The fooddiaries: februari (deel 2)

Wat vliegt de tijd! Voor ik het wist, ben ik al aan het schrijven over de aankomende lente! In mijn voedingspatroon merk ik ook dat ik stilaan meer zin heb in salades dan in soepen of stoofpotjes! Deze weken ging ik ook heel wat uit eten vanwege een weekendje in Parijs! Kijken jullie mee?

Ik begon de week met een heleboel knalroze ontbijtjes! Waaronder een eiwit smoothiebowl (gemaakt met puur eiwit van Two Chicks) en heel wat frambozen, bosvruchten etc. Daarnaast eet ik ook lekker veel proats en oats met appel en rode biet! De onderste schaal links is de ovengebakken variant. Zo lekker!

Nog meer smoothiebowls: deze variant met bloemkool en nutella eiwitpoeder (met wat yoghurt en fruit erdoor) was erg populair bij mij de afgelopen twee weken!

Meer salades dus: een variant met surimi en aardappeltjes en een couscousvariant met bosvruchten, ei en surimi (leftover!)

Ik ging voor een snelle lunch met avocado on toast en gooide de rest van de avocado ’s avonds door een eiwitomelet met spinazie. Geslaagd maaltje met opnieuw een paar lekkere sneden brood!

dsc_0257

Lelijkste foto ooit, maar deze pastinaak-champignondip was zo lekker, zeker met die aardappeltjes uit de oven erbij. Yum! En heel de keuken rook naar kroketjes!

Ook in het tweede deel van de week werd er flink ge-ontbijt, maar helaas voor jullie veel met hetzelfde. Proats of yoghurt met fruit weten mij eigenlijk altijd wel blij te maken. Ik varieerde uiteraard wel met het fruit en de toppings en de eiwitsmaakjes. Zo voegde ik hier gedroogde appel, rozijnen, geroosterde kikkererwten en wat aardbeien toe aan een vanille eiwithavermoutje. Rechts onderaan zie je een portie verse kaas (kwark) met appel, rode biet en véél kaneel.

Daarna had ik weer mango in huis, samen met hazelnoten, kikkererwten en veel bosvruchten!

DSC_0638.JPG

Afsluiter van de week: appelhavermout met aardbeien en rode biet. Zo’n roze ontbijtje, daar word je toch vrolijk van?!

Lunches! Broodjes met pindakaas, aardbeien en appel, wortelsoep met appelchips en zelfgemaakte ei- en surimisalade voor de boterham. Zo lekker geluncht deze weken!

Verder maakte ik voor het eerst spruitjes en ik vond ze nog lekker ook. Gekarameliseerde spruitjes op een bedje van broccolicouscous, artisjokhart, mango en spekjes. Klinkt raar; was heerlijk! Daarnaast testte ik nog een nieuwe groente: orka! Niet slecht in combinatie met tomatenbloemkoolcouscous en een wok met vis, maar net iets te slijmerig naar mijn smaak. Net de snotkommers van de GVR, haha!

Heb jij nog tips voor me? Welke (onbekende) groente zou ik volgens jou nog moeten testen? Ik lees het graag in de reacties!

7 gedachten over “The fooddiaries: februari (deel 2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s