Eetdagboekje van Julie

Tijd voor een (min of meer) nieuwe rubriek! Vanaf nu stel ik graag ook één van jullie centraal door jullie eetdagboekjes te plaatsen! Is er een betere manier om inspiratie om te doen? Lees lekker mee, gluur naar het bord van een ander en stel je vragen naar receptjes onderaan! Hier gaan we: het eetdagboek van Julie! 

foto16

“Ongeveer drie jaar geleden verloor ik op korte tijd 10 kg. Achteraf gezien gebeurde dit niet op zo’n gezonde manier.”

Wie is Julie?

Ik ben Julie, 28 jaar en kom uit Wilrijk (Antwerpen). Al 5 jaar werk ik als verpleegkundige op het operatiekwartier.

Wat is haar verhaal?

Ooit woog ik 15 kg meer. Ongeveer drie jaar geleden verloor ik op korte tijd 10 kg. Achteraf gezien gebeurde dit niet op zo’n gezonde manier. Zoals zovelen die gewicht willen verliezen, volgde ik een strikt dieet puur gebaseerd op het tellen van calorieën. Dit had als gevolg dat ik me niet goed voelde en weinig energie had. Voor mijn trouw begon ik op een intensievere manier te sporten en kreeg ik voedingsbegeleiding. Dit was voor mij de trigger om mijn levensstijl volledig om te switchen. Ik kwam tot het besef dat voeding en sport essentieel zijn voor mijn algemeen welzijn.

“Ik kan bijna alles eten wat ik wil, maar experimenteer met gezonde voedzame ingrediënten en alternatieven.”

En nu?

Vandaag de dag ben ik nog steeds intensief maar op een gezonde manier aan het sporten en geeft mij dit echt voldoening. Ik kan bijna alles eten wat ik wil, maar experimenteer met gezonde voedzame ingrediënten en alternatieven. Calorieën tel ik niet meer. Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik mij iets ontzeg of iets mis. Natuurlijk zondig ik wel eens maar dit moet nog steeds kunnen. Vandaag voel ik mij beter dan ooit.

Meer en meer begon ik te lezen over gezonde voeding en wat het allemaal doet met het lichaam. Ook ontdekte ik een nieuwe passie: koken. Voor mij is er niets leuker dan een eigen klaargemaakt gerecht dat lekker en bovendien gezond is. Bijna dagelijks experimenteer ik in de keuken en ontdek ik nieuwe dingen. Mijn gerechtjes deel ik graag met iedereen en hoop zo ook anderen te kunnen motiveren.

Eetdagboek

Donderdag 5 januari
Vandaag heb ik een dagje vrij. Iets later opstaan dan gewoonlijk, een snel maar lekker ontbijtje om mij dan richting de fitness te begeven. Korte krachttrainsessie (20 minuten) en een spinningsles van 45 minuten. Even langs de winkel voor wat boodschappen om dan te beginnen aan een namiddag kookplezier.
Ontbijt: Havermout met gekarameliseerde kaneel appeltjes en granaatappel (voor een sweet touch).
Tussendoor 1: Een appel en twee mandarijntjes met een groene thee
Lunch: Twee toastjes belegd met avocado en kerstomaatjes
Tussendoor 2: Twee of drie Bliss Balls gemaakt van cashewnoten, dadels, raw cacao en kokos
Avondmaal: Ik experimenteer met een vegetarische burger gemaakt van quinoa, kikkererwten, sesamzaad en boekweitmeel. De sandwich vervang ik door geroosterde aubergine.
Dessert: Stukje zwarte chocolade met 70% cacao (big crush for chololate).

Vrijdag 6 januari
Vandaag vroege wake up call voor een lange werkdag van 10 uur in het ziekenhuis. Geen sport voor mij vandaag, maar geen nood, ik stap gemiddeld 10 kilometer op een werkdag.
Ontbijt: Crumble van peren dat ik de dag ervoor gemaakt heb (ook voor mij moet het ‘s ochtends snel gaan). Ik begin mijn dag ook steevast met een groene thee.
Tussendoor 1: Een pompelmoes vol vitamines en een handvol noten (een energieboost).
Lunch: Een heerlijke pompoensoep met kokosmelk, ideaal voor een koude dag. Ik eet hier twee spelt crackers bij.
Tussendoor 2: Om te vermijden dat ik dagelijks teveel fruit eet bestaat mijn tweede tussendoortje meestal uit een portie rauwe groenten (selder, kersttomaatjes, radijsjes,…) met een dipsausje. Vandaag is dit zelfgemaakte hummus.
Avondmaal: Courgetti met zelfgemaakte guacamole. Als toppings gebruik ik pijnboompitten, zongedroogde tomaten, edamame en rucola sla.
Dessert: Vroeger op de avond experimenteerde ik met aquafaba (het vocht van kikkererwten in blik) om meringues te maken. Uiteraard proef ik dit en tot mijn verbazing zijn ze heerlijk (en smaken ze absoluut niet naar kikkererwten).

Zaterdag 7 januari
Zaterdagochtend begin ik meestal met een yoga les. Heerlijk om het weekend mee te beginnen en een echt me-time momentje. Voor de rest staat er vandaag niet veel op de planning. Buiten heeft het gesneeuwd dus ideaal voor een wandeling.
Ontbijt: Voor de yoga les eet ik snel een Energy Ball die ik eerder deze week maakte. Na de les neem ik uitgebreid de tijd om te ontbijten met mijn hubby. Ik maak pannenkoeken van havermout banaan en raw cacao.
Lunch: Een salade van quinoa met kikkererwten, appels, tomaten en gedroogde cranberries.
Tussendoor: Ik heb wat tijd om iets lekkers te bakken en maak heerlijke muffins met blauwe bessen. De muffins zijn vrij van gluten en geraffineerde suikers.
Dinner: Als avondmaal maak ik één van mijn favoriete gerechtjes: een veganistische curry met courgette, zoete aardappel, wortelen en flespompoen. Hier serveer ik wilde rijst bij. (gerechtje van Groene Monster)

Dankjewel voor dit heerlijke eetdagboek, Julie! Ik krijg er het water van in de mond! Wil je Julie volgen? Dat kan hier via Instagram. Wil je zelf graag eens een eetdagboekje insturen? Contacteer me op robberechtslien@gmail.com.

5 gedachten over “Eetdagboekje van Julie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s