Wat niemand je vertelt over je eerste marathontraining…

Vandaag. Is. De. Dag. Een half jaar heb ik volop alles gegeven om mijn eerste marathon in Rotterdam te kunnen lopen. Terwijl jij dit leest, haast ik me naar de start om 10u straks… Nieuwsgierig hoe het me vergaat? Dat kan via de app hier of de live tracking functie op de website. Mijn startnummer is F1586 Lieve aanmoedigingen zijn welkom! Ik ga het kunnen gebruiken! 

Maar… een marathon duurt wel een tijdje..Daarom voor uw entertainment 10 schrijnende, grappige of voor de hand liggen dingen die niemand mij had verteld voor de start van mijn training!

  1. Met marathons maak je vrienden

Iedereen wist me te vertellen hoe slecht die lange trainingen waren voor je sociaal leven, maar niemand had het over de goede invloed van endorfine op je bebber. Naast die leuke gesprekjes onderweg heerst er ook een grote solidariteit onder je lotgenoten, zeker naar het einde toe! Wat heb ik genoten van de herkenbaarheid van de ervaringen de anderen, zeker op de momenten dat de trainingen en kilometers mijn oren uitkwamen…

Knipsel

2. Bosjes langs de weg zijn beter dan dixies

Heb je als eens 30 seconden op een dixie gezeten waar gedurende de hele week een leger bouwvakkers met buikloop is gepasseerd? Nee, ik wel en sindsdien hurk ik in de bosjes…

3. Drie uur traag lopen is leuker dan een uurtje interval

De korte intervaltrainingen op dinsdag… Niet mijn ding. Ik ben een beetje een luie loper vrees ik: rustig en regelmatig mijn eigen tempootje volgen zonder al te diep te gaan. Werkpuntje.

Afbeeldingsresultaat voor runners jokes

4. Er liggen veel dode dieren op onze Vlaamse wegen

En 80 procent daarvan zijn ratten. Het record? De Aarschotsesteenweg in Lier telde maar liefst 11 kadavers! Proficiat!

5. Fietsers haten lopers

Zelfs als er op het fietspad nog plaats was voor tien ‘Lienen’, moet er luid getoeterd en gefoeterd worden. Serieus, heb je het voetpad gezien? Waarom zou ik om 6 u in de ochtend mijn poten breken als er een prachtig rood, verhoogd en vers aangelegd fietspad naast loopt?

6. België is mooi

Mistige velden met koeien en beekjes ertussen, bleke zonsondergangen in de vroege lente en konijntjes of herten die wegschieten. Jawel, die momentjes waren er zeker ook!

Knipsel

7. Zwetende vrouwen zijn enorm sexy

Als ik veel fuivende jonge kerels of stoere vrachtwagenchauffeurs mag geloven… Om op de vaak gestelde vraag van de eerste groep te antwoorden: ja, sommige mensen lopen op dit uur al, als jullie net naar jullie nest toe gaan. You can call me granny. 

DSC_0040.jpg

8. Lopen is het allerbeste dieet.

Ha, wat een grap. Akkoord, na mijn langste duurloop kon ik best 2 kilo lichter zijn door vochtverlies, maar over het algemeen genomen, eet je het er als marathoneter zo weer aan! Behalve op de dagen van die lange duurloop. Dan wrong mijn maag zich in de gekste bochten om de rest van de week als een voorhistorisch monster op de meest vreemde momenten (lees, 4u in ochtend, sorry huisgenoten) om eten te schreeuwen.

Afbeeldingsresultaat voor runners quotes

9. Dagen waarop er niet gelopen wordt, zijn niet leuk

Wauw, wat kon ik slecht gehumeurd zijn op die dagen!

Afbeeldingsresultaat voor runners jokes

10. Marathonlopers slapen beter dan comapatiënten

Mijn zaterdagavonden werden zo spannend de afgelopen 6 maanden: rond een uur of 8 in de avond verloor ik al mijn runner’s energy en kroop ik lekker zielig met een boek aan de kachel om alleen nog maar op te staan om extra eten naar binnen te stouwen. En zelfs die koelkast was al ver… Rond 22 u verhuisde ik vervolgens naar bed om 9 uur lang volledig van de wereld te zijn op enkele plaspauzes na. En de volgende ochtend dan? Rennen maar!

3 gedachten over “Wat niemand je vertelt over je eerste marathontraining…

    1. Haha, het hele verhaal komt een van deze dagen online :-D. Ik ga nog niet spammen, maar als je een blik op mijn Instagram werpt, vind je daar al een (fotografische) sneak peak van mij en mijn voeten achteraf, haha 😀

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s