My favorites: mijn favo laatste avondmaal?

Tijdens mijn gewoonlijke blogrondje in de ochtend kwam ik een nieuwe tag tegen die ik erg leuk vond: de laatste avondmaaltag. Waar? Op de fijne blog van Iris die ik al een tijdje volg. Als ik keukenprinsen en -prinsessen interview voor deze blog, vraag ik ook bijna altijd naar hun gewenste galgenmaal. Waarom zou ik ‘em zelf dan niet een keertje invullen? Hier gaan we!

De spelregels

Voor je laatste avondmaal heb je maar drie uur de tijd en mag je maar vijf gangen nuttigen. De drankjes zijn onbeperkt.

Mijn laatste avondmaal

Gang 1: vers pitabrood met echte hummus!

hummus with pine nuts.  an israel food classic.:

Veel bloggers kiezen als eerste gang voor vers brood met goede boter. Begrijpelijk; ik ben er ook gek van, maar vers pitabrood van de markt in Jeruzalem met een stevige schaal hummus waar nog enkele halfgemalen kikkererwten zichtbaar zijn… Dat mag overgevlogen worden uit zo een klein lokaal pitahuisje uit Tel Aviv, waar je tot laat in de nacht pita met hoemoes kan smullen met de zon op je gezicht.

Gang 2: tomatensoep met balletjes van mijn oma

~~BEST Tomato Soup Ever | a far-from-the-can tomato soup is about more than juicy tomatoes. Stir in cream and sherry, plus a little sugar, for a balanced spoonful flecked with fresh basil and flat-leaf parsley. Ree Drummond, Pioneer Woman recipe:

Dit klinkt als een gerecht dat vooral kindertjes graag op restaurant eten en je hebt helemaal gelijk! Dit moet een van eerste soepen geweest zijn die ik ooit geproefd heb en mijn smaak was dus meteen verpest aangezien dit ook meteen de beste was/is. Ik weet niet precies wat het geheim is van deze soep, maar geen enkele tomatensoep die ik zelf maak, krijgt dezelfde smaak/textuur. En die balletjes… Zo lekker dat ik vermoed dat enkele ruzies met broerlief ooit gestart zijn als een getwist over het aantal balletjes dat er gevist mocht worden…

Gang 3: Pizza

Hawaiian BBQ Chicken Pizza | The Marvelous Misadventures of a Foodie:

Ik experimenteer erg veel met gezonde versies van deze Italiaanse lekkernij, maar als ik dan toch doodga, mag het totaal over the top zijn. Graag de Hawaï chicken BBQ met extra veel kaas en een heerlijk krokante korst. Volgens mij bestaan er twee soorten mensen: zij die de korst zonde vinden om op te eten en zij die het net het beste deel vinden! Ik behoor tot de laatste groep.

Gang 4: sushi please

DSCN1776.JPG

Jep, een huizenhoog cliché: een fitblogger die van sushi houdt… No way! Wel: om het een beetje origineler te houden mag de Japanse chef-kok even helemaal wild gaan en zijn gekste creaties op tafel zitten! Normaal kies ik lekker veilig voor een menuutje met veel zalm, avocado, komkommer en tonijn! Maar voor mijn laatste avondmaal? Laat de tempure sushi, kogelvis, pestosushi, of geflambeerde sushi met kaas maar aanrukken! Yolo, zelfs op je laatste dag.

Gang 5:

DSCN1223.JPG

Zijn we nu al bij het dessert? Verdorie! Waarschijnlijk kun je me op dit moment al rollen, maar plaats voor een dessertje is er altijd. In Restaurante Ysconderijo, gelegen in een piepklein dorpje in Portugal, kan je iets eten wat op de kaart staat als ‘verrassing van rood fruit’. Veel mascarpone, zoete vruchten en lekkere koekjes… Wat een zaligheid.

En het drinken dan, hoor ik je vragen? Een lekkere cava om mee te beginnen, tijdens het eten een lekker vers tropisch sapje en achteraf een grote koffie met lekker veel melk en suiker. En dan zal ik in vrede sterven…

Even nog wat mensen taggen: Laurinie: voorlopig alleen nog maar Instagram, maar hopelijk binnenkort ook een blog om deze tag te delen? Karin van Mom runs the city, Josefien van Josie’s Little Things en Anneke van  Mrs. Curly omdat ik toch wel erg nieuwsgierig ben naar jullie antwoorden. En omdat we ook graag mannelijk gezelschap hebben aan onze laatste avondmaaltafel: Peter van Peter’s blog.

3 gedachten over “My favorites: mijn favo laatste avondmaal?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s