Eetdagboekje van een weekend (6)

Na twee gasteetdagboekjes, is het nog eens tijd voor mijn eigen weekendfooddiary! Ondertussen is er wel wat veranderd: zo loop ik inmiddels zo’n 8 kilometer meer per weekend dan tijdens de laatste editie. Ook doorheen de week worden de trainingen zwaarder, waardoor ook mijn eetschema zich aanpast. Ik voel dat mijn lichaam naar meer snakt, dus maak je klaar voor een massa (gezond) eten! 

Vrijdag

Beweging: 2331 kcal. Ik start de ochtend met een leuke leg workout vanop YouTube en wat cardio. Verder fiets ik volgens FitBit vandaag ook nog zo’n 19 kilometer voor werk een boodschappen.
Ontbijt: Een van mijn favoriete ontbijtjes: appeltaart havermout uit de oven. 
Tussendoor 1: Babyworteltjes en yoghurt met een rijstwafel in stukjes en stevia druppeltjes met banaan
Lunch: Ik lunch met een heerlijke salade met aardbeien, mozzarella en basilicum en twee rijstwafels. Wat een heerlijke combinatie.
Tussendoor 2: 1 rijstwafel met aardbeienjam en eentje met chocolade pasta
Avondmaal: 1 grote cordon blue met kalkoen, ham & kaas, gebakken appeltjes, rode biet en champignons. Lekker zoet!
Tussendoor 3: Morgen staat er een duurloop op het programma: powerfood time met 250 ml magere verse kaas, cacao, geroosterde kikkererwten, granola en choco trésor. Ik ben er klaar voor!

Zaterdag

Beweging: 3126 kcal. Duurloop van 29 k. De rest van de dag loop ik was los door een wandelingetje naar de bioscoop en het trainstation, maar is het kaarsje verder uit: blogjes schrijven op de bank, filmpjes kijken
Pre-ontbijt: 1 banaan, 1 shotje Batavia Dutch Coffee voor het lopen. Anderhalve liter water en 3 pralines (jep, echt!) tijdens het lopen.
Ontbijt: 1 grote kom yoghurt met rode biet, appel en aardbeien. Daarbij ook nog wat geroosterde kikkererwten en noten. Daarbij eet ik nog 1 rijstwafel met aardbeien jam en 2 pitabroodjes met pindakaas en aardbeien jam. Tja…
Tussendoor 1:Ik slaag er nog in een appel en een rijstwafel met pindakaas naar binnen te proppen.
Lunch: 1 grote cordon blue met kalkoen, ham & kaas, gebakken appeltjes, rode biet en champignons.
Tussendoor 2: 250 ml magere verse kaas, cacao, geroosterde kikkererwten, granola en choco trésor. Hoeveel kan een mens eten, vraag ik mij af als ik dit allemaal lees! Oeps! Dus daarom komen mensen bij van marathons lopen!
Avondmaal: Oosters visstoofpotje met pompoen, ui, lente-ui, tomatensaus en aardappeltjes.
Tussendoor 3: 1 smartbar crunchy

Zondag

Beweging: 2640 kcal. ’s Morgens loop ik een half uurtje en doe ik wat stretching. De rest van de dag sta ik alleen met mijn vader in de winkel: heel intensief en druk!
Ontbijt: Smoothiebowl van bloemkool, spinazie, tomaat, chocoladeproteïne (smart protein) en bovenop aardbeien, geroosterde kikkererwten, zonnebloempitjes, pompoenpitjes en rozijnen.
Tussendoor 1: de laatste dagen experimenteer ik voor jullie met groenteyoghurts! Deze keer combineer ik aardbeien met rode biet, granola en vanille. De beste recepten komen binnenkort online!
Lunch: Oosters visstoofpotje met pompoen, ui, lente-ui, tomatensaus en aardappeltjes. Dit keer met waterkers erbij, die door mijn vader gekweekt wordt. Het is zo’n goede combo dat ik meteen zelf een zakje waterkerszaadjes meeneem om thuis te kweken. Stay tuned for that exciting story, haha!
Tussendoor 2: 1 smartbar crunchy: banana toffee!
Avondmaal: Pitzapizza met chedar cheese. Mijn favoriete zondagavondmaaltje van het moment! Normaal doe ik er ook nog ananas op, maar dat heb ik niet in huis. Appel dan maar… Smaakt een beetje vreemd, maar ach, zo lang er kaas, tomatensaus en olijven bij zitten… Yum!
Tussendoor 3: 1 icecrime ijsje met aardbeien en nog een handje granola

Hoe was jouw weekend? Lekker gegeten? Deel je ‘foodtips’ met mij!

 

4 gedachten over “Eetdagboekje van een weekend (6)

 1. Leuk! Lekker en gevarieerd 🙂 gebruik je ook toevallig my fitnespal om je voeding bij te houden? Zo ja… Mag ik je toevoegen? En de vraag waar laat een mens het ik zit in m’n bulk en eet op trainingsdagen ook tussen 3000-3200 haha I feel you!

  Like

  1. Hey Melanie! Ik track mijn voeding verder niet eigenlijk, alleen mijn calorieverbruik zodat ik het wel weet als ik meer taart mag eten :-D. Haha, first world problems he! Heb je ook een blog ofzo waar ik je ‘journey’ kan volgen?

   Like

   1. Haha goede reden 😉 ik was ooit begonnen met een blog maar ik ga die domeinnaam stoppen ik doe er te weinig mee.. Wel heb ik 2 accounts op instagram haha 1 gewone en 1 met al m’n maaltjes m’n gewone is 1987mell en de ander is startofnewmel 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s