Eetdagboekje van een weekend (7)

Vrijdag

Beweging: 2300 kcal. Ik heb een administratieve job, maar door een benen workout in de ochtend en naar werk en terug te fietsen, zit ik meestal toch hoger dan 2000 kcal op vrijdag. Ik eet dan ook sowieso nog wat meer boven mijn budget omdat er op zaterdag steeds een duurloop op het programma staat in de vroege ochtend.
Ontbijt: 2 rijstwafels (met jam en chocopasta) en een grote kom red fruit proats met appel en rode biet.
Tussendoor 1: Babyworteltjes, nog een droge rijstwafel en een halfvolle yoghurt met wat Stevia druppels met banaan.  
Lunch: 1 boterham met chocopasta en aardbeien, 1 boterham met warme appel met kaneel en wat snackgroente met salsa erbij.
Tussendoor 2: 1 kiwi en later nog 1 smartbar crunchy chocolade-koffiesmaak. Minst favoriete (dat is rasberry white chocolate), maar nog steeds erg lekker!
Avondmaal: 3 boterhammen met mozzarella, basilicum en aardbeien (zo een goede combo, proberen!) en een kleine salade.
Tussendoor 3: een grote kom magere verse kaas met een halve meloen (jup, sugaaaah), een paar geroosterde kikkererwten, gedroogde mulberries en choco trésor!

Zaterdag

Beweging: 3400 kcal. De dag van mijn lange duurloop (28 kilometer) waarmee ik ongeveer 1200 kcal verbrandt. De rest van de dag breng ik rustig door, maar met enkele kleine uitstapjes op de fiets, dikt het aantal toch nog flink aan. 
Pre-ontbijt: 
1 banaan en een shotje sterke koffie voor het lopen. Tijdens het lopen eet ik 1 reep milka oreo in stukjes opgesplitst voor energie onderweg.
Ontbijt: Proats met appel, rode biet en veel toppings zoals mullberries, geroosterde kikkererwten, enkele aardbeien en wat suikerarme granola.
Tussendoor 1: Een grote koffie met volle melk.
Lunch: Twee koffie’s met een mini-bosvruchtentaartje. Een grote salade met tonijn en zeewier bij Helti in Mechelen. Kennen jullie dit nieuwe ontbijt-en lunchtentje al? Dikke aanrader! Ik ga er lunchen met Lauren! Zij kiest voor een hele lekkere quinoasalade met avocado!
Tussendoor 2: een grote kom magere verse kaas met frambozen, een paar geroosterde kikkererwten, gedroogde mulberries en choco trésor!
Avondmaal: vispannetje met ovenaardappeltjes en salade.
Tussendoor 3: Een handje hazelnootjes, wat kaasjes met mosterd, enkele zandkoekjes en droge toastjes. Basically alles wat er nog in huis was.

Zondag

Beweging: 2555 kcal. In de ochtend doe ik een herstelloopje van 6 k. De rest van de dag help ik bij mijn ouders in de zaak waardoor ik nog heel wat stappen zet.  
Ontbijt: een stevige smoothiebowl van bloemkool, broccoli, aardbeien, frambozen en nutella hazelnut smart protein. Bovenop komt de gewoonlijke berg noten en gedroogde vruchten.
Tussendoor 1:  1 smartbar crunchy.
Lunch: vispannetje met ovenaardappeltjes en salade.
Tussendoor 2: Zo koud door al de regen, dus ik maak een lekkere kurkuma latte met chocoladetwist om op te warmen. Dit receptje moest ik nog testen als foodblogger voor Fitsolute. 
Avondmaal: een salade met witte bonen in tomatensaus, mozzarella en appel
Tussendoor 3: Frambozen met magere vanilleyoghurt en wat granola.

4 gedachten over “Eetdagboekje van een weekend (7)

    1. Ook niet als je ze mengt met wat vanille en yoghurt enzo? Dan vind ik het best lekker; net vanillepudding met petit-beurre koekjes zoals vroeger. Haha, ja, het was een gezonde week :-D. Nog even, na de marathon zal het wat anders zijn :p

      Like

    1. Ja, met marathontraining pak je wel wat beweging mee :-D. De sportschool vind ik meestal minder leuk omdat er daar op de loopband niet zoveel te zien is :-D. Maar wel handig dat je neus er niet afvriest en dat je lekker kan kletsen!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s