The fooddiaries: maart

De afgelopen maand ging voorbij zonder dat er een fooddiary online kwam… Te veel ander nieuws om te melden, maar dat betekent niet dat ik niet lekker gegeten heb! Kijk mee naar de hoogtepunten van de afgelopen maand, wat eten betreft, toch!

Zoveel lekkere ontbijtjes de afgelopen maand! Ik maakte weer heel wat smoothiebowls, waaronder deze vier varianten met bloemkool en spinazie, waarbij ik telkens voor andere toppings koos! Ik maak deze door wat yoghurt, gekookte bloemkool, 1 scoop eiwitpoeder en eventueel wat andere groente- of fruitrestjes bij elkaar te blenden met eventueel flink wat kaneel of saffraan! Dit gebeurt in de keukenmachine, zodat de structuur op die van rijstepap lijkt!

Ook weer heel wat (pr)oats deze maand, waaronder een variant met popcorn als topping. Lekker! En nog een chocoladebanaansmoothiebowl! Chunky Monkey met al die noten en geroosterde kikkererwten erop!

Deze foto nam ik vooral omdat ik de kleuren van mijn outfit zo grappig vond! Ik ben nogal voor kleur, zoals jullie kunnen zien…

Soms zijn easy lunches gewoon de beste: rijstwafels met avocaodo, protein fluff of een veggie schnitzel met wat bloemkool en spruitjes! Yum!

af en toe mag het ook wat uigebreider zoals deze (verborgen) pasta met vistomatensaus met veel groente! Of de rode koolpuree met appeltjes, in combo met zoete aardappel en champignons uit de oven!

Ik maakte ook zelf heel wat broodspreads zoals deze spinaziespread met veel kaas of deze tonijndip met rode biet voor op de boterham! Maken jullie ook wel eens jullie eigen boterhamsalade?

Tot slot werd er nog heel wat vis gegeten, waaronder deze zeevruchtenomelet met venusschelpen en forel die echt héél goed was. Daarnaast maakte ik een salade met gegrilde witte vis en ananas, die ik de dag erna ook meenam als lunch naar het werk met wat boterhammetjes erbij.

Ik maakte de afgelopen maand voor het eerst zelf popcorn, wat ik ook over mijn ontbijt al zag hierboven! Daarnaast wil ik graag nog even deze prachtige arrogante foto delen, gewoon omdat het kan! #sarcasmallert.

Ik was te gast in Cosma foodhouse in Mechelen, waar ik onder andere het nieuwe lentemenu wat mocht testen. Het interview met eigenaar Christian verschijnt op 23 april, maar hier alvast een kleine glimp!

Verder wil ik nog even zeggen dat ik deze maand enorm veel zin had in ALLES met gesmolten kaas! Zeker deze afgelopen week bestond mijn dieet vooral uit een hele lading koolhydraten voor de marathon die verder gecombineerd werden met kaas… Er zijn ergere dingen in het leven dan drie dagen achter elkaar pizaatjes eten, nietwaar? Zondag zullen we zien of carbs and cheese een goed dieet bleken te zijn…. Wil je me volgen? Dat kan vanaf een uur of tien! Mijn startnummer verschijnen hier zondagochtend op de blog!

3 gedachten over “The fooddiaries: maart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s