Het eetdagboek van Iris

Vorige week lazen jullie het al! Vanaf nu stel ik graag ook één van jullie centraal door jullie eetdagboekjes te plaatsen! Is er een betere manier om inspiratie om te doen? Lees lekker mee, gluur naar het bord van een ander en stel je vragen naar receptjes onderaan! Hier gaan we: het eetdagboek van Iris. 

Wie is Iris?

Ik ben Iris en ben nu 20 jaren oud. Ik studeer geneeskunde in Hasselt, maar ben daarnaast ook vaak te vinden in de fitness, waar ik het liefst aan krachttraining doe. Ook ben ik graag bezig met koken, bakken, nieuwe receptjes uitproberen,… kortom alles wat met voeding te maken heeft.
Voor meer foto’s en een blik in mijn leven kan je terecht op mijn instagrampagina: happyhealthy_iris

 

Wat is haar verhaal?

Momenteel werk ik eraan om wat bij te komen. Ik heb te lang op een ongezond laag gewicht stabiel ‘gehangen’ en wil dit nu doorbreken. Wat meer vrouwelijke vormen zijn dus meer dan welkom.

Daarnaast sport ik 4 tot 5x per week.  1 tot 2 keer hiervan gaat het om groepslessen. De overige dagen ben ik als klein meisje te vinden tussen die beren in het krachthonk van basic fit. Meisjes als ik jullie één tip mag geven: Wees niet bang voor rare blikken en doe gewoon je ding! Je zal merken dat die ‘grote, brede’ jongens snel respect voor je zullen tonen, ookal neem je maar lichte gewichtjes. Dus ga ervoor meiden!

 

Eetdagboek

Dag 1:

Ontbijt: Ik ontbijt ALTIJD met havermout. Zeker nu in de winter ik gebruik hiervoor mijn standaard havermoutreceptje van 40gr havermout met 10gr whey poeder. Deze versier ik dan elke dag anders met vers fruit, zaden, yoghurt en soms ook chocolade of nutella ;). Vandaag was het 40gr havermout, vanille whey poeder, een appel, ¼ banaan, ¼ kaki, 5gr zadenmix bodyenfitshop, 5gr maca poeder; cottage cheese en een chocolaatje.
Lunch: Als lunch neem ik bijna altijd broodmaaltijden. Deze zijn ook makkelijk mee te nemen naar de universiteit. Ik neem altijd volkoren brood en beleg het meestal met kipfilet, ham en/of kaas. Vandaag waren dat 4 bruine boterhammen met kipfilet, ham en kaas en wat courgette, een banaantje en 200 gr cottage cheese.
Snack 2: Een zakje zure snoepjes en 2 bbq- rijstwafel (snack-a-jack)
Avondeten: Ook mijn avondmaaltijd verschilt van dag tot dag. Meestal kies ik voor een verdeling met 300gr groentjes, 65 pasta/rijst en 100-150 gr vlees/vis/vegetarisch. Vandaag ging ik voor rundersteak met rijst met erwtjes, eggscramble en ham en een tomatensaus met gehakt, courgette, wortel, paprika…etc
Snack 3: Vaak krijg ik ’s avonds nog een klein hongertje wanneer ik start met mijn serie te kijken. (of dit fysiologische honger is, of eerder psychologisch is, laat ik aan jullie over.) Als avondsnack eet ik vaak een zuivelproduct met iets van fruit. De zuivel bevat eiwitten die traag worden opgenomen en dus ook snacht’s mijn spieren ‘voeden’.  Deze avond was het halfvolle kwark met vanille wheypoeder, frambozen, cacaopoeder en een zelfgemaakte mini-cupcake die ik kreeg van een vriendin =).

Dag 2:

Ontbijt: 40gr havermout met vanille whey, 30gr courgette (geraspt), 1 ei, 1 appel, ½ banaan,  Griekse yoghurt en 20gr walnoten
Snack 1: 2 rijstwafels chocolate chip (snack-a-jacks) en 1 appel
Lunch: Vandaag ging ik uit lunchen met een vriendin in Quiche-café in Hasselt. Hier hebben ze behalve quiches ook heerlijke soepjes, salades en bagels. Ik koos voor de oats bagel met gegrilde groenten, humus en coleslaw. Daarbij lag er ook wat groenten-garnituur op mijn bord.
Snack 2: Een eiwitreepje als tussendoor. De reden waarom ik snel naar een eiwitreep grijp is dat ze makkelijk zijn mee te nemen. Als ik je één merk van eiwitrepen kan aanraden dan is het combat crunch wel. Dit is mijn favoriet voor het moment: combat crunch cinnamon twist.
Avondeten: Kippenborst met rijst met eggscramble, erwtjes en ham (ja gisteren 2 grote porties gemaakt, dus daar haal ik vandaag lekker voordeel uit 😉 )Gewokte groentjes daarbij: ui, champignons, aubergine, paprika afgewerkt met wat pikante kruiden en basilicum.
Snack 3: 200 gr cottage cheese met ½ banaan en ½ appel en 10 gr pindakaas.


Dag 3:

Ontbijt: 40gr havermout met chocolate whey, 1 banaan, 20 gr pindakaas en 1 chocolade praline
Snack 1: 1 rijstwafel caramel (snack-a-jack) en 1 banaan
Lunch: Omeletje van 2 eitjes met pikante kruiden en ketchup met 3 sneetjes bruin brood en tomaat, boerenkool, paprika
Snack 2: Latté macchiato en een questbar chocolate chip cookie
Avondeten: 3 sneden volkoren brood met 80gr gedroogde soja-stukjes (deze heb ik eerst gekookt, daarna gemarineerd en afgebakken in de pan met wat olijfolie), gewokte groentjes: champignon, ui, paprika en courgetti
Snack 3: nutella protein-chocolate milk, die ik maakte door halfvolle melk te mengen met ongeveer 10gr chocolade whey-poeder. Dan warmde ik het geheel op in de microgolf. Als laatste nam ik mijn ‘bijna-lege’ pot nutella, goot de eiwitrijke melk erin en schudde goed. Voila, hot protein-nutella shake is ready to serve! Later ook nog wat m&m’s en één bakje griekse yoghurt.

Dankjewel voor dit heerlijke eetdagboek, Iris: zo lekker en gevarieerd! We zien elkaar snel weer! Wil je zelf graag eens een eetdagboekje insturen? Contacteer me op robberechtslien@gmail.com.

2 gedachten over “Het eetdagboek van Iris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s