Twee healthy hotspots

De vakantiedagen rond Kerst waren een uitstekend moment om met wat vriendinnen serieus bij te praten. En hoe kan dat beter dan bij lekker eten? De afgelopen dagen bezocht ik dus heel wat eettentjes die als ‘healthy hotspots’ benoemd zouden kunnen worden. Huisgemaakte gezonde gerechten zonder al te veel troep! Graag laat ik jullie meegenieten van eten, gezelligheid en een heerlijk winterzonnetje!

Via Via Antwerpen

Tha Place: Na mijn interview met een van de zaakvoerders van Via Via Mechelen kon ik het niet laten ook de Antwerpse Via Via (Wolstraat 43) een bezoekje te brengen. Verscholen in het historische hart van de stad, is deze plek ideaal om te lunchen of te dineren na een toeristisch uitstapje in de stad.

Tha Food: een combinatie van enkele vaste klassiekers (Chili con/sin carne, pasta pesto, spaghetti bolognaise) en een wisselend menu dat elke maand verandert naar inspiratie van de chef. Daarbij worden er verschillende gerechten uit de wereldkeuken in de kijker gezet. Daarnaast ook een mooi assortiment aan broodjes en tapas. Ik koos voor de warme wintersalade met ruccola, pompoen, blauwe kaas, linzen, witloof en portobello. Ga ‘em testen nu het nog kan!

Tha atmosphere: Kruising tussen een gezellig hipsterbarretje met biologische drankjes en een goede brasseriekeuken. Gezelschapsspelletjes, reisgidsen en souvenirs sieren de wanden.

Extraatje: bierliefhebbers: ze hebben ook een mooie keuze aan bieren, waaronder La Chouffe van de tap.

Als ik mijn ogen toedoe ben ik in Honoloeloe

Tha Place: Kan dit (eet)café de prijs krijgen voor meest originele naam? Honoloeloe vind je terug op de Grote Markt 11 in Mechelen. Je kan er terecht voor een lekkere koffie, heel wat bieren, enkele hapjes en ook een volwaardige lunch. Daarnaast kan je genieten van het prachtige interieur van dit herenhuis: houten tafels, mooie eetplankjes, en hoge ramen waar (als je geluk hebt) het zonnetje de hele ruimte prachtig laat oplichten.

Tha Food: Enkele salades, stevige boterhammen met broodbroedersbrood, hummus, zoete taart of dagsoep. De keuze is ruim genoeg om zowel gezondheidsfreaks (zoals ik) als zoetebekken hun snaveltjes te laten houden. Een greep uit het aanbod:

Tha atmosphere: Misschien lag het aan het winterzonnetje, maar de sfeer voelt heerlijk ontspannen, no-nonsense! Uitstekende plaats om bij te kletsen, wat drankjes te bestellen en later misschien ook een hapje erbij?

Extraatje: Het servies is van Ilona van den Bergh en is zeker je aandacht waard! Bestel zeker een koffietje om het wat beter te bekijken.

2 gedachten over “Twee healthy hotspots

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s