Eetdagboekje van een kerstweekend!

Jep, Kerstmis is weer daar! Voor veel mensen staan deze dagen in het teken van gezelligheid, familie, vrienden en lekker eten! Voor mij ook: ik heb dan ook lekker veel fotomateriaal voor je om misschien nog even wat inspiratie op te doen voor de feestjes die er nog aankomen? Of om – net zoals ik op dit moment – lekker te kwijlen op de lekkere gerechten die ik voor het Kerstdiner voorzag!

Dit jaar kookte ik – samen met m’n vriend – het diner voor mijn familie en dat merk je: lekker veel exotische gerechtjes op het menu! Een uitgebreide borrel vooraf mocht ook niet ontbreken. Kijk je mee?

Vrijdag

Beweging: 2553 kcal. Vandaag is mijn eerste dag vrij! Ik start dus rustig met een leg workout en een iets langere cardiotraining, gezien ik er toch de tijd voor heb! De rest van de dag vlieg ik van de ene kant van de stad naar de andere om alle boodschappen te doen: alleen maar cardio en gewichtheffen dus!
Ontbijt: Warme wintersmoothie met frambozen en kikkererwten. Daar eet ik nog een boterham en een rijstwafel met aardbeienjam bij.
Tussendoor 1: Volgens mij eet ik een appeltje en wat worteltjes met hummus tussendoor! En drink ik nogal wat koffie, maar wel braaf met caramel syrup van Walden Farms
Lunch: Een warm stoofpotje met pompoen, ui, tomaten, spekjes en lekkere polenta.
Tussendoor 2: Ik spreek af met Lauren voor thee in de Pain Quotidien. Daar kauwen we tijdens het kletsen ook wat ‘Speculozen ventjes’ weg. Later eet ik thuis nog een grote schaal yoghurt met Niki’s Granola en een appeltje.
Avondmaal: Een héél lekkere salade met verse geitenkaas, olijven, spekjes, kikkererwten en yacon. En sesamzaadjesdressing.
Tussendoor 3: ’s avonds eet ik na de Joe Kerstparade nog een skyr yoghurtje, waar ik aardbeien en geroosterde kikkererwten doorgooi.

Zaterdag

Beweging: 3477 kcal. Wat een dag! ’s Morgens loop ik met 22,5 kilometer een stevig afstandje: als dat geen taart verdiend! De rest van de dag doe ik boodschappen en sta ik met m’n vriend in de keuken. Daarna dekken we tafels, sleuren met gourmetstellen… Maar het was het zo waard!
Ontbijt: 1 banaan voor het lopen en 1 chocolaatje onderweg. Meer ging er even niet in. Rond tien uur eet ik twee aardbeienparfaits! Heerlijk van genoten.
Tussendoor 1: Als ik het brood bij de Broodbroeders ga ophalen, moet ik wel even van de koekjes proeven!
Lunch: Ik maak even een snelle lunch voor mij en m’n vriend: een stoofpotje met pompoen, ui, paprika-aardappeltjes en lekkere gegrilde vis. Dat smaakt!
Tussendoor 2: een grote schaal yoghurt met Niki’s Granola en een appeltje.
Avondmaal: Waar te beginnen?
Hapjes: pikante olijven, Griekse olijven, pompoensoepje, sushi, zoete pepers met verse kaas, geroosterde kikkerwten, toastjes met zelfgemaakte zalm- en kipsalade, zes soorten hummus (pastinaak, wortel, natuur, rode biet, olijf + tomaat en nog iets) met dipgroente en crackertjes. Oh, en aperitiefgarnalen!
Visgourmet als hoofdgerecht met salade (sla, paprika-ui, worteltjes, komkommer, tomaat), twee soorten aardappeltjes (natuur met dressing en zoet met honing),  wilde champignons, broodbroedersstokbrood,…
Dessert: buffet van klein gebak van Niki’s bakery uit Rijmenam! Red velvet cupcake, mini chocolade cupcake, mini zandgebakje met appel, mini zandgebakje met besjes en mini wortelcakeje. De red velvet cupcake is mijn favoriet! Zo romig bovenop en zo smeuïg vanbinnen.
Tussendoor 3: Deze besluit ik even te skippen, haha!

Zondag

Beweging: 2700 kcal. In de ochtend doe ik wat stretching, oefeningen voor de buikspieren en daarna een herstelloopje van 5 kilometer. De rest van de dag werk ik in de bloemenzaak van mijn ouders: kilometertjes maken.
Ontbijt: Ik ga voor een snel kerstontbijtje: havermout met karamel en met kerstkoekjes in stukjes gebroken en lekkere aardbeien uit de diepvries, die ik even laat ontdooien.
Tussendoor 1: 1 appeltje en wat snoepworteltjes
Lunch: Een leftover scampisalade van de gourmet en de hapjes de dag ervoor met een grote kom pompoensoep!
Tussendoor 2: een bakje yoghurt met aardbeiensyroop (boni 0%) met appel en geroosterde kikkererwten. Yum!
Avondmaal: Aangezien ik ’s ochtends snel heb moeten ontbijten, kies voor healthy English breakfast als avondmaal! Even geen zin meer in lang in de keuken staan na een stevig dagje bloemen verkopen. Ook goed.
Tussendoor 3: Zoals vaak ga ik voor yoghurt met wat Walden Farms Caramel Syrup, wat fruit en granola! Iemand inspiratie voor goede gezonde avondsnackjes? Let met know.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s