Eetdagboek van Charlotte (@charlotte.bellen)

Jullie lazen het al eerder! Regelmatig stel ik ook één van jullie centraal door jullie eetdagboekjes te plaatsen! Is er een betere manier om inspiratie om te doen? Lees lekker mee, gluur naar het bord van een ander en stel je vragen naar receptjes onderaan! Vandaag lezen we drie dagen mee in het eetdagboek van Charlotte

Wie is Charlotte?

Charlotte Bellen (Volg deze topper hier op Instagram) is een 27-jarige sportieve Vlaamse lady die ik al een tijdje via Instagram volgde. Altijd als ik haar foodphoto’s zag moest ik opletten om niet te beginnen kwijlen: gezond en superlekker! Ze is personal trainer en doet ook drie keer per week zelf aan krachttraining. Een sportieve dame dus! Ze is tevreden met haar gewicht en wil niet bijkomen of afvallen. Benieuwd wat zij daarvoor zoal eet? Kijk gezellig mee!

 

Eetdagboek

Dag 1:

Ik sta op en de zon schijnt waarvan ik helemaal gelukkig wordt. Vandaag staat er een benentraining op de planning, maar eerst nog wat werken thuis.

Ontbijt (08:30): Ik start mijn dag met een quinoa papje met rijstmelk en plantaardige vanille proteïnen van Orangefit. Daarboven op leg ik nog wat bosbessen, een papaya, zonnebloempitten en pompoenpitten (575 kcal).

Snack (11:00): Ik krijg al een beetje honger dus ik snij wat wortelen en dip ze in zonnebloempasta (153 kcal).

Lunch (13:00): Tijdens de middag eet ik heel graag een frisse salade. Vandaag maakte ik hem met adukibonen, komkommer, wortelen, paprika, radijzen, rozijnen, pompoenpitten, zonnebloempitten en een zelfgemaakte dressing van hennep olie met granaatappel siroop, dille en limoensap (455 kcal).

Snack (17:30): Na mijn benentraining maak ik een smoothie met  frambozen, peren en een schep plantaardige vanille proteïne (167 kcal).

Diner (18:30): Het is tijd voor het avondeten. Dit keer maakte ik zoete aardappel met een puree van pastinaak en groentereepjes met pompoenpitten en een avocado ernaast (725 kcal).

Snack (21:00): Na een frisse douche plof ik in de zetel met nog iets om te eten namelijk 4 rijstwafels met zonnebloempasta (235 kcal).

 

Dag 2: 

Ontbijt (07:30): Na het ontbijt vertrek ik meteen naar de fitness voor een schouder en tricep workout. Ik maak terug mijn lekkere quinoa pap met rijstmelk maar dit keer voeg ik plantaardige proteïnen toe van Sunwarrior. Ik doe er bevroren bosbessen, kiwi, zonnebloempitten en pompoenpitten bij. (486 kcal).

Snack (11:00): Ik ben terug van mijn training en het is nog geen lunchtijd dus ik maak een smoothie met papaya, passievrucht, pompoenpitten en plantaardige vanille proteïnen van Orangefit (245 kcal).

Lunch (13:00): In plaats van een salade heb ik nu zin in iets warm en meer vullend. Ik rooster broccoli in de oven en eet daarbij witten bonen in tomatensaus met zoete aardappel die nog over was van gisterenavond (497 kcal).

Snack (15:30): Tussendoor eet ik wortelen en komkommer die ik dip in zonnebloempasta (189).

Diner (18:45): Voor het avondeten maak ik een veganistische schnitzel van Vivera. Onlangs heb ik enkele producten van hen ontvangen om uit te proberen en de schnitzel is absoluut mijn favoriet! Ik eet het samen met wortel en erwtjes en Thaise rijst (568).

Snack (20:45): Ik heb nog wat honger dus ik eet een zakje ‘mungbonen chips’ van Terasana (240 kcal).

Dag 3:

Ontbijt (07:30): Ik start de dag weer met een lekkere quinoa pap die ik klaarmaak met rijstmelk en een klein schepje proteïnen poeder. Ik strooi er was pompoenpitten, zonnebloempitten en bevroren bosbessen over. Ik snijd een rijpe, sappige mango in stukjes en voeg deze ook nog toe (453 kcal).

Snack (10:30):  Na enkele uurtjes krijg ik weer wat honger en ik heb zin in iets fris en zoet. Ik pureer wat bevroren frambozen en bosbessen met een klein beetje water en strooi er daarna wat zonnebloempitten over. Super lekker en net een ijsje! (150 kcal)

Lunch (13u): Het is tijd om te lunchen en ik maak een lekkere salade klaar. Ik gebruik sla, komkommer, wortelen, paprika en ajuin. Voor de dressing pers ik een limoen en voeg er hennep olie, granaatappel siroop en dille aan toe. Verder strooi ik er nog wat pompoenpitten en zonnebloempitten over. Naast deze salade smeer ik nog een hele avocado over 4 rijstwafels (596 kcal).

Snack (15:30) : Na een korte wandeling eet ik 3 koekjes die ik zelfgemaakt heb. Deze zijn gemaakt van kikkererwten en bosbessen (480 kcal).

Diner (18:45): Voor het avondeten maak ik courgette met pompoenblokjes, witte bonen en pompoenpitten klaar (387 kcal).

Snack (20:15): Ik vul mijn kleine honger met nog een zelfgemaakt koekje (160 kcal).

Dankjewel voor dit heerlijke eetdagboek, Charlotte! We zien elkaar snel voor een eet- en/of koffiedate! Wil je Charlotte volgen? Dat kan hier via Instagram. Wil je zelf graag eens een eetdagboekje insturen? Contacteer me op robberechtslien@gmail.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s