The fooddiaries: februari (deel 1)

De fooddiaries van januari bestonden uit slechts een album omdat ik even helemaal klaar was met al dat gevreet en daar een heftige post over kwijt wilde op vrijdag. Ondertussen gaat het leven natuurlijk gewoon lekker verder en heb ik een grote portie lekkers voor je klaarstaan van de afgelopen 2,5 week! Kwijl je lekker mee?

We beginnen met de gewoonlijke gigantische ontbijtjes die ik dagelijks naar binnen speel. Ik geloof serieus dat ik de afgelopen twee jaar nog nooit een ontbijt overgeslagen heb! Ik heb er altijd zoveel zin in! Ik maakte onder andere deze smoothiebowl met bloemkool, spinazie en appel met aardbeien, frambozen, rozijntjes en muesli.
Daarnaast at ik rijstwafels met jam en pindakaas en een kom yoghurt met aardbeien.
De laatste smoothiebowl is met broccoli, appel en wortel… en onder andere choco trésor bovenop! Even gestolen uit de persoonlijke voorraad van mijn vriend. Dankjewel!

Nog meer ontbijtjes: de laatste tijd experimenteer ik veel met groente-yoghurts zoals jullie misschien al hadden kunnen zien. Deze was met zoete aardappel & rode biet. De andere ernaast was met vanille, appel en rode biet. Allebei lekker zoet en geslaagd! Daarnaast maakte ik ook heel wat havermoutjes uit de oven, die ik daarna met ijskoude aardbeien en frambozen bestrooi! Die smelten dan heerlijk in de warme havermout. Zo lekker! Rijstwafels met aardbeienjam en chocopasta blijven terugkomen!

Zei ik al dat ik sinds een halfjaar heel graag koffie drink? Vooral deze speciale gevallen zoals mijn kurkuma latte met chocoladetwist, deca koffie met mini bosbessentaartje of deze gezonde chocolademelk met ijskoffie!

Maar dus, back to the real thing: ontbijtvoedsel. Deze ovengebakken proats (appel & bosvruchten) waren zo lekker! Hierna zie je de verschillende fasen: extra aardbeien, mengen en nog wat mullberries en oat bears. Deze zag ik de kast bij mijn huisgenoot staan en moest ik even testen! #SorryDeSnorry!

Lunchtime! De handige bakjes van Sistema werden weer gevolgd, onder andere met een salade met witte bonen in tomatensaus, mozzarella, zwarte olijven en appel. En met mozzarella, basilicum en aardbeien. Ook een topcombo op brood, zoals je kan zien (samen met een boterham met chocopasta en aardbeien).

Nog meer gemakkelijke maaltjes: pizzastyle pita flatbread… Zoiets… En een lekkere curry met aardappeltjes, vis, pompoen, tomatensaus en zelfgekweekte tuinkers (die ik ’s avonds nog eens at).

En dan nu de top 4 lelijkste maaltijden van de afgelopen twee weken! Cordon blue met champignons, rode biet en appel (Yum, jongens, die combo). Rode kool met appeltjes, tomatenbloemkoolsalsa en pastinaak met spekjes en champignons. En dan de lelijkste van allemaal vispanntje met aardappeltorentjes. Maar lekker jongens!

Uit eten bij Helti <3!

DSC_0602.JPG

Maar zoals jullie weten, toon ik graag het echte leven! Dit is wat er gebeurd als ik niet zeker ben dat het ontbijt/lunch/diner een beetje naar mijn zin zal zijn! Als je jezelf een half uur later de deur uitschopt voor een run, wil je geen rommelde darmen vanwege een vettig maaltje net ervoor. Dus: havermoutje met warme banaan en hazelnoten it is. 

Tot slot nog enkele lekkere werklunches: de eerste is met meloen en kip. De tweede is met mozzarella en aardbeien (zag je hierboven al) en tot slot nog een portie roerei met champignons (eet ik altijd met brood).

Deze mengeling van volkoren couscous met bloemkool couscous en tomaten-pompoenchampignonsaus was ZO LEKKER! Wel heel veel, maar het ging toch gemakkelijk allemaal op!

Nog meer ontbijtjes! Chiapudding met rode biet en aardbei en yoghurt met fruit en drie kleine broodjes erbij. Nog meer mensen hier die zulke grote porties eten?

Kan een mens nog meer eten op twee weken? Jazeker! Ik wel! Vooral die broodjes met tuinkers (homekweekt), mozzarella, aardbeien en basilicum vind ik het einde! Voor het recept van deze dip bij mijn aardappeltjes moeten jullie nog even wachten: dat komt binnenkort online, maar heftig kleurtje he! Tot slot at ik vlak na het lopen alweer een smoothiebowl (echt mijn favoriete ontbijtje; lekker veel) met onder andere kokosnoot erop! Zo lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s