopen week voor jullie klaarstaan! Deze keer van enkele werkdagen omdat daar nogal wat vraag naar was: wat neem je zoal mee als je op kantoor werkt? Onderaan vertel ik je ook welke nieuwe marathon ik ga doen! De inschrijving is in orde! 12 juni start mijn nieuwe loopschema! Let’s do this!

Maandag

Beweging: 2481 kcal. De eerste dag na de marathon. Op handen en voeten beklim ik trappen, maar fietsen gaat verrassend goed. Lekker veel uitfietsen dan maar, onder andere heen en weer naar het werk. Door mijn verhoogde hartslag van de inspanning van de dag ervoor, verbrand ik meer kcal dan op een normale dag.
Ontbijt: In Rotterdam eet ik nog een grote kom met 500 gram vanilleperzik kwark met daarop 350 gram verse aardbeien en een handje choco trésor met melkchocolade.
Tussendoor 1: Twee koffietjes en een schaaltje snoepgroente met hummus + twee rijstwafels
Lunch: Een salade met appel en ei met twee sneden roggebrood en veel ketchup!
Tussendoor 2: 2 schijfjes peperkoek en een kiwi
Avondmaal: Gebakken aardappeltjes en geroosterde mango uit de oven met groenteschnitzel en salade.
Tussendoor 3: Protein fluff van aardbeien en rode biet met lekker veel cornflakes bovenop!

Dinsdag

Beweging: Mijn poging tot uitlopen en dribbelen stopt na 200 m. Weer wat fietsen en stretchen dan maar. 2445 kcal.
Ontbijt: Fluffy ijs van bloemkool (ja, echt), eiwitpoeder (hazelnut nutella) en magere melk met veel toppings, waaronder verse aardbeien, cornflakes en geroosterde kikkererwten!
Tussendoor 1: Enkele snoepworteltjes en een yoghurtje met bosbessensmaak en een rijstwafel in stukjes erdoor.
Lunch: Gebakken aardappeltjes en geroosterde mango uit de oven met groenteschnitzel en salade.
Tussendoor 2: 1 skyr met perziksmaak, een appel en een kiwi.
Avondmaal: Ik maak zelf surimi-spinazie spread voor op rijstwafels en pitabroodjes! Zeer goed gelukt qua structuur, maar de kruiden moet ik nog iets aanpassen!
Tussendoor 3: Protein fluff van aardbeien en rode biet met lekker veel cornflakes bovenop! (dit maak ik tegenwoordig elke avond! Ik haat gaan slapen met honger!)

Woensdag

Beweging: 2220 kcal. Wat rekken strekken, uitfietsen en rondwandelen vandaag!
Ontbijt: Yoghurt met bosbessen en appel en drie rijstwafels met kaaaaaas! Alles wordt beter met kaas, toch?
Tussendoor 1: Enkele worteltjes en opnieuw een yoghurtje met enkele stukjes rijstwafel.
Lunch: Ik eet een salade met appel en een lekkere groenteschnitzel bovenop
Tussendoor 2: Een skyrpotje van Lidl (dit keer met aardbeiensmaak), een appel en een kiwi.
Avondmaal: Uit eten in de Funky Jungle! Gerolsteiner light orange met groentechips als voorafje, een vegan raw quiche met vegan ricotta en kersentomaten en een bodem van noten als hoofdgerecht. Met slaatje!
Tussendoor 3: Protein fluff van aardbeien en rode biet met lekker veel cornflakes bovenop!

En dan nu: nieuwe hardloopdoelen! Als je me een beetje kent, weet je dat ik niet goed functioneer zonder doel op het oog. Nu mag ik nog zo uitgekeken hebben naar de lekkere post-marathonperiode waarin even helemaal niets moest… Na drie dagen was ik het gelijk beu en begon ik naar nieuwe doelen (lees: marathons) te zoeken. Resultaat? In tussen ben ik ingeschreven voor de Amsterdam Marathon op 15 oktober. 4 u 4 min was mijn tijd in Rotterdam en dat is toch wel een 4 te veel!

Deze week staat er normaal nog een halve marathon op het programma (Hyacintenjogging) en op 14 mei volgens traditie de plantentuinjogging. Verder start mijn schema pas op maandag 12 juni. Heb je nog leuke hardloopwedstrijden die je me wil aanraden daarvoor? Laat het hieronder weten!

5 gedachten over “Eetdagboek van Fitmetlien (+ nieuwe marathon!)

    1. Ik doe dat zelf :-). In de vorige marathonstories kan je mijn schema terugvinden. 4 trainingen per week met 1 interval, 1 tempotraining op middenlangeafstand, 1 duurloop (van 18 naar 34 kilometer over 4 maanden) en 1 herstelloopje de dag erna 🙂

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s