The fooddiaries: januari (deel 1)

Hoe verliepen de eerste weken van het nieuwe jaar? Een beetje detoxen kon geen kwaad: een week na de feestdagen hing er nog een kilootje of twee meer aan mijn lijf, maar dat was geen drama. Als marathonloper zou mijn lichaam dat onnodige gewicht wel kwijt geraken. Bleef het hangen? Dan waren het vast spieren die ik nodig had, of een vetlaagje om de wintertrainingen door te komen. Erg goed is dat detoxen dus niet gelukt, maar mijn intussen zijn die twee kilo toch rustig verdwenen. Lesje? Lekker vertrouwen op ons lichaam! Kijk je mee naar mijn eetpatroon?

Deze weken na hotelontbijtjes en kerstbrunches starten we elke dag weer gezond: veel (pr)oats met lekker veel aardbeien of geroosterde kikkererwten bovenop. daarnaast maakte ik ook deze bloemkoolhavermout met extra veel bosvruchten bovenop, die ik even in een pannetje had opgewarmd.

dsc_0622

Zo lekker, dit! Door de bloemkool krijg je ook veel volume, maar zonder verlies van zoete smaak. Eigenlijk proef je de groente totaal niet. Als jullie graag een receptje hebben van dit detoxontbijtje, zet ik dat graag online!

Ik was bijzonder goed op gang wat gezonde ontbijtjes betreft, al zeg ik het zelf! De eerste week van januari was ik nog vrij van werk, waardoor ik veel meer tijd kon besteden aan ontbijtgerechtjes! Zo maakte ik deze protein fluff van rode bieten, een klein beetje spinazie en stracciatella eiwitpoeder. Heel geslaagd! Ik heb gemerkt dat dit in de keukenmachine trouwens een pak beter gaat dan in de blender.

Verder veel yoghurt en havermout met fruit, gedroogde banaan, papaya, noten en pitjes en occasioneel al eens wat boterhammetjes met aardbeienjam en chocoladepindakaasspread (Walden Farms). En daarbij lekker veel (groene) thee: ik ontdekte kiwi & peer van de Albert Heijn! Topper!

Dan nog wat lunchgerechtjes! Ik maakte lekkere broodjes met kidneybonenspread met veel kurkuma. Die spread was een van mijn betere tot nu toe en af en toe eens wat minder vlees eten, kan geen kwaad. Dat maakte ik ruimschoots goed in deze wintersalade met erwtjes, filet de saxe en eekhoorntjesbrood. Het receptje komt binnenkort online!

Daarnaast maakte ik een omelet met gerookte heilbot. Ik vind vis in omelet eigenlijk echt heel lekker, maar het hoeft niet altijd zalm te zijn. Ook flanste ik voor de lunch een zoetzure couscous met kaki en hamblokjes in elkaar die goed lukte!

Deze noedels met witte vis, pompoen en champignons waren een experiment dat goed lukte dankzij de Turkse pizzakruiden van de wereldsupermarkt om de hoek. Er zat overigens ook rijst en tomatensaus in om wat restjes op te maken, waardoor het een lekker dik stoofpotje werd. Daarnaast at ik ook een avondje rode bietenpuree met wat overgebleven vis uit de oven en een flinke portie wokgroenten (courgette, paprika, champignons).

Daarnaast stonden er ook heel wat heerlijke etentjes op het programma: lekkere soepjes met broodbroedersbrood, broodjes met pesto, koffietjes, wintersalade met linzen, pompoen, portobello en blauwe kaas, Griekse yoghurt met honing en fruit, goede koffie… Genoten hoor! Meer over deze uitstapjes vind je hier.

Ik deel hier niet zo vaak tussendoortjes. Die zien er namelijk vaak zo uit: fles yoghurt opengesneden en lekker veel fruit of noten erdoor. Soms is het iets meer Instaproof zoals dit kommetje verse kaas met worteltjes, vanillezoetstof en lekkere granola!

Deze week at ik verder heel veel vegetarische gerechten: af en toe kan ik daar echt zin in hebben! Zo maakte ik pulled veggie van Vivera met een eitje en eekhoorntjesbrood (paddenstoelen). Daar at ik een lekker stukje brood bij! Zalig. Daarnaast maakte ik ook een eenvoudig maaltje van gebakken aardappeltjes met een pompoenburger en gewokte heerlijk gekruide bloemkool.

Ontbijten en snacken na een duurloop doe je zo: met massieve porties!

En met de taart! Neefje van mijn vriend vierde zijn eerste verjaardag, dus daar moeten we even langs! Veel te veel gegeten, veel te schattige kindjes!

Tot slot: dit was zo lekker: rode kool met appeltjes, een wok van pastinaak en champignons en tomatenbloemkoolsalsa. Bovenop ligt een filet lapje van Vivera. Vooral de combo van de tomatensalsa met de rode kool was heerlijk. Recept binnenkort op de blog!

2 gedachten over “The fooddiaries: januari (deel 1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s