I run to eat-tag

Een van de grootste voordelen aan regelmatig een rondje (of twee) rennen? Dat je zonder schuldgevoel behoorlijk wat eten kan (lees: karrenvrachten in het geval van deze marathonloper). Hoog tijd dus voor een tag die ‘the best of both worlds’ combineert: lopen en eten! Oftewel: mijn twee favoriete hobby’s! 

Wanneer besloot je te gaan hardlopen?

Zeven jaar geleden was ik verliefd op m’n buurjongen, die regelmatig met wat andere kerels een rondje rende in de zomer. Toen heb ik mijn stoute (loop)schoenen aangetrokken en voor ik het wist rende ik de hele zomer mee! Meer dan 4-5 kilometer liepen we toen eigenlijk niet. Dat is pas een jaar of twee geleden veranderd toen ik besloot mijn gezonde levensstijl aan te nemen.

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?

Te hard van stapel gaan met Start-To-Run met Evy! Voor ik het wist, rende ik elke dag en herhaalde de drie lessen per week gewoon nog een keertje. Toen mijn scheenbeen begon te steken wist ik meteen hoe laat het was.

Heb je wel eens last gehad van blessures?

Jep, die scheenbeenvliesontsteking dus. Met wat rust, zwemmen en fietsen (ipv lopen) was die snel verholpen. Daarna heb ik op blaren en wat spierpijn na nooit ergens last van gehad. Fingers crossed dat dit zo blijft.

Wat is jouw sportoutfit?

Die wisselt heel sterk naar gelang het seizoen. Vanaf 10 graden loop ik in sport-bh, shortje & t-shirt. Tussen 5-10 graden ga ik voor een legging en een warm shirt met lange mouwen met een paar dunne handschoenen. Tussen 0 & 5 komt daar nog een thermisch jasje en een extra paar handschoenen overheen. Vanaf temperaturen onder 0 draag ik een extra warme legging en een extra mutsje. Mijn kledij komt bijna allemaal van Decathlon & H&M, behalve mijn hardloopschoenen. Goede kwaliteit voor de prijs die je betaalt, vind ik! Bovendien ben ik gezegend met een kleine boezem, waardoor zeer stevige pokkedure sportbh’s helemaal niet nodig zijn.

Welke schoenen draag jij tijdens het lopen, heb je aan en afraders?

Asics: inmiddels mijn derde paar. Op dit moment loop ik op de Asics Nimbus Gel 18, een echte marathonschoen. Deze draag ik echter niet voor korte rondjes: voor snelle afstanden korter dan 10 kilometer zitten ze me niet echt lekker.

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?

Ik draag een fitbit met hartslagmeter aan de pols die ik na het rennen aan mijn app koppel. Ik ben hier voorlopig tevreden mee, behalve het feit dat hij mijn afstand wel eens verkeerd inschat nu ik sneller loop en grotere passen neem. Van de hartslagmeter ben ik heel tevreden: zelfs een kort plasje in de bossen weet hij gênant genoeg meteen te registreren.

Maakt lopen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?

Beide: ik ga bijna altijd vroeg in de ochtend lopen: voor mij is dat HET moment om plannen te maken en problemen in mijn hoofd al op te lossen. Eigenlijk neem ik dus de dag door, waardoor ik met een leeg hoofd eraan kan beginnen. Het geeft me het gevoel dat het wel zal lukken, dat de dag weer vlot verlopen zal!

20161001_180910

Wat staat er nog op je wishlisht?

Op de eerste plaats de marathon van Rotterdam op 9 april. Daarna zou ik graag de marathons van New York en Tel Aviv lopen. Verder spreken ook een obstacle run, een trail run in de bergen of een triatlon me wel aan. Allemaal zaken die ik mezelf momenteel niet zie doen, maar wie weet…

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat is juist bemoedigend?

Een traag fietsende roker waar je zo’n 100 meter blijft ‘achterhangen’. Bah! Ook toeterende mannen die kijken alsof een vrouw in legging een of ander seksueel aantrekkelijk buitenaards wezen is, kunnen meteen opkrassen. Het leukste vind ik om high fives uit te delen of wielrenners en medelopers die even een praatje komen maken. En mijn lief die 5 kilometer meeloopt: gewoon omdat hij me graag zien en lopen eigenlijk stiekem een beetje haat!

Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn? 

Dat is zo een moeilijke vraag! Sushi is zo cliché… De zalm met kruidenkorst en mangosaus uit het minidorpje in Portugal die ik afgelopen zomer had, mag van mij anders ook wel elke dag op het menu staan! Mag dessert ook? Dan graag deze pompoencrumble met zoete verse kaas uit Lissabon.

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant? 

Ik drink heel zelden alcohol, maar een cavaatje gaat er af en toe wel in. Verder kies ik meestal iets neutraal zoals spuitwater, schweppes tonic zero of tonisteiner orange. Ik vind het zonde om calorieën te drinken als je ze ook eten kan.

Wat was vroeger je lievelingseten?

Bitterballetjes die je ‘uitlepelt’ met de frietjes die je erbij besteld. Werkt ook bij vlees- of kaaskroketten!

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?

Een grote deca koffie met suikervrije karamelsiroop en een bak yoghurt met Niki’s granola als tienuurtje.

Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe? 

Waarschijnlijk naar een leuke brasserie waar er genoeg keuze is voor iedereen: lekker eten draait vooral om goed gezelschap: in Mechelen zou dat De Roos of d’Afspraak zijn. Ik eet ook wel graag de buitenlandse keuken: Akira Sushi, Bastiano,… Allemaal erg lekker! Het liefst van al ga ik eigenlijk brunchen of ontbijten: de Sister Bean, Foom en Pain quotidien zijn in Mechelen dan mijn favorietjes.

Wat lust je écht niet? 

Knolselder of gestoofd witloof, al plan ik wel om het te leren eten!

Om welk gerecht sta jij bekend? 

Alles wat met ontbijt te maken heeft! Zowel hartig als zoet, maar toch vooral in de vorm van een origineel havermoutje. En om lekkere stoofpotjes in de winter. En om gigantische borrel- en tappasschotels met lekker veel zelfgemaakte dips.

Chips of chocolade? 

Weet je hoe lekker de combo is? Nee, ga dat dan nu proberen. Dit soort vragen zouden verboden moeten zijn!

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat? 

Ik lustte geen groente, op tomaten en worteltjes na. Toen ik gezonder besloot te gaan leven, leerde ik dat toen ik eenmaal doorhad dat je droge sla zonder dressing niet per se zo hoeft te eten! Wat leerde ik nog meer eten de afgelopen twee à drie jaar? Mozzarella, sushi, vis in het algemeen, kappertjes, cottage cheese, magere yoghurt zonder suiker, havermout, alle soorten bonen, champignons, chilipeper…. Tja, van een verandering gesproken!

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit? 

Vampierentanden: kan je nog leuke grapjes mee uithalen ook! Liefst de zure varianten waarvan je net niet over je nek gaat. Leuke gezichten gegarandeerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s