My favorites: 8 favoriete bijna-lente-momentjes

Jawel, we zijn alweer eind februari! Bijna, bijna, hebben we die koude winter weer overleefd. Ik kijk alvast volop uit naar de lente! Dat is voor mij altijd een periode vol ‘eerste keren’: eerste maal zonder handschoenen buiten, zonder jas,… Kijk je mee naar mijn acht leukste bijna-lentemomenten?

1.Eerste keer lopen in een kort broekje/t-shirt

Dit is een hardloopblog, dus dit kan niet ontbreken! Mijn lievelingsoutfit is nog steeds een shortje en een t-shirt zonder mouwen! Dat geef zoveel vrijheid! In het buitenland loop ik zelfs af en toe eens in sport-bh, maar dan moet het al eruuug warm zijn. Anyway, zon op je snoet (en je armen en je benen) en bruinen maar. Like if that happens… #rossekop. Maar genieten: dat wel!

20160804_090214

2. Eerste keer ontbijten op het terras

Ons huurhuisje heeft een fijn terrasje, inclusief kruidentuintje, dat prachtig op het zuiden gericht is. In de zomer is het er eigenlijk te warm om te eten, maar in de lente is het er heerlijk vertoeven met een lekker maaltje!

3. Eerste namiddagje vrij vanwege ‘zonverlof’

Heel soms gebeurt het wel eens op mijn werk dat we een namiddagje wat vroeger stoppen omdat de zon onverwacht wel heel mooi schijnt! Dat vind ik een van de meest bijzondere extraatjes van het fijne bedrijf  waar ik werk: dat zulke dingen soms gewoon onverwacht gebeuren! En dan pak ik graag eens een terrasje mee!

20160910_141000

4. Eerste keer zonder handschoenen op de fiets

Ik fiets al twee-en-een-half-jaar elke dag tien kilometer heen en weer naar het werk. Elk. Dag. Regen, zon, sneeuw? Eigenlijk maakt het me niet zoveel uit: op 20 minuten ben ik weer binnen. Maar toch… die eerste keer de zon op je blote handen omdat het weer net warm genoeg is om zonder wol tussen je vingers te fietsen. Heerlijk! Vooral omdat je weet dat het – nu eigenlijk nog iets te koud ervoor – alleen maar beter zal worden.

5. Eerste zonsopgang tijdens het lopen

Ik ben een ochtendmens en vertrek voor het lopen standaard voor 7 u in de ochtend. Gedurende de maanden maart en april zie ik dan ook de zon steeds vroeger opkomen. Is het aanvankelijk vlak na de feestdagen nog pikkedonker als ik toekom voor mijn ontbijt, krijg ik nu de mooiste zonsopgangen te zien. Heerlijk!

6. Het eerste ijsje

Moet hier uitleg bij?! Ik kan ook ijs eten in de winter, maar het smaakt zoveeeeel beter in de lente en de zomer. Nog heel even taart en crème brulée en dan schakelen we weer over op tripjes voor McDonalds Soft Ijs!

knipsel

7. Eerste keer zonder drie lagen naar buiten

Jawel, u leest het goed, ik ben een koukleum! Zonder t-shirt, t-shirt met lange mouwen en wollen trui ga ik de deur niet uit, tenzij ik weet dat we alleen een paar minuten van (auto)deur naar (voor)deur moeten wandelen. Weg met dat michelinmannetjesgevoel en dat logge gevoel!

8. Eerste keer Eliot die opnieuw mee gaat lopen.

Schreef ik hier enkele weken geleden nog triomfantelijk dat ik mijn lief aan het lopen heb gekregen, is die euforie nu al lang weer voorbij! Onder het motto van ‘te koud’ en ‘geen sportschoenen’ heeft hij het intussen opgegeven MET de belofte weer mee te gaan als de temperaturen opnieuw enkele graden boven het vriespunt uitkomen. Wel, ik wacht af met sceptische blik en hou jullie op de hoogte van het GROTE moment!

Afbeeldingsresultaat voor run into spring

10 gedachten over “My favorites: 8 favoriete bijna-lente-momentjes

  1. Sowieso, maar deze zomer had ik de eer daar 3 weken lang mijn marathontraining te doen: 18 kilometer op een neer langs de mooie kust! Echt zalige plek om te trainen en te genieten van de zonsondergangen op het water!

   Like

 1. zalig correct gewoon..alleen dat namiddagje vrij…daar kan ik niet van meespreken (niet mogelijk op mijn werk). Vanaf dit jaar fiets ik ook elke dag naar mijn werk (23km enkel)…en het is nu zalig gewoon: zon zien opkomen, vogeltjes horen fluiten. Ik ben ook een echt ochtendmens, dus ’s ochtends vroeg lopen en fietsen vooral nu het stilletjes lente wordt, is echt zalig

  Like

  1. Amai 23 kilometer! Dat doe ik je niet na hoor! Ik ben meer van het lopen: fietsen vind ik vermoeiender! En die vogeltjes zijn idd supertof, maar je zal waarschijnlijk ook de nodige regenvlagen enzo over je heen krijgen 😀

   Like

   1. Ik loop ook veel liever hoor en moet bekennen dat ik een elektrische fiets heb. En ja die regenvlagen zijn er soms teveel aan. Ik loop nog altijd liever in de regen dan te fietsen.

    Like

 2. Ach, die mannen… 😀 Hier juist hetzelfde 😉
  Hij was eerst degene die mij moest meeslepen en nu is het andersom. Ik ben al blij als ik hem 1 keertje per maand mee krijg 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s