De Zeven van Zondag: hardloopinspiratie

Elke maand kunnen jullie hier mijn hardloopverhalen volgen… De weg naar Rotterdam volg ik echter niet alleen. Elk van de collega’s aan de start heeft zijn eigen verhaal. Ik verzamelde er zeven die je zullen inspireren, verbazen en verwarmen… Want waarom doet iemand dat eigenlijk? Waarom leg je de grens zoveel verder dan wat je lichaam misschien eigenlijk aankan? Hier volgen enkele van de vele antwoorden!

“Ik ben niet de snelste, ik ben geen atleet, maar….wat geniet ik ervan!” – Marjolijn Landman

Image may contain: 2 people, people smiling, sky, closeup and outdoor

Wilma

“Ooit begon ik met lopen nadat onze oudste geboren was gewoon omdat dat beter in te plannen was als jonge moeder. Ondertussen loop ik om die tijd voor mezelf te hebben… We hebben een druk gezin met een kindje met het Sydroom van Down. Dat vergt veel energie, maar die krijg je terug door het hardlopen! Zeker als we samen lopen…”

Image may contain: 1 person, standing and text

Mireille

“Heel mijn leven heb ik al overgelopen van de energie… met een slecht nachtritme tot gevolg. Op 1 januari 2016 begon ik met lopen. Het heeft mijn goesting in sport teruggegeven… Zowel een goede training als de wedstrijden geven zoveel voldoening. Intussen train ik voor mijn debuut als triatleet. De marathon is ook nog een droom…”

 

Image may contain: 3 people, people smiling, sky, cloud, shorts and outdoor
Monique
“Vijf jaar geleden begon ik met hardlopen door mijn scheiding… Mijn hoofd werd er leeg door en het gaf tegelijk energie voor het volgende gevecht, om voor mijn zoon te gaan! Opeens ben je ook de hardloper… en niet meer de arme gescheiden vrouw! Nu is alles weer rustig, maar ik blijf lopen voor dat lege hoofd en voor het plezier. En voor de leuke mensen onderweg natuurlijk!”
Image may contain: 1 person, hat and closeup
Marjolijn
In 2014 bevond ik me op het vrijgezellenfeest van mijn beste vriendin. Ik zat echt niet lekker in mijn vel: ik was dikker dan de twee zwangere dames daar aanwezig. Het was genoeg geweest… Ik kocht een paar loopschoenen, ging ’s ochtends hardlopen voor het werk en gezonder eten. Zo verloor ik 30 kg. Een jaar later overleed mijn neef en toen wilde ik ook meteen gaan rennen. Toen kwam het besef dat lopen niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk een goede conditie garandeert!”
Image may contain: 1 person, drink
Marjolijn
“Een week heb ik erover gedaan om 1 minuut te lopen… als deel van een groter plan om gezonder te eten en te leven. Pijn, blessures, geen goesting heb ik overwonnen en toen mijn beste vriendin overleed aan kanker had ik er nog een extra motivatie bij. Intussen 25 kilo lichter, 12 loopevents per jaar, 2 marathons en 3 Roparuns later ben ik nog steeds verschrikkelijk verslaafd. Ik ben niet de snelste, ik ben geen atleet, maar….wat geniet ik ervan!”
 Image may contain: 1 person, standing
Daniel
“Midden 2014 ben ik begonnen…Avondzetelen werd saai en eigenlijk was ik wel wat te vet! De ambities waren niet erg groot… 5 km, maar dan 10km, de 20 van Brussel tot de Marathons van Rotterdam en Eindhoven in 2016… Opeens blijk ik verslaafd te zijn…”
Image may contain: 1 person, standing and outdoor
Annemieke
“De weg van het leven gaat niet vlak, maar je leert iedere dag. Ik begon met lopen om bekkeninstabiliteitsbeperkingen te overwinnen…Ik wilde sterker worden na een jaar rolstoel en de mededeling dat lopen of een tweede zwangerschap toch wel onverstandig zouden zijn. Inmiddels ben ik moeder van 3 kinderen en onderweg naar mijn 8e marathon…”
Wat is jouw verhaal? Waarom begon je ooit met lopen? Wat zijn je doelen nu?

6 gedachten over “De Zeven van Zondag: hardloopinspiratie

  1. Heel herkenbaar. 🙂 Je begint met een paar kilometer en bouwt zo op. Op een bepaald moment kom je over een grens heen, waardoor je kan blijven lopen. En dan ben je vertrokken! 😀

    Fijn weekend !

    Like

  2. In mei 2013 het hardlopen weer opgepakt en inmiddels best een fanatiek loper geworden, maar vooral ook genieten. Mijn reden om in beweging te komen was om overtollige kilo’s kwijt raken en conditie opbouwen. Dat is gelukt want 15kilo eraf is prettig kan ik je zeggen. Ook wel eens de grap gemaakt zodra iemand bij slecht weer onder mijn T-shirt kan schuilen is het goed fout😉 en dat is inmiddels gelukkig niet aan de orde.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s