Eetdagboekje van de Nieuwjaarsfeesten

Zaterdag 31 december en zondag 1 januari viel er weer heel wat te vieren. Daar hoort lekker eten natuurlijk ook bij! Toch heb ik dit jaar het gevoel dat ik beter dan andere jaren de balans heb weten te behouden. Geen schranspartijen, gevolgd door enkele dagen crashen met 500 kcal per dag…. Dit jaar ging ik voor niets moet, maar alles mag als ik er zin in heb. Kijk je mee?

Zaterdag

Beweging: 3126 kcal. Duurloopdag. 24 kilometer staat er op het programma, maar doordat ik de rest van de dag lekker niets doe, ligt mijn calorieverbruik niet zo bijzonder veel hoger dan op andere loopdagen.
Ontbijt: 1 banaan vooraf. Onderweg twee chocolade kerstchocolaatjes. Daarna ontbijt ik met stevige kom winter protein fluff (diepvriesaardbeien, spinazie, warme wortel en eiwitpoeder stracciatella; niet normaal lekker!)
Tussendoor 1: Volgens mij skip ik deze even na mijn giga-ontbijt (en omdat ik na een duurloop altijd even moet bekomen zonder al te veel voer in mijn maag).
Lunch: Ik eet een broccolipureetje met veggie gehakt uit de wok met ramanas, champignons en Thaïse groentenwokmix. En lekker veel chili!
Tussendoor 2: Een grote kom yoghurt met een appeltje en granola. Het hongergevoel komt stilaan terug.
Avondmaal: We gaan lekker uitgebreid uit eten om oudejaarsavond te vieren bij Maroon. Hier ons menu:

  1. Carpaccio van “Duroc” varkensmignonette, slaatje met knolselder, rucola en mosterdsla, dressing van kappertjes, mosterd,augurk en zilveruitje
  2. Velouté van fazant, boschampignons, schuimpje aardpeer
  3. Snoekbaars, op z’n vel gebakken, mousseline van butternut, gefruite prei en balsamico
  4. Kabeljauwhaasje, cheddarpuree, boschampignons en jus de volaille
  5. Chocolade Fondant Taart met amaretti koekjes, crème anglaise met sereh, mokka-ijs

Er was ook nog een amuse van zalm bij het aperitief. Aangezien ik bijna mijn maandelijks feestje te vieren had, was ik vooral gek van de chocoladetaart. SUGGGAAH!

Tussendoor 3: Als we bij mijn ouders vuurwerk gaan kijken, proef ik ook nog even van hun hapjes. Die 24 kilometer zijn er vast wel lekker aangegeten!

Zondag

Beweging: 2658 kcal. ’s Morgens doe ik mijn gewoonlijke ochtendloopje van een kilometer of 5-6. Daarna nog wat stretching en coretraining via een YouTubefilmpje. De rest van de dag loop ik in de zaak van mijn ouders de benen vanonder mijn lijf :-).
Ontbijt: Twee kleine broodjes en een rijstwafel met kaki en kaneel en een grote kom yoghurt met rode biet, de rest van de kaki, vanilla happy flavour (yum!) en suikerarme granola en kikkererwten bovenop.
Tussendoortje 1: Ik eet lekker een banaantje tussendoor.
Lunch: Vanavond gaan we weer zwaar eten, dus lunch lekker licht met twee broodjes met jam en kaas. Een beetje een zootje, maar wel best lekker en vullend!
Tussendoortje 2: Een crunchy smartbar van Body- en fitshop in rasberry white chocolate smaak. Mijn favoriet! Later nog wat snackgroente.
Avondmaal: Hier gaan we! Apertieven met kersentomaatjes, tucjes met kaassmaak (yum!), kaasjes, toastjes met kruidenboter, parmaham met kruidenboter en wat gluttenvrije chips. Daarna doen we fondue met lekker veel fruit (ananas, banaan, kiwi & mandarijntjes), salade en kip. Achteraf eten we nog ijstaart, maar aangezien ik echt te overvol zit, besluit ik deze grotendeels aan mijn vriend te geven, die zich graag opoffert!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s