The AquaBike experience: (Fitmet)lien test uit!

Of het nu gaat om insecten proeven of een nieuwe looproute: ik test graag dingen uit! Toen Life Style Fitness Mechelen mij aanbood om bij hen een lesje van hun nieuwste groeples, aquabike, te komen proberen, zei ik daar dan ook geen nee tegen! Benieuwd hoe het me is vergaan? Lees dan snel verder!

Woensdagavond op weg naar huis op de fiets na een lange dag werken… het weer is zonder twijfel te omschrijven als grijs, vies en regenachtig. Geen echte regen, maar van die vieze miezer die je hoe dan ook doorweekt aan de voordeur aflevert. Op de koop toe heerst er een elektriciteitspanne… Daar gaat mijn warme pot thee en kom kippensoep die ik voor mijn eerste les aquabike naar binnen had willen werken! Een paar rijstwafels met avocado dan maar… en opnieuw de fiets op richting Life Style Fitness Mechelen.

 

Ik troost mezelf onderweg met de gedachte dat ik straks hoe dan ook het zwembad in duik en nat zal worden, maar eigenlijk moet ik al rillen bij de gedachte aan het koude badwater. Had niemand mij toen al even kunnen vertellen hoe heerlijk warm het water van dat zwembad in de Life Style Fitness is? Het geen goestinggevoel dreigt even de overhand te krijgen…

 

Tien minuten later kom ik aan en ongeveer een halve minuut na binnenkomst, voel ik mij al een pak beter! Het enthousiaste team van de sportschool staat mij op te wachten en geeft me even een enthousiaste rondleiding, zodat ik ook meteen de andere mogelijkheden naast het zwembad en de sauna te zien krijg. Netjes, hoor! Daarna is het toch echt wel tijd om de kleedkamer in te duiken! Een beetje onwennig sla ik een praatje met de andere dames. Jonge meiden en oudere dames zitten gezellig te kletsen terwijl ze de speciale waterschoentjes aantrekken die de les aquabike mogelijk moeten maken. Sommigen zijn gehuld in kleine lapjes stof, anderen dragen een comfortabel badpak… Ze hebben één ding gemeen: ze lijken zich op hun gemak te voelen en keuvelen er gezellig op los…

‘De sfeer is alleszins wel goed,’ bedenk ik nog alvorens eens te polsen naar de intensiteit van de groepsles die binnen enkele minuten te beginnen staat. De volgende dag staat er voor mij  immers een stevige duurloop op het programma in het kader van mijn marathontraining… Helemaal kapot gaan zit er even niet in. ‘Het is best pittig,’ waarschuwt één van hen mij terwijl ze haar laatste spullen opbergt. ‘Maar dat kan je grotendeels zelf bepalen hoor,’ klinkt het van de anderen.

 

Ondertussen ben ik wel erg nieuwsgierig geworden en kan ik niet wachten om het water in te gaan. We lopen de klapdeurtjes naar het zwembad door, waar een enthousiaste lesgever ons al met een glimlach staat op te wachten. Handdoek aan de kant en het water in dan maar. Wat een verrassing! Tropisch warm voelt het aan en op slag lijkt de zware werkdag vergeten te zijn. Het volgende uurtje leven we ons uit op de fiets. De dames hadden allemaal gelijk: het buikspiermomentje is zeker iets om doorheen te bijten, maar verder kan je zelf heel goed bepalen hoe intens je het maakt. Benen en armen worden aangepakt terwijl een streepje muziek de tijd nog wat sneller vooruit doet gaan…

Voor ik het weet is er een uurtje voorbij gegaan. Zoals steeds als ik uit een zwembad kom, vraag ik me af waarom ik dit soort dingen niet vaker doe. Het lijkt alsof het water al je zorgen wegspoelen kan om helemaal zen en verkwikt de rest van de avond tegemoet te gaan! Op dat moment voel ik ook dat mijn benen toch een pakje zwaarder zijn! Door het gebrek aan zweten in het water en de lichte druk op de gewrichten voelde de les echter niet als een echte inspanning aan… Na maanden van belasting van mijn marathonkuiten is het een verademing om eens te sporten zonder daarvan iets van ballast op rug of knieën te voelen.

59a92e7841d48297e007fbdd8c4902e6

Conclusie? Ik ben nog nooit zo zen geweest na een groepsles. Niemand staart elkaar hier aan als je eens een fout danspasje zet of een oefening wat minder goed kan! Voor mensen zoals ik (zonder oog-handcoördinatie) voelt dat erg fijn! Nog op zoek naar een sport die op zondagochtend of na het werk even helemaal je hoofd leeg maakt zonder grote kans op blessures of overbelasting? Dan raad ik zeker aan om eens een lesje mee te volgen! Mij zal je er de komende maanden ook nog wel eens aantreffen! En die regen? Die voelde ik op weg naar huis niet eens meer… En daar hadden mijn natte haren niets mee te maken, maar wel die kleine beschermende ‘bubble of hapiness’ die me na een uurtje lekker sporten èn tetteren nog steeds overvalt…

Meer info en tijdstippen op deze link.

6 gedachten over “The AquaBike experience: (Fitmet)lien test uit!

  1. Dat klinkt goed. Lekker dat de omgevingstemperatuur en het water zo lekker warm is. Lijkt mij heel fijn om een keer te proberen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s