Eetdagboek van Lauren

Vorige week lazen jullie het al! Vanaf nu stel ik graag ook één van jullie centraal door jullie eetdagboekjes te plaatsen! Is er een betere manier om inspiratie om te doen? Lees lekker mee, gluur naar het bord van een ander en stel je vragen naar receptjes onderaan! Hier gaan we: het eetdagboek van Lauren. 

Wie is Lauren?

Hallo iedereen! Mijn naam is Lauren en ik ben 26 jaar. Ik vind het super leuk dat ik in deze nieuwe rubriek op Lien haar website mag verschijnen.

Ik woon in Antwerpen en ik werk als Operational Assistant bij een Italiaans bedrijf dat schepen repareert. Ik ben al sinds mijn 6 jaar vegetariër, dus in mijn gerechtjes zal je geen vlees terugvinden. Ik ken Lien eigenlijk sinds onze universiteitperiode, maar we zijn pas echt goed bevriend geworden door onze liefde voor Instagram en lekker eten.  Hier kan je mijn Instagramprofiel terugvinden voor nog meer foto’s.

Wat is haar verhaal?

Aangezien ik in augustus ga trouwen wil ik er uiteraard op mijn beste uitzien. Ik wil graag afvallen, maar ik heb geen vast aantal kg  in mijn hoofd omdat ik me niet wil focussen op een getal op de weegschaal. Ik vind het belangrijker dat ik van mezelf vind dat ik er goed uit zie en me goed in mijn vel voel.

 Sportieve dame…

Ik probeer minstens 3 keer in de week intensiever te sporten. Samen met mijn vriend doe ik aan spinning. Ik volg ook andere groepslessen met mijn vriendinnen en ik ga soms met hun ook naar de fitness om op de toestellen te sporten. Ik heb thuis een hometrainer om op te fietsen en een crosswalker waar ik regelmatig op zit/sta terwijl ik een leuke serie kijk.
Verder ga ik regelmatig wandelen met mijn vriend en in de zomer gaan we ook vaak buiten fietsen. Vroeger liep ik dagelijks (marathontraining etc.) , maar door een blessure is dit niet meer mogelijk en heb ik dus alternatieven moeten zoeken die niet te belastend zijn voor mijn hiel.

Eetdagboek

Dag 1:

Sport: normaal gezien ging ik een spinning les volgen met mijn vriend, maar die voelde zich niet lekker. Aangezien ik niet graag alleen naar groepslessen ga heb ik besloten van thuis op de 40 minuten op de hometrainer te fietsen terwijl ik een serie kijk.
Ontbijt: meestal eet ik soyayoghurt, omdat ik melkproducten niet zo goed verdraag, maar ik vond deze yoghurt met koffiesmaak van Optimel er zo lekker uit zien dat ik die niet kon weerstaan. Ik maak hiermee overnight oats door de yoghurt te mengen met havermout in een schaaltje en dan in de ijskast te zetten tot de volgende ochtend. Ik doe er ’s morgens nog wat chiazaadjes en cacaonibs bij. Ik eet er ook nog een kiwi naast.
Ik drink elke ochtend light cranberrysap met een klein scheutje appelciderazijn. (Google het maar eens, dit heeft veel goede voordelen). Ik drink ook een halve liter groene thee. De rest van de dag drink ik meestal water en soms ’s avonds nog een grote kop thee of soms 1 glas ice tea zero.
Snack 1: 1 mandarijn. Iets later begint mijn maag terug te grommen dus pak ik een paar geroosterde kikkererwten die ik in de kast onder mijn bureau heb liggen. Deze heeft Lien ooit voor mij meegebracht.
Lunch: ik eet altijd aan mijn bureau op het werk. Ik verdeel 1 plakje Passendaele light kaas over 2 bruine bollen. Daarnaast eet ik nog een kiwi.
Snack 2: een cupje 100 % fruit met appel en peer.
Avondeten: volkorenpasta met avocado, vegetarische spekjes van Tivall en kerstomaatjes. (Dit recept komt uit de Allerhande). Als dessert neem ik een stukje pure chocolade die ik nog van Sinterklaas heb gekregen.
Snack 3: 2 rijstwafels met barbecue smaak

 

Dag 2: 

Sport: in de hogeschool tegenover mijn appartement kan ik aan voordelig tarief gaan sporten. Ik ging met een vriendin voor de eerste keer zumba doen daar, maar toen we aankwamen bleek het geen les te zijn in verband met de examens. Uiteindelijk heb ik dan thuis andere dingen van op mijn to do list gedaan in plaats van te sporten.
Ontbijt: overnight oats gemaakt met soya yoghurt van blauwe bessen en vanille. Ik doe er ook wat blauwe bessen boven op.
Snack 1: kerstomaatjes
Lunch: 2 bruine bollen met courgettesoep en een klein speculaasje.
Snack 2: twee rijstwafels met barbecuesmaak
Avondeten: wok gemaakt met quinoa, gekruide tofu stukjes van Albert Heijn, Chinese roerbakmix van Albert Heijn en een scheutje Ketjap Manis. Als dessert eet ik weer een stukje chocolade.
Snack 3: een beetje Alpro vanille yoghurt.


Dag 3:

Sport: het plan was om een uur zumba te gaan dansen met vriendinnen in Basic Fit. Uiteindelijk bleek het een sambales te zijn en geen zumba, maar we hebben gelachen en bewogen dus dat is het belangrijkste.
Ontbijt: overnight oats met soya yoghurt van blauwe bessen. Ik doe er weer blauwe bessen op en pindakaas.
Snack 1: 1 mandarijn
Lunch: overschot van de quinoa gemengd met broccoli, pompoen en een beetje ketjap manis. Ook weer een chocolaatje als dessert.
Snack 2: anderhalve barbecue rijstwafel
Avondeten: ik maak een zoete aardappeltortilla met zuurkool. Je kan dit recept vinden op de website van Chicks Love Food, maar het is afkomsting van Uit Pauline’s keuken. Ik leg de tortilla op een bedje van rucola. Uiteraard eet ik vandaag ook een stukje chocolade als dessert.
Snack 3: gedroogde peer chipjes


Hopelijk hebben jullie wat inspiratie kunnen opdoen met mijn eetdagboekje. Alvast bedankt om het te lezen.
Groetjes Lauren

Dankjewel voor dit heerlijke eetdagboek, Lauren! We zien elkaar snel weer voor een eetdate! Wil je Lauren volgen? Dat kan hier via Instagram. Wil je zelf graag eens een eetdagboekje insturen? Contacteer me op robberechtslien@gmail.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s