Parijs: food- en photodiary

Vanwege Valentijn werd ik door mijn vriend verrast met een weekendje Parijs! Heeeel leuk, al vroeg de kleine loopfreak in mij zich meteen af waar ik dan lopen zou! En eten achteraf… want lopen maakt hongerig! Bereid je dus voor op een food/photodiary met lekker veel eten en een stralend Frans zonnetje! Hier gaan we!

Goed, we beginnen even zonder foto. We kwamen namelijk rond 23u aan in Parijs op vrijdag en dan was foto’s maken het laatste waar we aan dachten, zeker als er de dag erna om 6 u een duurloop gepland stond.

Wekker om 6 u. Banaantje op, camelbag aan en gaan! Deze chocolade met oreo en aardbei froyo gaat met me mee. Onderweg maak ik geen foto’s meer. De reden? Ik krijg ongelofelijk veel last van lopersdiarree en de heuveltjes van Parijs maken dat er niet beter op. Uiteindelijk, 3u later, kom ik weer aan in de straat van onze prachtige AirBnB. 31 kilometer in de benen!

Daar staat deze topper mij gelukkig al op te wachten om me binnen te laten, want ik had geen sleutel van de AirBnB meegenomen!

Een half uurtje bekomen met een koffietje in het zonnetje in dit prachtige huisje doet deugd. Na een laatste toiletstop en een smartbar kan ik er weer tegen! Let’s go!

Richting metro: ik voel me altijd zo een ‘insider’ als ik het openbaar vervoer in een buitenlandse stad neem, ware het niet dat er een giga camera aan mijn nek hing! #toerist

Even de lelijkste metrostoeltjes uit de geschiedenis registreren. Serieus, jongens, heeft er iemand over die kleuren nagedacht en vergaderd?

Maar dan zien we dit… Kwijl! Intussen is het half 12 en heb ik na al dat runnersfood nog geen echt ontbijt gehad. Stilaan toch een beetje hangry. 

Parijs is mooi! En zonnig!

En dan belanden we bij Obladi-café! Als je cactussen ziet, weet je dat er hipster food aankomt!

We worden niet teleurgesteld: donker krokant roggebrood met rodebietenspread, gepocheerde eieren en geroosterde hazelnoten.

Matcha latte testen!

En kijk die koekjes nou!

Speciaal voor de foodie’s onder jullie: het menu! Even op de foto klikken om het te lezen!

Nog meer koekjes. Aanrader hoor, dit tentje, maar wel weinig plaats!

Even flaneren door de straten van Parijs… En de bloemenwinkels bekijken die er prachtig uitzagen in het bijna-lente-zonnetje.

Where to go from here?

Eerst even een selfie maken!

We zien een poortje openstaan en besluiten even naar binnen te gaan want het ziet er mooi uit! De Franse archieven!

In een antiekwinkeltje spot ik dit ‘geheimenboek’. Heel mooi! Tot nu toe had ik zoiets alleen nog maar in films gezien, dus leuk om het eens in het echt te ‘spotten’.

Fudge met gezouten karamel. Oh. My. God.

Centre Pompidou!

Met deze knapperd!

En het zonnetje, alweer!

Zien jullie dat deze ramen geschilderd zijn? Street art!

En een mooi pleintje tegenover de Nikestore, waar we echt even naar binnen moesten, zelfs na mijn stevige run vanmorgen!

Toeristje spelen.

Love for Paris <3.

De Notre Dame vanuit een ander oogpunt.

DSC_0511-001.JPG

Hongeraanval! Gelukkig zaten we net bij Shakespeare and company. Tijd voor een grote sushiroll (met homemade knetterzure limonade) met mango, komkommer en avocado.

Even romantisch doen: ons vorige slotje van 5 jaar geleden was weggehaald, dus we hangen koppig een nieuw exemplaar aan de Pont des Arts.

Ziezo!

Nog even poseren.

Op naar het Louvre

Dit soort toeristen… Zelfs de standbeelden doen een facepalm bij het zien ervan.

Op weg naar de Arc de Triomphe. Inmiddels 42 kilometer in de benen, volgens FitBit. Auwtch!

Dat betekent dat het tijd is voor een pannenkoek. Probeer daar maar eens aan te weerstaan als de geur van crêpes je al uren aan het verleiden is…

En het mag verdorie want HONGER: ik kies voor appeltjes- en kaneelvulling.

En zo bereiken we de Arc de Triomphe na een korte stop in de Disneystore.

En we gaan nog even naar La Défense: het contrast tussen deze oude molen en de moderne gebouwen eromheen, vond ik erg bijzonder.

50 kilometer in de benen. Tijd voor avondeten! We ontdekken Ippudo, een Japans tentje in de buurt van Pont Neuf. We delen de Hakata Gyoza, een soort loempiaatjes met kip en groente en Hirata Buns (Bao: gestoomde broodjes) met varkensvlees, sla en Japanse mayonaise.

Ik kies als hoofdgerecht voor de veggie special: een noedelsoep met onder andere shiitake, groentebouillon, heerlijke eitjes en truffelolie.

Eliot kiest voor de Tori Shoyu, een noedelsoep met kip, ui, sojasaus en een half gekookt eitje. Allebei heel lekker!

Nog even een kijkje gaan nemen in de keuken. Wat een snelheid waarmee die jongens werken! Zalig!

Nog veel fijner is het ijsje dat ik daarna haal bij Amorino! Echt een van de beste ijsjes ooit, al lag dat misschien ook aan de heerlijke sfeer in deze studentenbuurt…. De smaken die ik had waren kokos en gezouten karamel. Nog van aan het dromen!

Nog even genieten van Paris by night en dan – 55 kilometer in de benen – terug naar de airBnB en negen uurtjes in coma!

De dag erna doe ik een herstelloopje van 5 kilometer dat meer op strompelen lijkt (gedurende de eerste 20 minuten; daarna zijn de benen wat losgelopen). Daarna trekken we richting de Eiffeltoren om te ontbijten!

Dat doen we bij Kozy, alweer een goede keuze! Ik kies voor een heerlijk straffe verse koffie, volle yoghurt met granola, granaatappelpitjes en wat melk en een bord met een zacht gekookt eitje, volkoren brood, gezouten boter en ham. Zei ik al dat ik honger had?

Alles gaat op, maar nog ruimte genoeg om te proeven van de chocolademelk met slagroom en karamel en de wafels van met slagroom van Eliot! Ook aan te raden, hoor!

Misschien nog een croissant-on-the-go?

Of een stukje bananenbrood of cake?

Nog even dag zeggen bij de Eiffeltoren en daarna helaas weer terug naar België! Au revoir, Paris!

 

16 gedachten over “Parijs: food- en photodiary

  1. Dankjewel! Het was echt een fijn weekendje! Batterijtjes opgeladen:-). Eliot zal vandaag of morgen enkele data voor de zee voorstellen; ik moet nog even mijn agenda bekijken ervoor:-D

   Like

 1. Prachtige foto’s! Die Airbnb ziet er super mooi uit met dat groot raam! Het lijkt erop dat jullie ook heerlijk hebben gegeten! Vind je matcha lekker? Ik moet het nogaltijd eens proberen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een afstanden kun jij afleggen op een dag. Respect! Parijs blijft een heerlijke stad, heb nu helemaal zin om er weer heen te gaan!

  Like

  1. ooh, dankjewel voor het compliment en welkom op mijn blog: you can do anything with the right mindset, is mijn motto:-D! Ik ben die jouw blog aan het bingereaden, haha :-D. Zoveel leuke recepten en reviews; altijd leuk om terug te lezen als je een nieuwe blog ontdekt :-D. En Pariiiijs <3! Ik wil nu al terug

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s